Vergi (ÖTV - KDV) Olmasaydı Hangi Aracı Kaça Alırdık ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aykutturhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,348

aykutturhan

Ana Kamp
Türkiye, malum dünyanın otomotiv'e en ağır vergileri uygulayan ülkelerinden birisi. 1ton metalin en pahalı olduğu memleket belki de..
ben de üşenmedim, aldım elime hesap makinesini, tek tek hesapladım. acaba devlet açıklarını kapatmanın baska yolunu bulsa, artık zorunlu tüketim haline gelen otomobillerden elini eteğini çekse hangi araca kaç paraya binerdik??

bu kapsamda gezenbilirin en favori araçlarının 0 km'lerinin ''vergi olmasaydı'' fiyatları.. tax free;)

Suzuki G.VITARA 5 KAPI JLX-A AT
[attachment=1]

vergisiz fiyat: 32.800 YTL
(Güncel fiyat: 62.900 YTL)

Jeep Rubicon (CJ'nin 0 km olanı olarak kabul ettik:smiley: )
[attachment=2]
22.500 Euro

LR Discovery 3
[attachment=3]
34.000 Euro
(güncel fiyat 78.000 Euro)

Lada 4x4 (niva)
[attachment=4]
12.500 Tl (evet sadece 12.500 tl)

Toyota LC Prado D-4D
[attachment=5]
37.000 Euro
(Güncel fiyat 82.000 Euro)

Mercedes G'yi yazmadım zira vergiyi bırak devlet G alanlara 10'ar bin Euro yardım bile etse yine yanaşılamıyor yanına:smiley:

www_yeniresim_com_-_Araba_Resimleri_-_Jeep_Resimleri_-_Jeep_Wrangler_Rubicon_Resimleri.jpg

Makyajl_Land_Rover_Discovery_3.jpg

Lada_Niva.jpg

lcr_04_gall_09_800x600_tcm385-144855.jpg

2_6019%20ORG%20JANT%20copy%20copy.jpg

Etiketler
Ynt: Vergi (ÖTV - KDV) Olmasaydı Hangi Aracı Kaça Alırdık ?..

vergisiz araba alinabilen bir ulke varmi?

farazi konusuyoruz surda. :smiley: vergisiz arac sanırım yok ama olan vergiler de TR'ye göre yok denecek kadar az.

örneklemek gerekirse TR'de 100 liralık bir jeep için 117 lira vergi ödersin araba olur 217 lira.
Almanya'da ise sadece 16 lira ödersin. 217 nerde, 116 nerde..:smiley:

evet o konuda haklisiniz.

aslinda mesele sirf vergiylede bitmiyorki, yillik vergi oduyorsun, trafik sigrtasi oduyorsun, muayene yaptirinca para veriyorsun, otobana girsen para veriyorsun, kopruden gecsen para veriyorsun, aldigin yakitin yarisi zaten vergi, herhangi bir parca deigisimi gerektiginde parcalar vergi ve gumruk nedeniyle yurtdisinin iki kati. Yani sadece arabayi alirken iki katina almiyoruz arabayi kullanirkende yaptigin tum masraflar yurtdisinin iki kati :smiley:

bir devleti ayakya tutan malum aldığı vergiler. adil bir uygulama olsa vatandaş kaçırmasa devlet vergiyi azaltsa ortadan kalkar bunlar ama bunu yapacak devlet yok uygulayacak vatandaş yok.

Tempus' Alıntı:
vergisiz araba alinabilen bir ulke varmi?

Aslında var gibi birşey.

Örnek olarak santafee buldum
2009 model, 0 km, 2.7 motor
fiyat 37000 LD. / 1.24 = 29838 USD

http://www.carlibya.com/cars/details/id4070/

Ana vergiyi toplama şekli ülkeden ülkeye değişliklik gösteriyor.
Gelişmiş ülkelerde BEYANA dayalı vergi toplama sistemi daha çok yaygın. Ülkemizde ise beyan edilen rakamlardan toplanan verginin düşüklüğünden dolayı, SATILAN ÜRÜN üzerinden toplanan vergi yüksektir.

Bu kendisini, yüksek KDV, ÖTV vs.vs. olarak kendini gösteriyor. Belkide haksızlığın kökeni bu uygulamadır. Bordrolu kişi gelirinin yarısına yakınını vergi olarak öderken, beyan üsulü veren ise yarısını vermiyor.

TR'de de beyazna dayalı.. ama cok fazla bürokratik evre olduğu için yanlış beyan yapılma şansı yok. ruhsat cıkma asamasına kadar muhakkak tesbit edilebiliyor ve yanlış beyanın bahanesi vs de yok. cok ağır müeyyideleri var..

Vergi beyanını araç icin değil, genel vergiler icin dedim.

en iyisi traktör almak yenilerinde klima cd player vb. da var bandrol yok muayene ücreti bineklere göre makul yeni modellerinde yolcu koltuğuda mevcut 4x4 kıpkırmızı bir mf fena olmaz

sahin05' Alıntı:
en iyisi traktör almak yenilerinde klima cd player vb. da var bandrol yok muayene ücreti bineklere göre makul yeni modellerinde yolcu koltuğuda mevcut 4x4 kıpkırmızı bir mf fena olmaz

+1 :smiley: yada yemyeşil johndere

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri