Vitara Bakımı, Yakıt Tüketimine Etkisi Ve Lpg Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mersoy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,031

mersoy

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
www.mesutersoy.com
Merhaba arkadaşlar

Aracım 2008 model 5K 85000 km. 2.0 benzin otomatik Grand Vitara. Aracı geçen ay aldım ve geçmişi hakkında bilgi sahibi değilim.
Araçla ilk 1,5 depo kullanım sonundaki şehiriçi ve şehirdışı benzin tüketimi ölçümlerim km.de 70 kuruş :(
Önümüzde planladığımız uzun soluklu gezileri de hesaba kattığımda lpg kaçınılmaz olacak gibi.
Geçen hafta Aksiyon Murat ustaya götürdüm aracı kontrol etmeye başladığında sol ön lastikteki boşluk dikkatini çekti ve salıncağın değişmesi gerektiği söyledi. Aksdaki yağ kaçağını da görünce sağ aks keçesini de değiştirdik. Araba da el atmadık yer bırakmadı neredeyse her tarafını kontrol etti. Biraz pahalı bir bakım olsa da salıncağı gördükten sonra iyi ki zamanında geldiğimi söyledi. Araçta motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, ön difransiyel yağı, sağ aks keçesi, ön sol salıncak, bujiler ve polen filtresi değişti.

Mobil Super 3000 5w30 Motor Yağı 5 ya da 6 litre koyuldu bu yağ bizim araçlar için nasıldır ?
Bu bakımlardan sonra 14-15 litre olan benzin yakıt tüketimi düşer mi ?
11-12 litre yakıt seviyelerini tutturursam lpg en azından şimdilik düşünmüyorum fakat 15 litre benzinde lpg şart.
Yakıtı düşüremediğimi düşünürsek hangi marka lpg önerirsiniz ve İstanbul da önerebileceğiniz lpg montajı yapan yer var mıdır ?

Etiketler
Ynt: Vitara Bakımı, Yakıt Tüketimine Etkisi Ve Lpg Tavsiyesi

Öncelikle, LPGde markadan ziyade ustanın da önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Öneri olması açısından; Yaklaşık 1,5 yıl kullandığım JLX-AL aracımda Kit MTM montajı yapılmış, ve hiç bir sıkıntı çıkartmamıştı.

İlhami hocam, İstanbul şehiriçi trafiğinde de olsa çok sakin ve devirli kullanımda aracın bu kadar yakmasını bakımsız olmasına bağlayabilir miyiz ?

Suzuki çok tanıdığım bir araç değil ancak 2.0 lt otomatik vites 4x4 bir araç için şu anki tüketim bile çok başarılı bence. Bakımla vs daha çok düşmemesi gerek, daha sağlıklı olur sadece ;D

mersoy' Alıntı:
İlhami hocam, İstanbul şehiriçi trafiğinde de olsa çok sakin ve devirli kullanımda aracın bu kadar yakmasını bakımsız olmasına bağlayabilir miyiz ?
Aslında araçlarımız çok yakmıyor. Fabrika verilerine yakın tüketimler.
Ama bizde benzin ve LPG nin birim fiyatı fazla :eek:

Buji, buji kablosu ve hava filtresi değişimi ile bir miktar düşebileceğini deneyip görmüştüm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR