Tuvalet Kimyasalları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nejat ural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,131

nejat ural

Kamp II
Yer
istanbul
Merhaba dostlar;
Thetford kimyasal WC (345) sahibi bu dostunuza , bu kimyasalları nerden bulabileceği hususunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
sevgiler
Nejat Ural

Etiketler
Ynt: Tuvalet Kimyasalları

Sayın Nejat Ural,

Bu tür kimyasallar yatçılık malzemesi satan yerlerde var. Ancak Thetford'a özel kimyasal var mıdır bilemiyorum.

Belki son kullandığınızın ambalajından içeriğine bakıp eşdeğerini arayabilirsiniz.

Kolay gelsin..

Sn.Frentur;
teşekkür ederm.
evet benim de ilk aklıma gelen kalamışta ki marin ekipmancıları olmuştu.
ancak sanırım büyük alış veriş merkezlerinde de satılmaya başlanmış.
(Sanırım Maltepe de)
bu doğrultuda yedeği vardır diye düşündüm. İ(Bauhaus bayrak direğini Marincilerin yarı fiyatına satıyordu da...)

Nejat Bey eğer bulamazsanız imaj karavan Aydın Bey'i bi arayın elinde olabilir .
Günay

mrb.nejat bey kimyasal olarak tezenfekte olayı için real de satıldıgını görmüştüm 25 ytl ye komple setti ama koku oluyo diyosanız lavobolardada kulandıgımız ufak yuvarlaklar halinde şeker gibi gözüken ismini tam çıkaramadım :smiley: güzel koku veren koku gidericiler var örenegin ben bu linkte http://www.sanite.com.tr/temizlik/urunler/erfres-koku-giderici-tablet-1kg.html gözüken ürünü 2.5ytl bim marketlerden alabilirsiniz bahsetigim bu ürün ben sorunumu bu şekilde çözdüm bunuda ister tuvalatin temiz su tankına istersenizde pis su tankına (pottatif tuvaletin yani)koyabilirsiniz yazın ben 40.c sıcakta koku sorununu giderdim
karavanınıza gelince sanırım yeni aldınız karavanı izmirde hasan beyindi bu karavan birazda sıkışmıştı oyüzden çok uygun bi fiyata düşmüştü en son sahibinden .comda bizim 1-2kere konuşmamaız olduda bi takas önermişti fakat durum ve şartlar uymadı hayırlsı olsun dedik baktım resmini görünce hemen çıkardım karavanı oyüzden yazdım size bu konuyu işallah kazasız belasız iyi günlerde kulanmanızı dilerim aracı görmedim canlı ama çok güzel bi rakama gittigini biliyorum güle güle kullanın iyi günler

http://shop.gugukcuk.com/outdoor/kamp+aksesuarlari+catal+bicak+lamba+mesale/muhtelif+urunler/kamp+tuvalet+kimyasali+5142.asp
Bir de bu var.

Tuvalet kimyasalları genelde iki bölüm halinde kullanılıyor. İyi kalite kimyasallar Thetford markalı ürünler olup;
Rinso tipi kimyasallar üst bölmedeki sifon görevi yapan suya karıştırılan koku giderici,dezenfektan özellikli sıvılardır.
Kem tipi kimyasallar ise katı atıkları parçalayıcı özellikte olan ve piyasada mavi renkle üretilen sıvılardır. Toilet Kem'lerin küçük poşetler halinde olanı da seyrek olarak bulunabilmektedir. Bu kimyasallar tuvaletin atık bölmesine konulmaktadırlar.
Tuvaletinizin tam ve iyicene boşalabilmesi atıkların sıvı haline getirilebilmesi ile doğru orantılıdır. Kullanılacak miktar için atık boşaltma borusununkapağında ölçek işaretlerine bakabilirsiniz.
Selamlar,

ilyasfb' Alıntı:
mrb.nejat bey kimyasal olarak tezenfekte olayı için real de satıldıgını görmüştüm 25 ytl ye komple setti ama koku oluyo diyosanız lavobolardada kulandıgımız ufak yuvarlaklar halinde şeker gibi gözüken ismini tam çıkaramadım :smiley: güzel koku veren koku gidericiler var örenegin ben bu linkte http://www.sanite.com.tr/temizlik/urunler/erfres-koku-giderici-tablet-1kg.html gözüken ürünü 2.5ytl bim marketlerden alabilirsiniz bahsetigim bu ürün ben sorunumu bu şekilde çözdüm bunuda ister tuvalatin temiz su tankına istersenizde pis su tankına (pottatif tuvaletin yani)koyabilirsiniz yazın ben 40.c sıcakta koku sorununu giderdim
karavanınıza gelince sanırım yeni aldınız karavanı izmirde hasan beyindi bu karavan birazda sıkışmıştı oyüzden çok uygun bi fiyata düşmüştü en son sahibinden .comda bizim 1-2kere konuşmamaız olduda bi takas önermişti fakat durum ve şartlar uymadı hayırlsı olsun dedik baktım resmini görünce hemen çıkardım karavanı oyüzden yazdım size bu konuyu işallah kazasız belasız iyi günlerde kulanmanızı dilerim aracı görmedim canlı ama çok güzel bi rakama gittigini biliyorum güle güle kullanın iyi günler

çözüm önerileriniz ve Temennileriniz için çok teşekkürler.
evet Hasan beyin karavanının yeni sahipleriyiz.
ve hasan beye bizi bu güzel şeye kavuşturduğu için tekrar teşekkürler.

Bu konu tam olarak açıklığa kavuşmamış gibi görünüyor. Dıştan kasetli, atık deposu büyük ve ayrı duş/wc kabini olan karavanlarda atıkları hemen boşaltmak gerekmeyebiliyor. Ancak kamper tarzı araçlarda sürekli ortalıkta bulunan portatif tuvaletlerin atıkları biriktirmeden boşaltılıp temizlenmesi gerekiyor. Bu durumda fiyatları nedeniyle parçalayıcı özellikli tuvalet kimyasalları ekonomik olmaktan çıkıyor.

Şimdiye kadar bu kimyasallardan hiç kullanmadım. Temizlik esnasında biraz yoğun ve parfümlü olan çamaşır sularından kullanıyorum. Ancak oluşabilecek zararlı buhar nedeniyle atık deposunun içine çamaşır suyu boşaltmıyorum. Çamaşır suyu ile yapılan temizlik tuvalete sinmiş olan kokuları tamamen gideriyor ve kullanılmadığı sürece temiz tutuyor. Sürekli kullanım esnasında tank dolu olsa bile kapalı olduğu sürece hiç koku sorunu yaşamadım. Ancak kullanım sırasında mandalı açıldığında koku rahatsız edici. Bu durum da sık temizlemeyi gerektiriyor. Tabi bunun mümkün olmadığı, gece kullanılan tuvaletin ertesi sabah ilk iş olarak boşaltılamadığı ortamlar da oluyor.

Alternatif koku giderici ve dezenfektan özellikli sağlığa zararlı olmayan ürün tavsiyesi olan var mı?

10 senedir karavanda portatif tuvalet kullanıyorum, bir kere bile PARA verip içine kimyasal diye satılan, para tuzaklarından kullanmadım, her sabah gidip umumi tuvalete boşaltıp bir kere su ile çalkalayıp sonra bir kerede parfümlü domestos ile çalkaladıkdan sonra sterilliğini sağlayarak 10 senedir kullanıyorum, koku olarakda bir sorun yaşamadım..Tuvaletin içine ucuz mavi rezervuar tableti atanlarıda gördüm, bazıları beyaz tuvaletlerin içini maviye boyadığı için bunuda tercih etmiyorlar..

atiladi' Alıntı:
10 senedir karavanda portatif tuvalet kullanıyorum, bir kere bile PARA verip içine kimyasal diye satılan, para tuzaklarından kullanmadım, her sabah gidip umumi tuvalete boşaltıp bir kere su ile çalkalayıp sonra bir kerede parfümlü domestos ile çalkaladıkdan sonra sterilliğini sağlayarak 10 senedir kullanıyorum, koku olarakda bir sorun yaşamadım..Tuvaletin içine ucuz mavi rezervuar tableti atanlarıda gördüm, bazıları beyaz tuvaletlerin içini maviye boyadığı için bunuda tercih etmiyorlar..

Cebimde akrebi yalnızca benim beslediğimi düşünüyordum, bir kez daha anladım ki yalnız değilim ve karavancılar arasında doğru yerdeyim ;D Yöntem aynı, düşünce aynı... :D

Ancak yine de daha akılcı yöntemler olabilir.

Ben zaten bazen böyle konulara niye takılınıyor ona şaşırıyorum, bir kereliğine alınacak tuvalet 10 TL ucuz olsun diye günlerce tuvalet aranıyor, ondan sonra bir koku paranoyasının peşinde sürekli astronomik para harcanacak bir şekle dönüşüyor..bu muhabbetlerin sonunda da zaten kimse pahalı diye kimyasal kullanmıyor..

atiladi' Alıntı:
Ben zaten bazen böyle konulara niye takılınıyor ona şaşırıyorum, bir kereliğine alınacak tuvalet 10 TL ucuz olsun diye günlerce tuvalet aranıyor, ondan sonra bir koku paranoyasının peşinde sürekli astronomik para harcanacak bir şekle dönüşüyor..bu muhabbetlerin sonunda da zaten kimse pahalı diye kimyasal kullanmıyor..

Paranoya yok ortada. Kati atiklari dagitmak icin bu siviya ihtiyac var. Sabah bosaltabilmek cogu zaman imkansiz. Yillarca almadan bu kimyasali idare ettim. Ama simdi portopoti sahibiyim ve bu kimyasal gerekli. Tekrar soyluyorum kimyasal kokudan cok kati atiki parcalamak icin.
Sanirim en ucuz bulabildigim sivi Marintek'teki kimyasal. Ayni urunu marintek bauhausta satiyor. 1 litresi 17 lira.
Bunun nasil kullanilacagini bana biri aciklayabilir mi acaba? Uzerinde italyanca yaziyor anlamak zor.
Yani alt depoya ne kadar dokecegimi kestiremiyorum.
Sevgiler

Sayın İnsel,
Tuvaletinizin katı atık deposunun 20 litre olduğunu kabul edersek, boş haldeki depoya 120 ml mavi renkli kimyasalı döküp üzerine 3 litre temiz su koyduğumuzda kullanıma hazırdır. Eğer Thetford’un kimyasallarını kullanıyorsanız bu “Aqua Kem Blue”dur.
Rezervuar suyuna ise pembe renkli “Aqua Rinse” eklemek gerekir. Bunu da 15 litre rezervuar suyuna 100 ml olarak eklemeniz uygun olur.
Bu kimyasalların pratikteki en büyük faydası depoyu 2-3 günde bir bile boşalttığınızda hiç koku yapmaması ve deponun sıvı halde çok kolay boşalabilmesidir. Kullanım esnasında tuvaletin içine attığınız tuvalet kağıtlarını da parçalayabilmektedirler. En önemlisi de hijyenik bir ortam sağlamalarıdır.
Ayrıca fiyatları da çok ürkütücü düzeyde değildir.
Thetford’un 2 litrelik “Aqua Kem Blue”su 13.95 Euro, 1.5 litrelik “Aqua Rinse”sinin fiyatı ise 11.80 Euro’idi.

Tifa' Alıntı:
Thetford’un 2 litrelik “Aqua Kem Blue”su 13.95 Euro, 1.5 litrelik “Aqua Rinse”sinin fiyatı ise 11.80 Euro’idi.

Cok tesekkur ederim.Cevabiniz gercekten cok yeterli. Acaba bu thetfordun kimyasallarini nereden alabilirim. Bildiginiz veya onerebileceginiz bir yer var mi acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri