V8 ZJ Yakıtında Gerçek Değerler Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hagurel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,151
Ynt: V8 ZJ Yakıtında Gerçek Değerler Nedir?

I6 Straight Six makinalar genelde ağır hizmet için kullanılan geleneksel bir tasarımdır.
LAREDO modellerinde yer alırlar, Laredo modelleri eskiden çeşitli farklı şanzıman ve arazi kutusu ile gelirlerdi.
Aksesuar paketi daha kısıtlı ancak bazı konularda avantajlıdırlar.

Limited araçlar, 5.2 V şeklinde 8 silindirli makinalar taşır. Genelde otomatik şanzıman ve sürekli 4x4 arazi kutusu ile bulunurlar.
Bu motor ağır hizmet görür ancak asıl amacı uzun kilometreler boyunca mümkün olan en az sarsıntı ile konforlu bir yolculuk yaptırmaktır.
Daha çok 5.2 araç var piyasada dolayısıyla parçaları ucuzdur.

5.9 ise modifiyeli bir 5.2'dir aslında ve çok keyiflidir. :smiley:

Orvis edition bulursanız kaçırmayın derim, çünkü bu versiyon arazi koşulları için özel aksesuar ve şasi takviyeleri ile üretilmiştir.

2 motorda güvenilir ve sağlam motorlar.
LPG'ye ne kadar dost ona odaklanın bence ;)

Etiketler

benim asıl merak ettiğim şehir içi kullanımdaki yakıt değerleri idi orjinal lastik ebatları ile her iki aracında V8 ve I6 herkez değişik lastik kullandığından herhalde çeşit çeşit rakamlar çıkıyor ortaya siz bu işin özünü deşmişsiniz gibi bana bu konuda da yardımcı olabilirimisiniz Zj almayı düşünüyorum ama hangisini 5.9 düşünmedim zaten hiç I6 bana uyar diyorum ama içimden de V8 geçiyor yukarıdaki yazdıklarınızdan sonra V 8 beni korkuttu açıkçası

I6- V8 den fazla yakar eğer zj düşünüyorsan 5.2ZJ al derim.. selamlar...

Yakıt takıntınız gerçekten fazla ise sadece dizel araçlara yada binek araçlara yönelin.Km de enaz 350-400 yakacaktır.Normal kullanımda vergiside cabası... ;)

ben de burada olsun yada başka bir yerde yazılan yakıt değerleri ni olsun hiç birini anlamıyorum ne yaparsak yapalım 500 krş altına inemiyorum he kurcalayınca bunun çok çok üstüne rahat çıkabiliyorum ve ben bu aracı .üç gün değil beş gün değil ikinci seneye gircek zaman kadar dır kullanıyorum ..ve lpg nin litresinin 2000 tl den aşağı olmadığı ülkemizde 2 tonluk 4000 cc otomatik vitesli ve çoğumuzda da 31 altınta lastik yok bu şekilde ben bu yakıtın 500 den aşağıya ineceğini hiç ama hiç sanmıyorum..... 90 model jeep cheroke eski sistem gaz... yakıt değeri 500...............[attachment=1]

P1030002.jpg

Arkadaşlar yakıt konusunda değerler hep değişken oluyor benim aracım 94 zj 5.2 yakıtı şehir içi 20 lt yi buluyor aracımda milano sıralı tip lpg cihazı var benim en çok dikkat ettiğim nokta aracın bakımı, yakıtı en çok artıran nedenlerin başında geliyor hava filitresinin temizliği bujilerin ömrü kontrol edildimi sorun olmuyor ama sonuçta 8 silindirli bir araç kullanıyoruz olacak o kadar ben her zaman söylerim 8 çocuk besliyorum diye ;D ;D birde deneyipte gördüğüm bir olay var lpg alırken sonuna kadar doldurmayın bir kez değil birkaçkez denedim tam full dolduruyorum örnek 80tl alıyor bitince 50 tl lik alıyorum bakıyorum her ikisindede hemen hemen aynı km yapmışım bunu hala çözemedim ister sizde deneyin.

hagurel' Alıntı:
Açıklamanız için teşekkür ederim herşey anlaşıldı

herşey anlaşıldı demişsiniz ama aslında kendi anlamak istediğinize inanmış olmayasınız ? ben kendi verilerimi yazayımda, sizin için.. karar yine sizin

öncelikle benim sizi yönlendirmek gibi bir niyetim yok, ancak anladığım kadarıyla zaten kafanızda yaratmışsınız v8 şöyle yakar, böyle altına inilemez falan.. 2 tonluk bir 4 çekeri 6 silindir 4.0 motorun yürütmesi ile 8 silindir 5.2 motorun yürütmesi arasında öyle ahım şahım bir fark olmaz önce bundan emin olun, ki sonra belki göze alabileceğiniz ufak bi fark için tüh demeyin.. evet hiçbir v8 lpg de 25 kuruş yakmaz, aksini iddia eden varsa ya hiç bilmiyordur ya yanılıyordur burası doğru, ancak ben bu forumda heryerde eski sistem gazla şehir içinde 40-45 kuruşu geçmiyorum derken siz bu verilerin güncel değerlerin altında olduğunu düşünüyorsanız burası yanlış. hele ki sıralı sistem gazla bu değerler biraz daha düşecektir
bu konu altında bi yerlerde bizim vay araçlarımızı övelim mantığıyla 'attığımızın' ima edilmeside şık olmamış. ben kaç senedir kendi hesabımı biliyorum. eminim herkes de öyledir. ha v8 rahatlıkla daha fazla da yakar, yazıldığı gibi, kullanmayı bilmezseniz, sıkıştırırsanız, bakımlarını eksik bırakırsanız yakar.. dolayısıyla ben çok fazla yakıyorum diyende haklıdır tabi, aracında veya kendi kullanım tarzında mutlaka bi sıkıntı vardır ve yakıyordur ancak sizin, benim anladığım kadarı ile kuşkuyla baktığınız km de 40 kuruş gibi değerler sağlıklı bir v8 5.2 zj nin güncel yakış değerleridir. en azından okuyacak insanlar için yanıltıcı bilgi olmasın.

sanki ''şimdi de gerçek değerleri yazın bakalım'' gibi bir başlık olmuş bu, şık olmamış, forumda çok defa belirtildi yakış değerleri konusu, çok yazıldı çizildi, araştırırsanız bayağı bilgi edinirsiniz.

ben burada kimsenin kendi aracını az yaktı diye öveceğini sanmam.. neticede aynı motoru kullanan 50 tane insan var, kim kime neyi kanıtlamaya çalışacak :smiley:

saygılar

Çok haklısınız ama ben forumu komple okudum neredeyse, buna rağmen yakıtı anlayamadım çok çeşitlilik var dediğiniz gibi kimi kullanmayı bilmiyor bilmiyor derken sert kullanıma alışmış diyelim kiminin lastik ebatı büyük kimini ateşlemesinde lpg ayarında sorunlar var derken bir sürü değişik ölçüm çıkıyor ortaya, buna göre dedim gerçek değerleriniz nedir diye yoksa kimseyi yalan söylemekle falan suçlamadım hiç olmazsa aracı fazla yakan biri derki yaw bende bir sorun var sorununu çözer .Eğer 400-450 gibi ise şehir içi yakıtları çok iyi bna kalırsa sonuçta bu otomobil değil arazi taşıtının asfaltta gideni benim pajero 311 krş yakıyor şehir içinde bubula karşılaştırmak istedim bir ara 600 krş yaktı benim araba bu durumda V8 inde 300 krş yakmasını beklemiyorum zaten bilgileriniz için sağolun...

hagurel' Alıntı:
Çok haklısınız ama ben forumu komple okudum neredeyse, buna rağmen yakıtı anlayamadım çok çeşitlilik var dediğiniz gibi kimi kullanmayı bilmiyor bilmiyor derken sert kullanıma alışmış diyelim kiminin lastik ebatı büyük kimini ateşlemesinde lpg ayarında sorunlar var derken bir sürü değişik ölçüm çıkıyor ortaya, buna göre dedim gerçek değerleriniz nedir diye yoksa kimseyi yalan söylemekle falan suçlamadım hiç olmazsa aracı fazla yakan biri derki yaw bende bir sorun var sorununu çözer .Eğer 400-450 gibi ise şehir içi yakıtları çok iyi bna kalırsa sonuçta bu otomobil değil arazi taşıtının asfaltta gideni benim pajero 311 krş yakıyor şehir içinde bubula karşılaştırmak istedim bir ara 600 krş yaktı benim araba bu durumda V8 inde 300 krş yakmasını beklemiyorum zaten bilgileriniz için sağolun...

arkadaşım bu araçlar kullanması son derece keyifli araçlardır fakat eğer fazla yakıt istemiyorsanız agresif kullanmamalısınız eğer şehir içinde sakin kullanıp uzun yolda yaklaşık 100 km/s hızla kullanırsanız şehiriçi 450 TL uzun yol 300-320 TL yakıt standardını yakalarsınız keyif olarakta bu rakamların çok çok üzerine değecek keyif alırsınız ..herkese selamlar..

Memorian arkadaşımız bu konuda çok haklı bu araçlar sert kullanılmazsa şehir içi 22 litre şehir dışı 18 lt yakması lazım bunun üzernde bir yakıt yakıyorsa ayarsız veya bakımsızdır, zaten binici arabayı tanırsa ,araba da binicisini tanır .Bu arada bakımlar yapıldı araç şehir içi 23 lt yaktı bunada şükür.

Arkadaşlar ben en son uzun yolda 130 TL lik LPG ile tam 400 Km yol yaptım.Ve emin olun 40 km filan daha gidebilirdi ama yeniden LPG aldım.100 KM sürati hiç geçmedim.Yani Km'de . 0,325 kuruş.Şehir içi ise 0,500 kuruş yakarsa seviniyorum. İnanın bu forumları muhabbetleri Amerikalısı İngiliz i okusa kim bilir ne düşünür.Gerçekten dünyanın en pahalı benzini ile hesap kitap yaptıranlar utansın diyeceğim ,ama nerede.Ben de çok zengin değilim ama ZJ tutkusu ,hastalık veya ne denirse.Bizler mantıksız değiliz . Dizel bir palio ,albea almasını tabi ki biliyoruz ...Ama şunu da unutmamak gerek ,dünyada mutlu edecek çok fazla şey yok.Ben bizlere SAYGI DUYUYORUM.Cesaret işidir böyle bir ülke de V8 sahibi olmak.Sadece benzin fiyatında da değil,insanların bilmek bitmeyen garip ,saçma sorularıyla sürekli muhattap olmakta ayrı bir durum.İnanın çevremdeki insanlar benden daha dertli sırf benim arabam yüzünden.Hele kaç motor bu diyenlerin 5200 cc olduğunu öğrendiklerinde ki tepkisi ...Sanki adam ailesinin aslında onu EVLATLIK olarak aldığını yeni duymuş gibi oluyor:smiley: hayretler içinde kalıyor... Yakıtı ,vergisi,parçası inanın onları daha çok düşündürüyor:smiley:Ama işin gerçeği şunu 5200 CC V8 Bir Amerikan Arabasına sahibiz.Ve inanın bu gerçekten harika bir his.YANİ uzattım biraz ama haftada 3 Kere Palio ile gezeceğime 1 Kez GRAND CHEROKEE kullanırım. Saygılarımla.

Oktay kardeş çok haklısın herkesin bir hobisi vardır bizimki hobinin önde gideni .yani Ben üç ay önce bir gaflete gelip 2010 1.3 multijet sıfır doblo aldım ve araca ısınamadım sevemedim 2000 km yol yaptım nihayet geçen hafta 5000 tl zararla sattım . çünkü zj sevdası beni rüyamda bile kaşındırıyordu.Aman ayarla falan oynama çok iyi yakıyorsun sonra nazar değer.Sağlıcakla.

27istanbul27' Alıntı:
Oktay kardeş çok haklısın herkesin bir hobisi vardır bizimki hobinin önde gideni .yani Ben üç ay önce bir gaflete gelip 2010 1.3 multijet sıfır doblo aldım ve araca ısınamadım sevemedim 2000 km yol yaptım nihayet geçen hafta 5000 tl zararla sattım . çünkü zj sevdası beni rüyamda bile kaşındırıyordu.Aman ayarla falan oynama çok iyi yakıyorsun sonra nazar değer.Sağlıcakla.

Aynen abi ;D Ya inan ben ZJ almasaydım artık dertten yataklara düşecektim.Satılık ilanlarına bakmaktan,daha aracı almadan tüm özelliklerini ezberlemekten,resimlerine ve videolarına bakmaktan artık fenalıklar basmıştı.Ama şurası çok önemli ki ...İnanın korkmadım değil.Acaba alsam nasıl olacak yürütebilrimiyim diye az düşünmedim.Ama şimdi görüyorum ki boşa korkmuşum.Bu arada Şanzıman da yaptırdım onuda hatırlayan hatırlar.Buradan almak isteyen ama düşünen arkadaşlara şunu diyebilirim.Eğer motoru temizse şanzıman da problemsiz ise ömürlük arabalar.

Alırken şanzımanı kendimiz nasıl test edebiliriz en çok nesi bozulur motorlarında hararet yapmadı ise kolay kolay bişey olacağını sanmam aslında neresi bozulsa kullanıcı hatasındandır sizde olmasa bile sizden önce kullananların acemiliğinden darbe almıştır öle arıza yapar yoksaki sağlamdır benim 1953 model willys burda hala uzun şase lantları çeke çeke yaylaya götürüyor kışın en açık örnek size :smiley:

hagurel' Alıntı:
Alırken şanzımanı kendimiz nasıl test edebiliriz en çok nesi bozulur motorlarında hararet yapmadı ise kolay kolay bişey olacağını sanmam aslında neresi bozulsa kullanıcı hatasındandır sizde olmasa bile sizden önce kullananların acemiliğinden darbe almıştır öle arıza yapar yoksaki sağlamdır benim 1953 model willys burda hala uzun şase lantları çeke çeke yaylaya götürüyor kışın en açık örnek size :smiley:

aracın şanzumanını test etmek için vites geçişlerinin vuruntusuz olmasına dikkat edin arabayı geri vitese takın inleme varmı yokmu ona bakın şanzumannın yağ çubuğunu çekip bakın yağın rengi pembemsi olması gerekir vites yükseltirken ve düşürürken vuruntu olmamasına dikkat edin en önemlisi işten anlayan bir ustaya göstermenizdir kaporta içinde şöyle yapabilirsiniz ; galerici bir arkadaşınızdan boya ölçüm makinasını ödünç alın ZJ nin boya ölçüsü 90-110 arasıdır eğer ölçtüğünüz yerler 130 üzeri geliyorsa oralar boyalı demektir 200 üzerine çıkıyorsa o bölgeler macunlu demektir 110-130 arasında geliyorsa o bölgelerde boya değilde vernik olabilir, ben aracımı alırken 1 ay uğraştım boyasız bir araç bulamadım inşallah size mototru şanzumanı düzgün sadece 1-2 parça boyalı kazasız bir araba denk gelir sizde bu zevkten mahrum kalmazsınız ... size kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
alierkam3806

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR