Üzeri Muşamba Kaplanmış Mdf'den Çakma Caretta

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,049

omnitemporal

MURAT ERDOĞAN
arkadaşlar biz 2 kişi tatlı su balıkçılığı ve camping meraklısıyız,bu nedenle bir çekme karavan almıştık,ancak barajların göllerin kenarına çekme karavanla inmekte zorluk yaşadık,karavanı tak çıkar,döndür yorulduk,çekme karavanı sattık,camper almayı düşünüyorduk,ancak baktık çok pahalıya geliyor,arabamı satmayada kıyamadım,çünkü sorunsuz ve az yakan bir aracım vardı,düşüdndük ve aklımıza gelen parlak bir fikri hayata geçirmeye karar verdik,bir arkadaşımın tekne taşımakta kullandığı römorkunu aldım,tanıdık bir marangoza mdf tahtadan yüksekliği 1.22 m,uzunluğu 2 m,eni 1.22 m bir şey yaptırdım,üzerini su geçirmez muşambayla kaplayacağım ve römorkun üzerine monte edeceğim,tabana bir yün döşek yatak atacağım,kenarda kalacak yere küçük tüp,tulumbalı damacana,bir sehpa,eski çekme karavanımdan çıkan 200 amper jel akümü ve ona bağlı vebasto d2 ısıtıcımı koymayı düşünüyorum,invertörümle aküden 220 elektrik alıp floresan lamba takacağım tavana,vebastonun yakıt deposunuda romorke sabitleyeceğim,bir yerden delik açıp vebastonun eksozunu dışarı çıkarırım,bittiğinde foto ve video kaydını koyarım,bir nevi 200-300 tl ye çakma caretta yapıyorum yani,hafif olacağı için aracımla gideceğim heryere gelebilecek,yağmurda karda içine oturup çay içip tavla oynayabileceğiz,geceleri sıcacık yatacağız,oltalara yine kendimizin yaptığı vericiyi bağladığımızda balık geldiğinde içerde sinal sesini duyacağız..NASIL?

Etiketler

Proje kafada netleşmiş gibi hayırlısı olsun. Tavsiyem MDF yerine su kontrası yada iyi koruyabilirseniz
kavak kontra kullanmayı deneyin biraz pahalı ancak daha hafif olacaktır.
Selamlar.

güngör' Alıntı:
Proje kafada netleşmiş gibi hayırlısı olsun. Tavsiyem MDF yerine su kontrası yada iyi koruyabilirseniz
kavak kontra kullanmayı deneyin biraz pahalı ancak daha hafif olacaktır.
Selamlar.
artık elimizde o vardı,yaptık bile,çok kısa bir süre sonra fotolar gelecek

bu arada kullandığımız malzeme mdf değilmiş,osb diye bir sunta çeşidiymiş,mdf den çok daha dayanıklıymış,plakaların boyu 2 m,eni 1.22 m,kalınlığı 1.2 cm imiş,yapım aşamalarında çekecek bişey yoktu pek,sunta plakalarla dikdörtgen bir küp yaptık,yarın muşamba kaplamadan foto çekeyim,muşamba kaplayınca çekeyim,bide tekne taşıma romörkünün üzerine monte edince çekeyim,ayrıca fiyat bilgisi vereyim,mdfnin plakası 7 tl(çok ucuz,ama dayanıksız),osb 24 tl,sunta 30 tl,4 plaka osb sunta yetti,yani 96 tl,muşamba 30 tl,civata somun,çivi 5 tl,yani 133 tl ye çakma bir carettam olacak,mdf den yapsaydım 63 lira olacaktı,komik bir fiyat :smiley:,karavan alamak isteyipte parası olmayanlara duyurulur,tabi romörk parasınıda eklemek lazım

yapım aşamasının ilk fotolarını koyuyorum

03092011202.jpg

03092011203.jpg

03092011204.jpg

03092011205.jpg

yarın kapısını takacağız,üzerini su geçirmeyen branda kaplayacağız,bir havalandırma koyacağız,akü için yer yapacağız,vebastoyu bağlayacağız,halatlarla römorka bağlayacağız

Üzerini muşamba kaplamak yerine fiber elyaf ile kaplayıp üzerine polyester uygularsanız suya daha dayanıklı
olacağı gibi kabinide sarsıntılarda esneyip dağılmasını engellemiş olursunuz.

Kolay gelsin

haklısınız ama su geçirmeyen bir branda aldım artık,bakalım randıman alamazsak dediğinizi uyuglayabiliriz,tabi malzeme hala hayatta kalırsa, :D ;D,aslında bende merak ediyorum ne olacağını ;D ;D ;D

hiç kullanışlı ve sağlam olmadı ;D çıkarıp bahçeye dolap yaptım ve paraya kıyıp 2.el bir caretta 1200 aldım,iyikide almışım,çok memnununm

1200 white closed view.jpg

CARETTA_1500_SPECIAL_EDITED_VERSION_TRAILER_634447940347365504_s.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR