Vitara'da Yakıt Sorunsalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yukcell67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,913

yukcell67

Yeni Üye
slm arkadaşlar ben vitarajlx lerin yakıt durumunu merak ediyorum benim aracım çok yakyor sanırım 45 kuruş yakıyor normalmı??

Etiketler
Ynt: Vitara'da Yakıt Sorunsalı

aracın modeli ve kullanılan yakıt bilgisini verirseniz size daha doğru bilgi verebiliriz.

Bujilerde hafif yağlenma var bu sorun kapak contasından kaynaklanabilirmi? yakitı nasıl etkiler?Daha önceki ölçümümde şehir içi 18lt yi bulmuştu son ölçümde 20,170 lt lpg aldım 155km yaptım.Yani 100km'de 13,12lt yaktı normal gibi duruyor ama 115km şehir dışı. sanırım sorun devam ediyor ..

V6 2.0 vitara yakıt tüketimi şehir içi 14-15,şehirdışı 10-12 lt.sürüş tarzına göre değişiyor.1,6 motor ise aaçlarınız baya bir fazla yakıyor.bujide yağlanma subaplarla alakalıdır sanırım.iyi bir usta teşhisi koyar.

selamlar yakıtınız biraz fazla.aracım 99 model 1.6 jlx şehiriçi 30 krş yakıyor.

ne yapmam gerekiyor peki.gaz ayarı yaptırdım şuan 20tl lpg ile 51 km gidiyor..değişen bişe olmadı yani...

bende de 2001 5k jlk var şehir içi 13lt yakıyor 100 km de.herkes normal olduğunu söylüyor.

Konuyu ilgiyle takip ediyorum. Yeni aldığım 99 suzuki , yapılı, yükseltme var ve şu an MT lastik takılı. Aldığımdan beri bir kaç sefer olsa da depoyu tam fullayıp yaptığım ölçümlerde 200 km'de (ki depo yaklaşık bu civarda bitiyor.) 26 lt gibi gidyor. Yalnız en önemli sorunum özellikle yokuş yukarı aracın fazla bayılması. Ben de ; ki büyük ihtimal araç bu arada yüklendikçe çiğ gaz atıyor...; gazı sonuna kadar basıyorum ki gitsin diye ; tabi gaz sarfiyatı haliyle artıyor.
Aracın olabildiğince yakıt sarfiyatını düşük tutarak tabiri caizse ''ok gibi'' olması için önerileriniz ne olur?
Şimdiden teşekkürler...

mt takılı ise çok yakması ve 1 vites fark etmesi normaldir diye biliyorum.bilmiyorum yanlışım varsa düzeltsinler.bnmde aracım yapılı yükseltme tampon ve vinç bagaj vb. mevcut ağırlık bakımından aynı diye düşünüyorum . bende mt lasik kullanırken iken 30 lt gaz ile 200 km gidiyordum kışlık vakumlu lastik taktım 250 km gidiyorum 30 lt chell ve po ile diğer gazlar ile 210 km gidiyor ortalama olarak en fazlası 210 yani yakıt sorunu lastiklerden diyorum lastik ebatı yanlış hatırlamıyo isem 195-80-15 ekstra vakumlu bi lastik
98 vitara
5k

Aracım 2001 JLX 5 kapı bujileri degiştirdim gaz ayarınıda yaptım ama sorun devam ediyor son ölçüm 100Km de 15,99Lt gaz??? Lastiklerim 215"80"15 ..Yogunlukla şehir içi kulanım bu durum normalmi sizce?Sibop ayarı gerektirirmi?

Aracım 2001 JLX 5 kapı bujileri degiştirdim gaz ayarınıda yaptım ama sorun devam ediyor son ölçüm 100Km de 15,99Lt gaz??? Lastiklerim 215"80"15 ..Yogunlukla şehir içi kulanım bu durum normalmi sizce?

Lastikler orjinal olsaydı fazlasıyla anormal derdim ama o lastikle normali nedir hiçbir fikrim yok.

sanırım aklamanın en doğru yolu;

195/80/15 veya 205/70/15 gibi orjinal ebat veya muadilini takıp denemek
veya bu ebatta kullanan arkadaşların verilerini kullanmak

Yakıt fazlalığının asıl sebebinin lastik kaynaklı olduğunusanmıyorum, daha önce aynı ebadı kullandım, şu an 235-75- MT kullanıyorum, yakıt bu kadar değil. Belki %1-2 lastik kaynaklı bir artış olur.
Bence ilk hareket noktası aracın şehir dışı yakıtını sakin kullanımla ve benzinle ölçmek olmalı.
Araç şehir dışı benzinle sakin kullanımla 6-6,5 lt yakmalı.
Şehir içi ölçümlerin bir standardı yok.
Çok yoğun trafik, iklim, çok kısa mesafelerde kullanım, dik tırmanışlar aracınızda hiç bir sorun olmadığı halde bahsettiğinizden fazla bir tüketime sebep olabilir.
Şöyle örnek vereyim benim araçta yol bilgisayarı var anlık tüketimi takip edebiliyorum.
İlk kalkışlarda en iyi ihtimalle 50 lt/100 km tüketim oluyor, bazen 100 ü bile buluyor.
Soğuk motorla başlayan 1 km'lik yolculuklar genelde 15-16 lt/100 km ortalamayla tamamlanıyor.
3. vitesle şehir dışı rampa tırmanışlarda 3000 devir civarında 18-20 lt/100 km yakıyor.
Şehir içi veya arazide sürekli dur kalk 1-2. viteslerde 20-25 lt civarı ortalama oluyor.

ABDULLAH APAYDIN bey bu durumda sibop'larda bir ayarsızlık olabilirmi (gaz ararını. bujileri degiştirdim)Sorun sibopta olursa nasıl anlaşılır

RK.209' Alıntı:
ABDULLAH APAYDIN bey bu durumda sibop'larda bir ayarsızlık olabilirmi (gaz ararını. bujileri degiştirdim)Sorun sibopta olursa nasıl anlaşılır
Arkadaşlar sibop ayarı konusunda düşüncelerinizi bekliyorum??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri