Unimog K Belgesi Yüzünden Ceza Yedi. Yardımlarınıza İhtiyacım Var.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan takomistik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,122

Etiketler

Ynt: Unimog K Belgesi Yüzünden Ceza Yedi. Yardımlarınıza İhtiyacım Var.

Uzman tv'deki videoaları da izledim ama hala anlayamadığım seyler var
1- Kendine ait (Veya eşine - annesine kayıtlı ) aracı ile eş dost akraba tasiyan (Mesela 5+1 VW transporter kapalı kasa kamyonet ile) yada yazlıktan kışlığına taşınan yada pazardan aldığı kurbanlığı eve getiren ölümlüler RSC2'mi alacak SRC4'mu alacak yoksa K2 yada K1'de almak zorundamı?
2- Diyelim SRC2'm (Yolcu tasima) var yazlıktan kışlığa esya tasiyamazmiyim? Yada SRC4'um (Yük tasima) var ailemle piknige gidemezmiyim? Yoksa her türk erkeği hem SRC2 hem SRC4'mu almalı?
3- SRC'm yanınmda psikoteknik zerzevat kağıdını da yanımda tasimalimiyim? Bende yok sadece SRC var ne yapacagim?
4- Bir ölümlünün şahsı adına kayıtlı 3.5 ton uzeri bir araci olamazmi? Benim bi Unimog'um var ruhsatında da kamyon yaziyor ben ne yapmaliyim? SRC4 beni kurtarmaz degilmi?

bberksan' Alıntı:
Uzman tv'deki videoaları da izledim ama hala anlayamadığım seyler var
1- Kendine ait (Veya eşine - annesine kayıtlı ) aracı ile eş dost akraba tasiyan (Mesela 5+1 VW transporter kapalı kasa kamyonet ile) yada yazlıktan kışlığına taşınan yada pazardan aldığı kurbanlığı eve getiren ölümlüler RSC2'mi alacak SRC4'mu alacak yoksa K2 yada K1'de almak zorundamı?
2- Diyelim SRC2'm (Yolcu tasima) var yazlıktan kışlığa esya tasiyamazmiyim? Yada SRC4'um (Yük tasima) var ailemle piknige gidemezmiyim? Yoksa her türk erkeği hem SRC2 hem SRC4'mu almalı?
3- SRC'm yanınmda psikoteknik zerzevat kağıdını da yanımda tasimalimiyim? Bende yok sadece SRC var ne yapacagim?
4- Bir ölümlünün şahsı adına kayıtlı 3.5 ton uzeri bir araci olamazmi? Benim bi Unimog'um var ruhsatında da kamyon yaziyor ben ne yapmaliyim? SRC4 beni kurtarmaz degilmi?

:smiley:) o fani kişinin, o ölümlü yaratığın,o zavallı kulun bu dünyada bu konularda pek yaşama şansı yok. Ne kadar mantıksız kanunla nizamla sıkarsan o kadar rüşvet mekanizması fazla çalışır.işini bilen insanlar çoğalır.yozlaşan insanlar artar. zaten istenen bu korkarım.

Engin arkadaşım cok geçmiş olsun dava açman birşeyeleri değiştirebilirmi bilmiyorum,fakat enazından bu konuda'ki çarpıklığı,haksızlığı kokuşmuşluğu,tekrar gündeme getirip ,birşeylerin düzelmesi konusunda bir adım olabilir,Tanrı yardımcın olsun.(işimiz Allaha kaldı :D)
bu arada alttaki resim TRAFİK UYGULAMA'sından gözümün önünden sırıtarak geçti gitti [attachment=1]

Görüntü0176.jpg

hasanfb'nin verdigi link'i dikkatlice bir kez daha okuyunca 1 ve 2 nolu sorumun cevabinin orada oldugunu gordum
3 numaralı sorumu da soyle degistireyim: eger SRC belgem ile K2 belgesi olan bir sirketin araci ile o sirketin yukunu tasirken SRC belgesinin yaninda psikoteknik kagidini da tasimam lazimmi
4nolu sorum ise baaki. Adıma kayıtlı 3.5 ton uzeri bir unimog'um varsa ve ruhsatinda hususi-yük taşıma yazıyorsa K belgesi lazımmı?

size özetle önceki ruhsatta ve yeni ruhsatta nasıl yazdığını özetleyeyim.
özellik önce sonra
tip kamyonet kamyon
boş ağırlık 2600kg 3500kg (aracın kasasız ağırlığı 2600 kg kasalı 3000kg)
yüklü ağırlık 3450kg 5580kg
motor hacmi 3358cc 3358cc (aracın orjinal motoru 2400cc)
koltuk sayısı 3 3 (araca 3 koltuk takmaya imkan yok 2 koltuklu)
donanım vinçli ......... (aracın ruhsatında yazan vinci yeni ruhsatta proje olmadan kendileri silmişler)

yani trafikte kendi kafalarına göre yeni ruhsatı yazdılar verdiler.itiraz bile kabul etmediler.
değişiklik istiyorsan proje çizdir dediler.ama daha önceki sahibi zaten proje çizdirip işletmiş zaten.söyledim ilgilenmediler bile.

Ben Unimog u aldığımda ruhsatta kamyon yazıyordu ve kamyonet e çevirtmek istedim.Nasıl yapılacağını çözemediğim ve vaktim olmadığı için vazgeçtim.Birkaç kişi de olmaz,nasıl kayıtlıysa öyle gider deyince tamamen unutmuştum.Şimdi sormak istediğim şu.Eğer proje çizdirilip aracın sınıfı değiştirilebiliyor ise ki yukarıda yazılandan yapıldığını anlıyorum,araçlarımızı yine proje ile arazi aracı sınıfına geçirmek te mümkün olmalı diye düşünüyorum.Şirket üzerine kayıtlı araçlar belki ticari kalacaktır ama benim gibi aracı adına kayıtlı olanlar için hususi arazi aracı sınıfına geçmek mümkün olabilir diye düşünüyorum.

Üstat başınıza gelenler, aracınızın ruhsat değişikliği esnasında geçirdiği evrim gerçekten Aziz Nesin'lik olmuş. Bu ülkede hiçbirşey imkansız değil, mümkün de değil. Benim bir sorum olacak. Şimdi benim L200'le pikniğe falan giderken yanımıza aldığımız meyve sebze ve et gibi mamüllerin ticari mal olmadıklarını nasıl ispatlayacağım? Veya taşınırken kendi özel eşyalarımı taşımacılık şirketinin kamyonuyla değil de kendi aracımla taşımak istersem ve yolda Bekçi Murtaza tadında görev aşkı ile yanan bir memur'la karşılaşırsam bana ne tür cezalar kesilebilir?

CİNCİN' Alıntı:
Üstat başınıza gelenler, aracınızın ruhsat değişikliği esnasında geçirdiği evrim gerçekten Aziz Nesin'lik olmuş. Bu ülkede hiçbirşey imkansız değil, mümkün de değil. Benim bir sorum olacak. Şimdi benim L200'le pikniğe falan giderken yanımıza aldığımız meyve sebze ve et gibi mamüllerin ticari mal olmadıklarını nasıl ispatlayacağım? Veya taşınırken kendi özel eşyalarımı taşımacılık şirketinin kamyonuyla değil de kendi aracımla taşımak istersem ve yolda Bekçi Murtaza tadında görev aşkı ile yanan bir memur'la karşılaşırsam bana ne tür cezalar kesilebilir?

L200 hususi ise ztn ticaret yapmadığın şirkete bağlı değilse direk anlaşılır sebze meyve gelince :D fiş gösteririz :D

CİNCİN' Alıntı:
aracının ruhsatında kamyonet diye yazıyorsa hiç affetmezler.
benim aracın içinde istetme ve alet çantası vardı sadece

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
Engin arkadaşım cok geçmiş olsun dava açman birşeyeleri değiştirebilirmi bilmiyorum,fakat enazından bu konuda'ki çarpıklığı,haksızlığı kokuşmuşluğu,tekrar gündeme getirip ,birşeylerin düzelmesi konusunda bir adım olabilir,Tanrı yardımcın olsun.(işimiz Allaha kaldı :D)
bu arada alttaki resim TRAFİK UYGULAMA'sından gözümün önünden sırıtarak geçti gitti [attachment=1]

tşkler
taşımacılık yapanları düzene hizaya sokacakları yerde offroad yapan bizleri hizaya sokuyorlar bu zoruma gidiyor.
gerçekten de trafikte ne düzensizlikler ne yanlışlar görüyoruz.
adam kamyonun eksozuna düdük taktırmış trafik polisinin yanından öttüre üttüre geçiyorda birşey demiyorlar.
adam kamyonun kasasına 8m yükseklikte mal atıyor kimse birşey demiyor.
daha neler neler ya düşününce sinirlendim şimdi tekrar ???

Sen yaparsan zengin adamsın, zevkten yapıyorsun..
Kamyoncu yapınca ekmek parası kazanıyor, ne yapsın gariban adam...

Hummer sahipleri belki alınacak ama.. Gitsinler 150 bin tl üzerindeki gerçekten lüks araç sahiplerinden alsınlar 2000 tl üzeri vergiyi.. 15.000 tl lik kamyonetle aynı kefeye koymasınlar

konuşturmayın beni..

SON DURUM
Arkadaslar
Hususi ve ruhsatinda kamyonet yazan araclara bir istisna cikarilmis durumda . Hicbiseye ihtiyac yok. Yani ne K1-K2 ve SRC belgesi
Ama aracin ruhsatinda Kamyon yaziyorsa ister sahsiniza ister sirketinize kayitli olsun ister ruhsatindan hususi yazsin hic fark etmez mutlaka K1 belgesi gerekli. Dikkat edin K2'de degil. Yani 690 TL'ye alacaginiz K2 bile sizi kurtarmiyor. K1 belgesi 13 milyar ayrica 25 ton tasima kapasiteniz olmasi da lazim. Yani 1 kamyonun varsa o da yetmiyor. Yani ona da K1 alamiyorsun.
Benim kendi adima buldugum cozum simdilik Unimog'umu K1'i olan bir nakliyatci arkadasimin firmasinin uzerine gecirmek o da ne kadar dogru bir davranis tartisilir ama ne yapalim bilmiyorum

bberksan' Alıntı:
SON DURUM
Arkadaslar
Hususi ve ruhsatinda kamyonet yazan araclara bir istisna cikarilmis durumda . Hicbiseye ihtiyac yok. Yani ne K1-K2 ve SRC belgesi
Ama aracin ruhsatinda Kamyon yaziyorsa ister sahsiniza ister sirketinize kayitli olsun ister ruhsatindan hususi yazsin hic fark etmez mutlaka K1 belgesi gerekli. Dikkat edin K2'de degil. Yani 690 TL'ye alacaginiz K2 bile sizi kurtarmiyor. K1 belgesi 13 milyar ayrica 25 ton tasima kapasiteniz olmasi da lazim. Yani 1 kamyonun varsa o da yetmiyor. Yani ona da K1 alamiyorsun.
Benim kendi adima buldugum cozum simdilik Unimog'umu K1'i olan bir nakliyatci arkadasimin firmasinin uzerine gecirmek o da ne kadar dogru bir davranis tartisilir ama ne yapalim bilmiyorum
unimog u arazi taşıtı olarak trafiğe işletsek.nasıl olsa 4x4.

deveci' Alıntı:
unimog u arazi taşıtı olarak trafiğe işletsek.nasıl olsa 4x4.
Yeni Defender lar bile ruhsatda artik Kamyonet olarak geçiyor.. bunuda sanırım toplam ve veya yüklü ağırlığa getirdikleri limitlerle sağlıyorlar ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,720
Kaydolan Son Üyemiz
Serhat YILDIRIM

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR