Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Liberya...Başkent Monrovia...Terkedilmiş Ducor Oteli'nin koridorlarında çocuklar...George Osodi'nin ışığa karşı çektiği fotoğrafta 'o' an. Belirgin olan çocuğun zayıflığını ve beslenme yetersizliğini vurguluyor. Ne de olsa burası Charles Taylor adlı bir diktatörün hatta diktatörden de öte bir şahsiyetin kırıp döktüğü bir ülke...Emrindeki adamlarıyla birlikte kendi insanlarını öldürmek, organlarını keserek sakat bırakmak ve kadınlara sistemli tecavüz etmekle suçlanan Taylor, yargılanıyor. 'O' ansa çocuğun zayıf siluetinde Taylor, karanlığının günah çıkarması olarak karşımızda duruyor. (AP Photo/ George Osodi)
Hindistan'ın Allahabat Kenti'ndeki Ardh Kumbh Mela Festivali'nde bir sadhu, yani hindu kutsal adam...Sadhular,bu alemin maddi yanlarıyla ilgilenmiyor. AP foto-muhabiri Rajesh Kumar Singh, Sadhu'yu yakından fotoğraflıyor. Böylece gözlerindeki yansımanın sadece bir yansıma olmadığı ortaya çıkıyor. Adamın dünyevi şeylere kendini kapattığı görülebiliyor. (AP Photo/ Rajesh Kumar Singh)
Japonya'nın Kyoto kentinde turistler çek çekle şehir turu yapıyor. Kyoto, Japon İmparatorluğu'na bin 200 yıl başkentlik yapmış bir kent.ülkede bugünkü ultra modern kentlere karşılık kültürel mirasın korunduğu sayılı yerleşim yerlerinden biri. AP foto-muhabiri Junji Kurokawa, kamerasını hareketi takip ederek deklanşöre basınca bu 'o' an ortaya çıkıyor. Kyoto'nun tarihi dokusunun incelikli çizgilerle kendini göstermeyi tercih ettiği 'o' anı... (AP Photo/ Junji Kurokawa)
İtalya'nın Torino kentinde yapılan 23'üncü Üniversite Kış Oyunları'nda eşzamanlı buz pateni dalında Rusya takımı gösterisini sunuyor. AP Ajansı'ndan Massimo Pinca kamerasındaki örtücüyü biraz fazla açık tutunca pembenin de dansettiği 'o' anlardan birini gösteriyor.
Çok kar yağınca okulları tatil olmuş. Onlar da soluğu bulundukları şehirdeki parkta almış. Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletindeki Tacoma kentinde iki kafadar ve onları takip eden içlerinden birinin köpeği ashley...Çocuklar, köpek, kare içindeki her şey keyifli. Çocukların saçlarında neşelenen güneş ışığı da.
Bir ipek kuyruk kuşu, yaban elması ağacında karnını doyuruyor. Kopardığı meyveyi havaya atıp uygun konuma getirmiş, yemek üzere...Amerika Birleşik Devletleri'nin Maine eyaletindeki Freeport kenti belediye binasının oradaki parkta çekildi. (AP Photo/ Robert F. Bukaty)
Atlantik Okyanusu'nda bir zamanlar bir adada insanlar kendi halinde yaşardı.sonra 15'inci yüzyılın sonlarında İspanyollar buraya sahiplenip Amerika'daki ilk Avrupalı yerleşimi kurdu. sonra İspanyollar adayı Fransızlara verdi. O arada adayı yönetenler buraya Afrikalı köleleri getirdi. Afrikalı köleler ayaklandı. Adanın batısında otonom bir yönetim kurduldu.amerikalılar adayı işgal edip 19 yıl sonra çekildi.böylece geride hala durulmayan bir ülkeyi kaldı.yıllar yıllar sonra Roman Espinosa adlı bir foto-muhabir 27 ocak 2007'de kişi başına 2 doların altında günlük gelirle yaşanan bir ülke haline getirilen Haiti'nin çöplüğünde bu fotoğrafı çekti. Bir kadın çöplüğü eşeleyip işe yarar bir şeyler aramaktaydı. Günde 2 dolardan az geliri olan insanların çöpünde işe yarar ne olabilirdi ? Zaten kadın da bu hikayeyle 'o' anda sömürgecilik tarihinin yoksulluk tüten çöplüğünü karıştırmaktaydı. (AP Photo/ Ramon Espinosa)
Filistin'de silahlı kişiler Kuzey Gazze'deki bir turistik tesisi basıp resepsiyon alanını havaya uçurdular. Yaralanan olmadı. Baskını yapanlar El Kaide militanları olduklarını öne sürdüler.olaydan sonra meraklılar hasar gören yapıyı inceliyorlar. Dışardan bakan çocuğun kırılmış camın kalan parçasından yansıması, içerdeki çocukla yaşlının pencere doğraması ile birbirinden ayrılması...AP Ajansı'ndan Hatem Moussa'dan çok başarılı bir kompozisyon...Bir yandan hak mücadelesi, bir yandan Hamas'la El Fetih arasındaki çatışmalar ve iddiaya göre şimdi de El Kaide terörü...Harap olmuş bir ülkenin kendi halinde insanlarının yaşadığı içinden çıkılmaz karmaşık kısır döngüyü anlatmak isteyen bir 'o' an... (AP Photo/ Hatem Moussa)
Endonezya...Başkent Jakarta...Güney Asya'da genellikle lüks yaşantıyla gecekondu hayatı içiçe. Modern Jakarta'nın yeni konutlarının gölgesinde gecekondu mahallesindeki çocuk yıkanıyor. Ama kompozisyonuyla, çocuğun gözlerindeki karamsarlıkla 'o' an, gelir adaletsizliğinden umutsuz arınma çabasının fotoğrafı oluyor. (Reuters)
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki la Boca bölgesi, tangonun doğduğu yer olarak bilinir. Burası, La Boca'daki turistik ''El Caminito'' mahallesi. Parke taşların arasına biriken sudan mahallenin bir kısmı ve mahalleyi gezen turistler yansıyor. (AP Photo/ Natacha Pisarenko)
Dortmunt kentinde ev sahibi Almanya ile Tunus arasında oynanacak dünya kupası hentbol karşılaşmasında bir Alman taraftar, takımını destekliyor. (AP Photo/ Martin Meissner)
Kuzey Avrupa, hava koşulları açısından zor bir haftayı geride bıraktı. Özellikle Britanya'da fırtına ve tipi yüzünden demiryolu ve gemi seferleri aksadı.karayollarında tıkanmalar oldu. AP Ajansı'nın İskoçya'daki foto-muhabiri Andrew Millian'sa onca sıkıntıyı, bu sorunlardan hiç de rahatsız olmayan biri aracılığıyla göstermeyi tercih etti. Karlar içindeki bir genç İskoç sığırının karşısına geçti. Tam yalanırken de deklanşöre bastı. (AP Photo/ Andrew Millian/ PA)
Federal Almanya'da hükümetin ülkedeki kömür madenleri için ayırdığı destek bütçesi bazı ocakların zararını karşılamaya yetmiyor. Bu durum ülkedeki kömür endüstrisinin aşamalı olarak sona erdirilmesini gündeme getirdi. 8 madenin acilen kapatılması ve 3 bin kişinin işsiz kalması sözkonusu. AP Ajansı'ndan Frank Augstein bu haber için ülkenin batısında Voerde'de biraz önce paydos eden kömür madencisi Harald Kraps'ı fotoğrafladı.kömür madenciliği Federal Almanya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra sergilediği ekonomik mucizenin en önemli itici gücüydü. Madenci bilmiyordu belki bunu ama 'o' ana yayılan, hakim olan acı ve derin gülümseme bu gerçeği hatırlatıyordu. (AP Photo/ Frank Augstein)
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir yol işçisinin çocukları ve okuldan çıkan öğrenciler... Temiz pak üniformalarıyla öğrenciler yoksul çocukların bulunduğu yerden geçerken istiflerini bozmuyorlar. Kendi konumlarına tezat eğitim olanağından yoksun çocukları yok farzediyorlar. Küresel ekonominin yükselen yıldızı Hindistan'ın toza bulanmış görülmek istenmeyen gerçeklerinden bir kesit. (AP Photo/ Gurinder Osan)
Pakistan'ın başkenti İslamabad...Kerbela'da şehit edilen hazreti muhammed'in torunu imam hüseyin ve yakınları için yapılacak muharrem ayini öncesinde çekilmiş bir fotoğraf. Birazdan ayin başlayacak ve bu şii,iyice bilenmiş bıçaklarla kendini yaralayacak. 'O' an, 1400 yıllık acının sadece muharrem törenlerinde değil hep var olduğunu gösteriyor. Zira 'o' ana sinen dingin beyazlığı şii'nin eli kesiyor. (AP Photo/ ANJUM Naveed)
Tabiatın, zamanla, hareketle oyunu adeta.ama güneşi, buz kristallerini, hareketi ve 'o' anı biraraya getiren Douglas C.Pizac'ın sayesinde. Amerika'da düzenlenen serbest kayak dünya kupası yarışları öncesinde İsviçreli sporcu Thomas Lambert, idman yapıyor. O sıralarda gökyüzünde ''sundog'' veya bilimsel adıyla ‘parheilon’ denen bir oluşum var.Bu, güneş ışığının belirli bir açıyla atmosferdeki buz kristalleri arasından geçtiği sırada oluşuyor. Parheilon genellikle daha başka şekillerde ortaya çıkıyor. Ama tabiatın bir oyunu demiştik ya...Bu parheilon, denizde teknelerin yanısıra yüzen yunuslar gibi adeta kayakçının hareketine eşlik ediyor.