Uydu Görüntüsü İndirme Programı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bisikletcanavari Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,958
Yer
İZMİR
Web
www.canavarkesifte.com
Selam arkadaşlar,
Biliyorsunuz uzun bir süredir mobile atlas creator programı derdimize devam olmaktaydı. Son sürümlerinde google earth v.b. katmanlar kaldırılmış durumda. (sanırım google amca kızdı biraz...). Mobac'ın eski versiyonlarında google earth, google hybrit gibi uygu görüntüsü katmanları hala çalışıyor ama yakınlaştırma seviyelerinin bazılarından indirme işlemi olmuyor. Bu sebepten dolayı daha sağlıklı uydu görüntülerini indirebileceğim bir program ya da online harita sağlayıcısı arayışına girdim. Bilgisi olan var mı?

Etiketler
Ynt: Uydu Görüntüsü İndirme Programı

Geçtiğimiz günlerde bir program bulmuştum; ancak şu an ismini hatırlayamıyorum. Evdeki bilgisayarımda kayıtlı; dönünce bir bakarım.

Daha önce söylediğimden geç kaldım cevap vermekte, kusura bakmayın.

Bahsettiğim programın adı gmapcatcher. Aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca GPS ile konum takibi de yapabiliyor internete bağlı değilken. Esasen Linux yazılımı, ama bir süre önce Windows ve MacOs'a da açıldılar.
http://code.google.com/p/gmapcatcher/

Selamlar,
Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. Programı indirdim denedim. Google earth uydu görüntüleri bulunmuyor. Başka uydu görüntüleri var fakat malesef belirli bir çözünürlükten fazlası yok. Daha sağlam bir program arıyorum ama bu gidişle bulabileceğimi sanmıyorum... Garmin Birdseye Türkiye'de çalışabilse keşke...

Bisikletcanavarı size buradan teşekkür ederim sizin kurduğunuzu sandığım "cavarkeşifte.com'dan edindiğim bilgi ile android telefonuma oruxmaps'ı indirdim, programın kendisi! uydu görüntülerini indirip offline kullanılabiliyor android işletim sistemli telefon kullanan doğa ve gezi meraklılarına tam kullanım deneme yapmasamda şimdiden tavsiye ederim! kısa denemelerim son derece olumlu bide programa daha hakim olabilirsem çok işime yarayacağını sanıyorum

Bisikletcanavarı,
osmandmapcreator ile dilediğiniz haritayı (opencycle, google terrain vs vs) indirebilirsiniz. Android telefonlarda Osmand programını kurarak bu haritalara offline olarak erişebilirsiniz. 15 zoom seviyesinde 21 GB bir yer tuttuğundan ve hafıza kartım yetersiz olduğundan tüm Türkiye'yi deneyemedim ama küçük bölgelerde gayet verimli çalışıyor.
Tek olumsuz yanı Google Terrain'de eş yükselti eğrileri ancak 14 ve üstü zoomlarda ortaya çıkıyor. Belki Opencycle'da bu durum aşılabilir.
Osmand'ın pro versiyonu da var ancak offline map ile çalışılırsa ve POİ'ler çok fazla önemsenmiyorsa hiçbir fark yok aralarında.

Oth,
Oruxmaps 13 zoom seviyesine kadar iyi çalışıyor daha da yaklaştırmaya çalışırsam her defasında başka bir yere zoom yaparak esas noktadan uzaklaşıyor. Sizde böyle bir hata olmadı mı?

@oth ben teşekkür ederim. Çalışmalarım birilerinin işine yarıyorsa ne mutlu bana...

@zucchero bahsettiğiniz programın sadece java uygulamasını bulabildim.Android versiyonunu da denedim. Malesef şuan kullanabileceğimin en güncel ve detaylı uydu görüntüleri olan Google Earth görüntülerini indiremiyor. Orux mapste ise herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. ayarları biraz zaman alabilir. Deneme yanılma yöntemiyle size en uygun ayarları yapabilirsiniz. Biraz uğraştırabilir... Başka bir tespitim dah avar ama tam emin olmadan söylemeyeyim.

zuccheroÖyle bi sıkıntı olmadı gayet güzel çalışıyor[/color]

MOBAC kaç versiyonu kullanıyorsunuz? Ben kaç kez denediysem oluşturduğum haritalarda aynı sorunu yaşadım. Oruxmaps zoom yaparken hedefi şaşırıp başka yere gidiyor. Tracking, gps vs vs hepsi düzgün çalışıyor. 13 zoom seviyesine kadar da hiçbir sorun yok. Programı kaldırıp tekrar yükleyeyim bakalım ne olacak.

Bisikletcanavarı,
Add tile source ile listedekilere ek olarak kendiniz de harita kaynağı ekleyebilirsiniz. Google earth hiç kullanmadım ama sanırım biraz kurcalama ile halledilebilir birşey. Bir de Google Earth 'ın , opencycle'a ya da diğerlerine göre ne üstünlüğü var acaba? Çok fazla olmasa da opencycle ve google terrain kullanma şansım oldu. Opencycle köy yolları vs dahil herşey vardı ve arazi ile oldukça da tutarlıydı ve eşyükselti eğrilerinin yeşil olması hoşuma gidiyor.

buradaki topic te güzel bir program paylaşmış bir arkadaş işinize yarayabilr.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78079.0 Ayrıca benim magellan triton 400 ve üstü kullanıcıları için bir çalışmam var bitince programlara falan gerek kalmayacak ''Umarım'' :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR