Uğultu Sesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan victor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,623
V

victor

Ziyaretçi
Arkadaşlar 2000 model 1.6 jlx aracımda gaza bastığımda gelen bir uğultu sesi var. Forumda benzer sorunu yaşayan arkadaşlar ayna mahruti kaynaklıdır demişler.
Fakat benim aracımda ki bu uğultu gaza basmayla artan-azalan bir ses yani hızım ne olursa olsun(0-130 km aralığında) gaza basmıyorsam ses yok gaza biraz yüklenince uğultu gelmeye başlıyor.
Sizce benim sorunumda ayna mahruti midir ? Yoksa başka bir sebebi olabilir mi ? Çünkü ses aracın arkasından değil ön tarafından motor kısmından geliyor.

Etiketler
Ynt: Uğultu Sesi

victor' Alıntı:
Arkadaşlar 2000 model 1.6 jlx aracımda gaza bastığımda gelen bir uğultu sesi var. Forumda benzer sorunu yaşayan arkadaşlar ayna mahruti kaynaklıdır demişler.
Fakat benim aracımda ki bu uğultu gaza basmayla artan-azalan bir ses yani hızım ne olursa olsun(0-130 km aralığında) gaza basmıyorsam ses yok gaza biraz yüklenince uğultu gelmeye başlıyor.
Sizce benim sorunumda ayna mahruti midir ? Yoksa başka bir sebebi olabilir mi ? Çünkü ses aracın arkasından değil ön tarafından motor kısmından geliyor.

Motor hortumunu kontrol ettiniz mi ? Yerinden çıkmış yada yırtılmış olmasın ?

Araç turbolu ise turbo hortumlarına bakın. gevşek çatlak olabilir. ( bu durumda aracın turbo açtığında ki ivmelenmesi düşer)
turbo yoksa "kuzay" arkadaşın dediği gibi emiş hortumlarından dır.

merhaba geçmiş olsun inşallah sorun bulunup çözülür ,bende burdan takip edeyim çünkü benimde 94 mod suzukide aynı sorun var .

Merhaba,
benim 94 de de aynı sorun vardı bulmak pek zor olmadı egzoz çıkışındaki conta eskidiğinden dolayı yapıyordu önce uğultu daha sonra devir yükseldikçe tıssss diye bir ses idi belki bi benzerlik vardır...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR