<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?</b><br />
<br />
Değerli dostlarım, ağabeylerim;<br />
<br />
Asıl konu başlığı ile ilgili görüşlerimi daha sonra paylaşacağım. <br />
<br />
Oğuz abi farkında olarak ya da olmayarak konuyu başka bir yere doğru taşımış. Dilerseniz ayrı bir başlık açarak bu konuyu enine boyuna irdeleyelim. Konuşulması, tartışılması gereken çok şey var. <br />
<br />
Kafamda çok soru var. Herkes ucundan kıyısından bir şeylere değiniyor, dokunduruyor ama asıl meseleye gelemiyoruz bir türlü. Moderasyondan ayrılmamın hemen ardından sorularımı ardı ardına sıralamanın doğru olmayacağını ya da belki yanlış anlaşılacağını düşündüm, sessiz kaldım, bekledim...<br />
<br />
Belki de artık zamanı gelmiştir. <br />
<br />
Biliyorum daha önceleri de çok yazıldı çizildi, anlatıldı. Federasyonu ve yaptıkları işleri beğenmeyenler, yeterli bulmayanlar oldu, onlar da haklı olarak "beğenmiyorsanız gelin katılın, yönetimde siz de yer alın, beğenmediklerinizi değiştirin ya da siz daha iyisini yapın" dediler.<br />
<br />
Herkes kendi kafasında bir takım portreler çizip kırmızı, beyaz, mavi, yaylacı, kampingci, ucuz tatilci, beleşçi ya da seçkinci karavancı profilleri oluşturdu. <br />
<br />
Eski tartışmalara yeniden girmek istemiyorum. Şimdiye kadar kimin ne yaptığı da beni pek ilgilendirmiyor artık. Ama çok ciddi anlamda Erdal Bey'in eski yönetimlerden daha iyi işler yapacağına inanıyor ve güveniyorum. Belki özelinde tüm dernekleri teker teker inceleyip detaylı analizini yapabilirsek, üye profillerini, aktivitelerini bilirsek katılım konusunda özendirici olabiliriz. Kişilerin federasyona değil de bağlı derneklerine üye olacakları düşünülürse bu konu önemli ve gereklidir.<br />
<br />
Erdal bey "derneklerin özeli bizi bağlamaz, biz sadece federasyonuz" diyebilir... Haklıdır da... Ama yine de belki dernek üyelerinin forumlarda, tartışmalarda daha aktif olmaları konusunda telkinlerde bulunabilir.<br />
<br />
Tam sayıyı ben de bilmiyorum ama yine de azımsanmayacak sayıda karavancı olduğunu biliyoruz ülkemizde. Bunlar kimlerdir, nerelerdedir, ne yer, ne içer ne düşünürler? Burada 20 kişinin kalem oynatmasıyla hepsini tanıma şansımız olmuyor. En azından bilenler bilmeyenlere anlatsın, tanıştırsın, kaynaştırsın artık.<br />
<br />
Türkiye'nin genel karavancı portföy ve profilinin çıkarılıp detaylı bir analizden sonra farklı grup ve derneklerin özeline inilirse belki "kimin gerçekte ne yapmak istediği" ortaya çıkabilir. <br />
<br />
Gezenbilir, UKKF ve üye dernekleri, Karavanturk bu genel profilin neresinde bulunuyor? <br />
<br />
En sona saklamamız gereken tartışmayı, tanımları, kavramları tam olarak yerine oturmadan "sen-ben" kavgasına dönüştürerek yaparsak işin içinden çıkamayız.<br />
<br />
Kırmadan, dökmeden ve her zaman söylediğim gibi "maksadını aşmadan" öncelikle tanımları yerine oturtmaya var mısınız?</div>