TUVTurk AWD (sürekli 4x4) Araçları Bozuyor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olasiliksiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,685

Etiketler

Ynt: TUVTurk AWD (sürekli 4x4) Araçları Bozuyor mu?

ilkakdeniz' Alıntı:
ruhsat kaybı gibi ekstrem durumlarda
araçta tadilat yapılıra giriyor

veya fabrika çıkışına LPG takılıyorsa da girebiliyor.

Aracımı (Forester) İstanbul'da TÜV'e götürdüm ve 5. emniyet kemeri yok, taktırıp getirin dediler, bende bilmiyordum yeni almıştım aracı, tavana gömülüymüş. Gösterince tamam dediler. İstanbul dışındaki bir ilde TÜV'e girdim, emniyet kemeri kontrolü yapmadılar (tam sayıda var mı diye). Kısacası uygulama farkı var ne kadar

GezenGen' Alıntı:
veya fabrika çıkışına LPG takılıyorsa da girebiliyor.

Aracımı (Forester) İstanbul'da TÜV'e götürdüm ve 5. emniyet kemeri yok, taktırıp getirin dediler, bende bilmiyordum yeni almıştım aracı, tavana gömülüymüş. Gösterince tamam dediler. İstanbul dışındaki bir ilde TÜV'e girdim, emniyet kemeri kontrolü yapmadılar (tam sayıda var mı diye). Kısacası uygulama farkı var ne kadar

işyerindeki motosikletin ruhsatını kaybetmiş çocuklar cıkarmak için de muayeneye girdi
ben tam takım tüp ilk yardım seti doldurdum arabaya kimse bakmadı
garip :smiley:

Fren testi icin de aracin ustune ciktigi silindire bir motor takip arac bostayken (gerekliyse arazi vitesi bostayken) test yapmalari daha dogru olur diye dusunuyorum, sonucta yolda giderken el frenini durmak icin kullanmiyoruz, illa giderken ne oldugunu merak ediyorlarsa da dedigim sistem mantiklidir bence.

AWD tipi çekiş sistemi olan araçlarda arazi vitesi olsa da (ki genelde olmuyor), 4x4 çekiş sistemi boşa alınamıyor, araç sürekli 4x4 modda çalışıyor, slindir üzeri fren testi de bu nedenle tehlikeli. (Örnekler: Subaru Impreza, Toyota RAV4, Yeni nesil Suzuki Grand Vitara vs). Bu sistem genelde arazi kabiliyeti konusunda çok iddialı olmayan araçlarda karda/çamurda/kumda vs çekiş avantajı sağladığı için kullanılıyor.

olasiliksiz' Alıntı:
AWD tipi çekiş sistemi olan araçlarda arazi vitesi olsa da (ki genelde olmuyor), 4x4 çekiş sistemi boşa alınamıyor, araç sürekli 4x4 modda çalışıyor, slindir üzeri fren testi de bu nedenle tehlikeli. (Örnekler: Subaru Impreza, Toyota RAV4, Yeni nesil Suzuki Grand Vitara vs). Bu sistem genelde arazi kabiliyeti konusunda çok iddialı olmayan araçlarda karda/çamurda/kumda vs çekiş avantajı sağladığı için kullanılıyor.

evet dogru onu atlamisim yorum yaparken. Ama en azindan sanzimani bosa alinan araclarda bosa alinip yapilabilir bence..

evet dogru onu atlamisim yorum yaparken. Ama en azindan sanzimani bosa alinan araclarda bosa alinip yapilabilir bence..

Şanzımanı boşa almak sadece tekerlekler ile motor arasındaki bağlantıyı kesiyor. Ön tekerlekler ile arka tekerlekler arasındaki bağlantıyı kesmiyor. Dolayısı ile test sırasında diferansiyelin zarar görmesine engel olamıyor. Bu bağlantının kesilmesi ancak 4x4 modunun kapatılması ile mümkün olabiliyor o da her araçta yok. AWD tipi çekiş sistemleri genelde kapatılamıyor, çünkü asfalt üzerinde bile kullanılabilen bir 4x4 çekiş sisteminin kapatılmasına ihtiyaç olabileceği düşünülmemiş.

olasiliksiz' Alıntı:
Şanzımanı boşa almak sadece tekerlekler ile motor arasındaki bağlantıyı kesiyor. Ön tekerlekler ile arka tekerlekler arasındaki bağlantıyı kesmiyor. Dolayısı ile test sırasında diferansiyelin zarar görmesine engel olamıyor. Bu bağlantının kesilmesi ancak 4x4 modunun kapatılması ile mümkün olabiliyor o da her araçta yok. AWD tipi çekiş sistemleri genelde kapatılamıyor, çünkü asfalt üzerinde bile kullanılabilen bir 4x4 çekiş sisteminin kapatılmasına ihtiyaç olabileceği düşünülmemiş.

dogru, haklisiniz. o zaman istasyonda bize denk gelen arkadasin insafina kaldik denebilir...

o zaman istasyonda bize denk gelen arkadasin insafina kaldik denebilir...

Garip olan her seferinde değişik davranmaları. Araç silindire mi çıkacak yoksa yol üzerinde mi test edilecek ona yazı tura atarak karar veriyorlar gibi bir halleri var. Bir sene araç AWD olduğu için test aracımız yok yolda test edeceğiz diyorlar, ertesi sene aksini yapıyorlar. Üstelik ikisi de aynı istasyon.

olasiliksiz' Alıntı:
Garip olan her seferinde değişik davranmaları. Araç silindire mi çıkacak yoksa yol üzerinde mi test edilecek ona yazı tura atarak karar veriyorlar gibi bir halleri var. Bir sene araç AWD olduğu için test aracımız yok yolda test edeceğiz diyorlar, ertesi sene aksini yapıyorlar. Üstelik ikisi de aynı istasyon.
ne yazikki dogru teshis ... ismi TUV olsada henuz profosyonel hizmet veremiyorlar ve satandart oturtamadilar .. belkide elemanlara iyi ucret vermediklerinden eleman sirkulasyonu fazladir ... ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR