Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kemal orhun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 92
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,669
Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Aksine...

Kendi adıma derneklerin ve UKKF nin ne düşündüğünü, ne yaptığını, yeni karavancılara nasıl bir yol haritası göstereceğini merak ediyorum...

Elbette UKKF ve tüm geçmişi temsil eden dernekler eleştirilecek ve yargılanacak...

Bu ülkenin tüm karavancılık geçmişini sözü edilen dernekler/kuruluşlar temsil ediyor ve de karavancılığın geldiği nokta kimseyi tatmin etmiyorsa, nasıl oluyor da bu kurumlardan bağımsız değerlendirmelerde bulunabiliriz...

Sizi neden yok sayarak çözüm arayışına girelim ki...

Sizler zaten bizatihi çözüm bulmak için yola çıkmadınız mı?
 

Etiketler
Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Sn Taiga,

Elbette ki sorunlara çözüm bulmak için gayret ve emek harcıyoruz, ama sürekli eleştiri konusu olan, derneklerin bu işi iyi yüretemediğidir. Bu yüzden bu oluşuma karşı soğuk bakıldığından yerine alternatif bulunabilmesi için yok sayılarak yeni çözüm ve oluşumların önü açmak istememizdendir. Bizler yine kendi çapımızda doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz, bu yola çıktık geri dönmeyi düşünmüyoruz. Ama yöntem bizim seçtiğimiz, bize göre doğru olduğunu kabul ettiğimiz yöntem olacak. Günahınıda sevabınıda biz üstleniyoruz.

Eğer bizim dışımızda daha etkin bir yöntem ortaya çıkarsa buna elimizden gelen desteği veririz, her hangi bir egomuz ve ön yargımız yok.

Saygılarımızla

Erdal Ötügen
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Sn. Supergezgin,

Geçmişi bir yana bıraktığımızı düşünelim...

Tam da o vakit soruyorum...

UKKF ve karavan dernekleri benim gibi yeni karavancılara nasıl bir yol haritası sunuyor?

Yapmaya devam edeceğiniz doğru bildikleriniz ve yöntemleriniz nedir?

Not: Yaşadığım il Bursa.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

bende şu soruyu sormak istiyorum Sayın Süpergezgin, üye sayınızın artması sizi güçlendireceğini belirtiyorsunuz(yanlış anlamadıysam) eğer öyleyse neden üye olmamız için teşvik edilmiyoruz veya üye olmamız için çağrıda bulunmuyorsunuz
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Levent bey,

Biz bu çağrıları zamanında çok yaptık ama bu çağrılarımız yanlış yorumlandı, sanki zorlama ile bir menfaat için üye yapılmaya çalışılıyor havası oluştu. Bu yüzden bizler çağrı yapmaktan vaz geçtik. Diğer üyelerimiz bize nasıl üye olmak isteyip oldularsa diğer arkadaşlarımızda istiyorlarsa üye olabilirler.

Yol haritamıza gelince, 23 Mart tarihinde hazırladık, adım adım uygulamaya çalışıyoruz. Yol haritamızı oluştururken tüm dernek başkanlarının görüşüne sunduk ve aldığımız onayla devam ediyoruz. Bu hafta yapacağımız yönetim kurulu toplantısında Yol haritamızın ve Tüzüğümüzün web sayfasına konulması konusunu konuşuruz, uygun görülürse web sayfamıza koyarız. Yol haritasının uygulamadaki konularını web sayfamızda güncel olarak sürekli yayınlıyoruz, ilgilenen arkadaşlarımız yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı ve bazı yapacağımız işleri oradan izleyebilirler.

Yıllardır derneklere karşı söylenen bir söz vardı. "Dernek bana ne verecek". Biz bu deyişi değiştirdik. "Siz Derneğe ne verebileceksiniz" sorusunu soruyoruz. Bu sebepten dolayı siz bugüne kadar başarılı olamadığını söylediğiniz derneklere (ki şu anda geldiğimiz nokta bunu gösteriyor) katılarak neleri değiştirecek ve hangi hedefe yönelteceksiniz. Bunu başarabileceğinize inancınız var mı?

Saygılarımla

Erdal Ötügen
 



Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Erdal Bey,

Sizin yöneltmiş olduğunuz sorunuza kendi adıma cevap verecek olursam ben bir birey olarak bir derneğe katılırsam derneğin tüm çalışmalarında boş vakitlerim nispetinde gönüllü olarak emek sarfetmekten mutluluk duyarım.
-Ben bir üye olarak derneğin web sayfasının hazırlanması ve hazırlanan sayfanın haberler ile güncel tutulması ile ilgili görevleri üzerime gönüllü olarak alabilirim. Veya bunu yapan bir ekipten bazı görevler alabilirim.
-Ayrıca gittiğim her yerde derneğin çalışmalarıyla ilgili broşür afiş dağıtmak veya hazırlamak yönünde çalışabilirim.
-Kamp yapan insanlara ve karavancılara derneği anlatabilirim.
-Ben kamplarda ateş yakar ve Türk Bayrağını ve Derneğin flamasını göndere (Gönder yoksa ağaçlardan gönder yaparım) çekip varsa ve asılacaksa afişleri asmak gibi konularda elimden geldiğince yardım edebilirim.
- Etkinliklerin, özellikle de kampların organizasyonu gibi konularda üzerime düşerse çeşitli görevler alabilirim.
-Depremzedeler için düzenlenirse Kermes gibi organizasyonlarda üye olmasam bile derneğinizin etkinliğine katılıp satış yapabilirim..
-Bunun gibi pek çok konuda faydalı olabilirim aklıma şu an gelmiyor olsa da görüşüm faydalı olabileceğim her konuda faydalı olmaya çalışmaktır.

Ama bunları yapabilmek için bazı soruları da aşamamış olmak benim adıma bir problemdir..

Dernek bir şeyler yapmak için mi kuruluyor, yoksa sadece resmen ve ismen mi var? Bunun ayırdına varabilmek isterim. Ayrıca bana yol gösterilmesini isterim.. Bu derneğe nasıl üye olunur? Derneğe kimler üye olabilir? Şartları istenen belgeler nedir? Aidatı kaç paradır? Bu ne federasyon sitesinde ne de herhangi bir sitede bulabildiğim bir bilgidir.

Var olan veya yeni kurulabilecek ve iş ve işlemleriyle aktif olan, yerel (Kendi bölgemde) ve ulaşılabilir bir Kamp ve Karavan Kültürü derneğinin üyesi olmak ve içinde çalışmayı gönülden istiyorum..

Ne yapmalıyım?
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Bir fikir;
1.Dernekler camping sahipleri ile anlaşıp hem campinglerini tanıtmış olurlar, campinglerde derneğe kayıtlı üyelere belli bir yüzde oranından tenzilat yapar.buda derneğe üye çekebilir.

2.Dernekler karavan üreticileri ile irtibata geçip yine karavanını yenileyecekleri veya sahip olmayı düşünenlere dernek üzerinden tenzilat yapabilir.

karavancılık olgusu sadece karavan kullanıcıları ile bir yere gelmesi zor bunun içine camping sahipleri ve karavan üretici firmalarıda bir şekilde katabilmek ve organize olmak lazım bence.

Karavanı olmayan, ama bir karavan sevdalısı.
Coşkun Bahçeci
Saygılar.
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Erdal bey,
Federasyonun önemine atfen verdiğiniz örnek doğru değil, şöyle ki ;

Basından ...

"TBMM Başkanı Cemil Çiçek , e-posta adresleri bulunan 14 bin 593 derneğe mesaj göndererek , yeni Anayasa yapım sürecine aktif katılım çağrısında bulundu."


Gerçi, bu Federasyon'un önemini azaltmaz sadece belirtmek istedim, örnek doğru değil ...

Bugüne kadarki edindiğim izlenim,

dernek olarak etkin olamıyoruz, denmiş,
alt yapısı kuvvetli derneklerden ziyade sırf Federasyon kurmak için sayısal bazda dernekler oluşturulmuş
ve şimdi bunun sancıları çekilmektedir.

Yeni bir dernek kurulsa ya da bu kurulan dernek vasıtası ile Federasyon yönetimine katılınsa bile, var olan yapıda bir şey değişmeyecektir.
İzmir derneğinin web sayfasında belirtildiği üzere, son yönetim toplantısında tüm yönetici üyelerin hepsinin, 37 oy ile seçilmiş olması bile başlı başına açıklanmaya değerdir. Hiç mi farklı düşünce yoktur ?

Önemli olan, faaliyetlere, çabalara katılıacak, elini taşın altına sokacak üyelerin artmasıdır, bu niteliği de arttırır. Sizin de yakındığınız bu değil mi ? Bu nedenle Federasyonun bu sitede
daha aktif olarak kendini tanıtmasını, derneklere üyeliğin yolunun açılmasını belirtiyorum. Eleştirilmek sizi yıldırmamalı ... Federasyonun yönlendirmesi ile dernek üyeleri de faal olabilirler.
Her şeyin sadece yöneyimden beklenmemesi ve yönetimin de herşey benden sorulur dememesi gerekir diye düşünüyorum.

Bu noktadan sonran inanın ne yapılması gerekir bilmiyorum. Şahsınızda Federasyonu irdelerken bunları düşünerek irdeledim bugüne kadar, çabalarınzı takdirle karşılıyor ancak bu yapı
ile olamayacağını belirtmek istiyorum.

Saygıyla ..
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

Oğuz bey,

Bende, bir çok arkadaşımızın bu "Yeni bir dernek kurulsa ya da bu kurulan dernek vasıtası ile Federasyon yönetimine katılınsa bile, var olan yapıda bir şey değişmeyecektir." fikirde olduğunu bildiğim için Dernek ve Federasyonu yok sayarak bir çözüm yolu önerisinde bulundum. Eleştirilerden çekinmediğimi ve gocunmadığımız beni tanıyanlar bilir. Hepimiz bir şeyler istiyoruz ama bunu net söylemekten sanki çekiniyor daha politik konuşmaya çalışıyormuş gibi bir kanıya kapıldım.

Bazı konuları anlamakta zorlanıyorum. Örnek; Ben Federasyon işlerini herkese açık, iyi niyetli veya art niyetli insanlarında olabileceği bir forum ortamında tartışmayacağımı belirttim. Halen aynı görüşteyim. Ama bu güne kadar onlarca insana (bana mail veya telefon ile ulaşan) konu ile ilgili çok bilgi verdim, soruları cevapladım. Bilgi edinmek isteyenlere her zaman açığım, isteyenler derneklere veya bana ulaşarak istediği bilgiyi alabilmiştir, burada anladığım kadarıyla niyet önemlidir.

Ben hala insanların aklına takılan soruların ne olduğunu tam anlayamıyorum. Bir Karvavan derneğinin hedefi ve amacı ne olabilir. Bir cümle ile ifade edilebilecek bir vizyon cümlesidir. İnsanların bundan başka ne gibi bir art niyetli dernek kurulacağını inanın anlamakta zorlanıyorum. Tüzüğümüzü ve yol haritamızı toplantı sonrası web sayfamıza koyacağımızı düşünüyorum. Belki bu soruları ortadan kaldırır.

Coşkun bey,

Sizin düşünceleriniz biz defalarca denedik, tüm kamp sahiplerine bizzat görüşerek veya telefon ve mektupla ulaşmaya çalıştık ama kimse 3-5 karavan gelecek diye böyle bir şey yanaşmıyor, yanaşanlar ise sezon sonunda pek kimse gelmediği için bir daha böyle önerilere sıcak bakmıyorlar. Aynı konu üreticiler içinde geçerlidir. Bazı üretici arkadaşlarımız bizlere destek olmaya çalışmaktalar ama bu hepsi için geçerli değildir.

Sayın Yogun,

Yardım önerileriniz için çok teşekkür ederim. Böyle düşünen karavancılar olduktan sonra dernek üyeliği hiç önemli değildir. Zaten üyeliğin getireceği yük ortalama yıllık 30 – 40 TL.den fazla değildir. Bu yapacağınız çalışmalar bundan kat be kat fazladır.

Saygılarımla

Erdal Ötügen
 

Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?


Federasyon Başkanımız Erdal beyin 15 Kasım tarihli yazısında belirtmiş olduğu Yol Haritasının yayınlanması konusu gerçekleşmiş
olup tüm karavancılarımızın çalışmaları izlemelerinin faydalı olacağını düşünerek Federasyon web sayfasının ilgili başlığının linkini
ekliyorum.
Çalışmalarında başarılar dilerim.


http://www.ukkf.org/Bizden.aspx?BizdenID=15
 



Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?

güngör' Alıntı:
Federasyon Başkanımız Erdal beyin 15 Kasım tarihli yazısında belirtmiş olduğu Yol Haritasının yayınlanması konusu gerçekleşmiş
olup tüm karavancılarımızın çalışmaları izlemelerinin faydalı olacağını düşünerek Federasyon web sayfasının ilgili başlığının linkini
ekliyorum.
Çalışmalarında başarılar dilerim.


http://www.ukkf.org/Bizden.aspx?BizdenID=15

yol haritası güzel,sorunlar güzel tespit edilmiş,çözüme ulaşma yolunda başarılar dilerken,destek konusunda biraz daha gayretli olmalıyız diyorum.En azından sorunları anlatacağımız doğru kişileri bulma konusunda.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,113
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst