Vitara Jlx Yolda Gezme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deniz61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,417

Deniz61

Yeni Üye
Arkadaşlar herkese merhaba foruma yeni üye oldum, 1993-94 model 1.6 JLX otomatik vitara almak istiyorum, bugün bir tanesine baktım, genel durumu iyi kaporta, boya, motor, şanzıman, fakat gaza basınca arabanın kafası sağa doğru gitmeye çalışıyor, gazı bırakınca arabanın arkası kendini aniden sola atıyor, problemin ne olduğunu yada ne olabileceği hakkında fikir verecek olan varsa lütfen yardım etsin teşekkürler. :smiley:

Etiketler
Ynt: Vitara Jlx Yolda Gezme Sorunu

merhaba ,
anlattıklarınızdan net bir sonuca oluşmak çok zor.
ama aracın direksiyon kutusu gevşemiş veya bozulmuş olabilir.
yazdıklarınız bana bunu çağrışım yaptı

Arabanın arkasını sağa sola atmasına anlam veremedim, direksiyon kutusu olduğunu pek düşünmedim, belki aynı sıkıntıyı yaşamış olan vardır da cevap buluruz, yada en olmadı lifte kaldırıp baktırıcam. :smiley:

O problemi sanayide çözerler.
Almayı düşündüğünüz aracın kronik problemi hararettir aldıktan bir süre sonra silindir kapağı çatlar contası yanarsa şaşırmayın.
Bunları da yaptırabilirsiniz tabi ama süpriz olmasın alış fiyatını değerlendirirken bunu da düşünün.

vitaranın kıçının gezmesi arka dingili kasaya baglayan tandır kollarının burclarından yapar.

2 kol 4 burc vardır.. ;)

aksaray ,istanbulda yaklaşık 15 tl adedi..presle sökülür takılır.. ;)

arka dif de %100 kilit var ise senede 2 kere bozar.. ;) ve devamlı yükleninçe döt atar.. ;)

arka dif standart ise 20 seneden evvel bozmaz.. ;)

rot ayarcısına bi 20 kagıt toka ederseniz altta bozuk ne var ise size dogru listeyi verir..

arka dif orta rotuna da baktırın..o hengamede o da yıpranmıştır.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,181
Kayıtlı Üye Sayımız
166,867
Kaydolan Son Üyemiz
adeshpv

Çevrimiçi üyeler

Geri