Üsküp Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ermanovic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,543

ermanovic

Yeni Üye
Yer
Istanbul
Merhabalar,

Yıllar önce dedemlerin geldikleri toprakları gezmek için 9-11 Kasım tarihleri arasında Üsküp te olacağım. Ohrid e gitmeyi de düşünüyordum ancak gidiş dönüş neredeyse 5-6 saat yolda geçirmek açıkçası bu fikirden vazgeçirdi beni. Daha önce tecrübeleri olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim 2 gün Üsküp te nerede kalmalı nereyi gezmeli gibi daha önceki Üsküp gezi notlarını okudum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Etiketler

Ynt: Üsküp Hakkında

Merhabalar,

Üsküp gezi notlarımı paylaşmak istedim.

Öncelikle Uçak biletlerimi Adios kartımla avans puan kullanarak satın aldım. Bilet Toplamı 3 Kişi Gidiş-Dönüş 750 TL civarı tuttu.

Havaalanına inince Taksi ler hemen başınıza toplanır şehir merkezine gitmek için pazarlıkla 20 Euro civarında tutmaktadır. Ancak gideceklere tavsiyem Vadar Ekspres minibüslerini kullanmalarıdır. Yakın zamanda gidecekler için hareket saatlerini aşağıda paylaşıyorum.

fyz7t.jpg

Kaldığımız yer pansiyon tarzı bir yerdi temizlik ve banyo durumlar güzel 2-3 günlük bir gezi için fazlaca yeterli gelebilir. Ldc tv, klima, İnternet ve ücretsiz otoparkı mevcut şehir merkezine yürüme mesafesinde 5 dk sürüyor. 3 Kişi 2 Gece Kahvaltı dahil 220 TL ödedik.

7824738.jpg

Yeme - İçme konusunda gerçekten ucuz bir şehir olduğunu düşünüyorum. Müslümanların yaşadığı(vardar nehrinin akış yönüne göre sol taraf) ta turist restaurant var çok güzel köftesi var uğramanızı tavsiye ederim birde makedonyaya özel bir salata var onu da mutlaka tadın derim. 3 Porsiyon köfte+ Salata+ Bira-Kola toplamda 960 Denar tuttu 36 TL civarı bir fiyata denk geliyor.

fyzft.jpg

fyzg5.jpg

Bira severler için eğer giderlerse bu birayı tatmalarını şiddetle tavsiye ederim. zlaten Dab

fyzgv.jpg

Şehirin 2 yüzü var bir tarafta osmanlı dan kalan ve müslümanların yaşadığı eski Üsküp diğer tarafta hristiyanların yaşadığı yeni şehir vardır. Müslüman taraf İstanbulda Karaköy- Cihangir taraflarına benziyor. Hristiyanların taraf modern ve daha düzenli bir yapılaşma mevcut.

eğer talep gelirse yazıya devam edebilirim.

iyi günler

Ynt: Üsküp Hakkında

Gezdiğiniz yerlerin fotoğraflarını da paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Bir de kaldığınız yerin adı ve adresini de ekleyebilir misiniz. Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.