Uludağ Zirve Tırmanışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyahasan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,145
Ynt: Uludağ Zirve Tırmanışı

;D ;D ;D ;D yok yok naz değil ;D ;D
snowboard ile uçuş neticesi 3 tane kaymış diskim ve askerde ortaya çıkan bir kalp ritmsizliğim var, o yuzden yokuş ve yük sınırım var ondan soruyorum ;D ;D ;D ;D

bursa'dan asfalttan otelleri motelleri bırakın,

bursa, (galiba ?) eskişehir yolu üzerinden, alaçam köyüne gidiliyor.
oradan toprak yoldan tam baba zirvenin altında ki göllere gidilir.
10 sene önce dağ bisikleti ile, otellere (sarıalan'a teleferikle tabii)
oradan, volfram'a, oradan sağdan, bisiklet elimde,sırt çantasıyla,
dik patikayı çıkmıştım (öle ip mip gerekmez, dik bi yolak işte ..),
oradan yine bisikletle, kuzey doğuya doğru sırttan,
göllere inmiştim. ordan da toprak yoldan, alaçam ve bursa ..
göllere kamp atın, çok güzel, oradan zirveye, keşiş tepeye yürürsünüz..

uludağ tek dağdır, hava bozduğu zaman fena bozar,
aman tedarikli olun, grip mrip..

iyi geziler..

gökhan

ukalalığım için çok özür, belki arakdaşlar bilmez diye,
soyadım gibi bilgiçlik tasladım..

hocam, ben de cip yok, 23-24 ekimse uyar da dedim ya cip yok
ve iki kişiyiz... ümit'ciğimle ben, sizi kasar..
inşallah başka bir vesile ile tanışırız..

herkese iyi gezi ve sevgiler..

gökhan (bilgiç), z.köy-istanbul

Gökhan bey çok teşekkürler bilgi için, hep sizin gibi bilgili olanlar bilgiçlik taslasa da biz de faydalansak :D
BU bahsettiğiniz göllere giden toprak yolun durumu nasıldır? jiplerin geçişine uygunmudur?
Ben de z.köyde oturuyorum bu arada ;) garanti koza dayım
Sedat paşam biz yine zirve yapalım amacımız o zaten kampımızı atarız isteyen zirve ekibine takılır isteyen kampta takılır ;)

Benim için zirve zor da kebap masalarının hazırlanması aktivitesine katılabilirim :smiley: Malum dağdan geleceksiniz, aç olacaksınız ;D ;D ;D

tabii ki bunu belirtmekte fayda var
bu bir kamp faaliyetidir, zirveye çıkıp inmek 6 saat alacak, isteyen sadece kamp kısmına iştirak eder isteyen zirve gurubuyla zirveye çıkar ;)
kamp civarında da hafif trekkingle gidilecek muhteşem yerler var

agbilgic' Alıntı:
ukalalığım için çok özür, belki arakdaşlar bilmez diye,
soyadım gibi bilgiçlik tasladım..

hocam, ben de cip yok, 23-24 ekimse uyar da dedim ya cip yok
ve iki kişiyiz... ümit'ciğimle ben, sizi kasar..
inşallah başka bir vesile ile tanışırız..

herkese iyi gezi ve sevgiler..

gökhan (bilgiç), z.köy-istanbul
gökhan hocam öyle hemen alınmayın yahu :smiley: mertin de dediği gibi keşke herkes sizin gibi olsada bildiklerini paylaşsa. biz arabalarda yer ayarlarız, yeterki siz gelebilecek durumda olun?

3-4 günden sonrası için hava durumu tahminlerinin başarı oranı ciddi şekilde düşüyor. 5-7 gün sonrasına kadar çok düşük bile olsa tahminleri takip etmekte fayda var ama 1 haftadan sonrası artık gereksiz tahminlere giriyor... tc meteoroloji genel müdürlüğü bu nedenle 5 güne kadar tahminleri veriyor ama 3 günlük tahminleri ön plana çıkarıyor.

zekeriyaköy'lü mert beye cevap;

özür, mesajınızı şimdi farkettim..

hııı, garantikoza'mı ??
biz, mezarlağın üstünde ki, hani şu damları,
kaptan spak'ın uzay gemisine benzeyen yeni basın sitesi var ya, ordayız, # 36..
arka yolda mezarlığa daha yakın, camlarında ferforje var, en büyük evlerden bi küçük ..

kiraz şark., cem abiye ara sıra gider, çay kahve, geyik filan,
veteriner hasan & eczacı metin, kardeşim gibiler..

sorunuza cevap, valla ben zirve yanı, göllerden alaçam'a dağbisikleti ile 15 sene önce inmiştim,
sadece cipler çıkar, çok iç açıcı bir yol değil, ama otellerden daha akılcı gibi..
otellden tin tin göllere yürü babam yürü, hiç bir esprisi yok
(hele o volfram'a kadar olan yol var ya, gıcık mı gıcık )..
yürüyüşünü tırmanışınızı göllerden de yaparsınız ..

şimdi köye vardığınızda yolu bir sorun, üzgünüm, y
olun şu anda ki durumu hakkında bir fikrim yok

iyi gezi..
yağmur yağmaz inşallah, kampta yağmur, offf, offf

gökhan
# 05323810200 (telekız numarası gibi di mi ??) :smiley:

Gökhan Bey, merhabalar. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Göller bölgesi bencede çok güzel. Hele araçları oraya kadar götürebilirsek daha da güzel. Ondan sonrası isteyen göl kenarında kamp yapar isteyen zaten o noktadan öteye pek bir şey kalmıyor zirve çıkışı yapar. Alaçam için yol durumunu öğreneyim tez zamanda buraya yazarım. Bu dönem de ahu dudu olayları oluyor yanlış hatırlamıyorsam Alaçamda. O yüzden köy halkı genelde oralarda oluyor. Yolu kullanıyorlardır. Oradan tanıdığım bir abi var. Ona ulaşıp gerekli hava ve yol durumunu buraya yazarım.
Tabi şunuda yapabiliriz. Kamp atacak arkadaşlar için çobankayada kampımızı atarız( Çobankaya kamp için oldukça güzel bir yerdir). Kampçı arkadaşları orada mangal işleri ile uğraşa bırakıp diğer ekiple volframa giden o yoldan tesise kadar gidip oradan çıkışa başlarız. Döndüğümüzde de mangal partisi ile kaybettiğimiz kalorileri toparlarız ;D

phobios hocam geçmiş olsun. Yol ile ilgili olarak şöyle diyebilirim. 3 saat veya araçın varacağı noktaya göre 2 saat sürebilecek bir rota. Tabi gurubun durumuda mola zamanlamalarıda süreyi etkiler. Ama ortalama 2-3 saat civarı sürer. Normal bir yolda yürümenizden biraz daha fazla performansa ihtiyacınız var. Normal asfalt bir yolda 3 saat yürüyebilyorsanız bunuda çok rahat yapabilirsiniz. Yük olayını zaten olabildiğince azaltacağız. Araba olacağı için gereksiz tüm ekipmanı arabada veya kamp alanında bırakacağız. Yanınıza bir polar yağmurluk filan alsanız çıkarken geri kalan kısmını hallederiz. Ama çıkmak istemiyorsanızda buyrun kampa kalan arkadaşlarda olacak orada ocakbaşı keyfini sürersiniz ;D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR