Vitaramız Için Yardim!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nismomeric Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,484
Neyse olmuş bitmiş artık , çaresine bakmak lazım,
Bence hiç uğraşma sağda solda önce servise bloktu pistondu ne gerekiyorsa artık fiyat sor

Etiketler
parça
ivedik ankara ve ikitelli istanbul fiyat almak mantıklı olur ayrıca servisten fiyat alınarak bakılır oranlara

size motor değilde blok yeterli olacaktır diye düşünüyorum çıkma düşünülürse yada hurdacıdan komple faturalı motor düşünülebilir bunların hepsi listelenir fiyat olarak artılar eksiler hesaplanır karar verilir

blok kaynağı hangi bölgeden o önemli düzgün işçilik gördüyse sorun çıkarmaz uzun dönem rahatça kullanılabilir buda ayrı konu

Bilgiler için teşekkürler birkaç fiyat aldık şimdi servislerle görüşeceğiz. Yurt dışı kaynaklarını da araştıracağız gelişmeleri haberdar ederim. :smiley:

japonçu diye tabir ettiğimiz parcacıların sattıkları parcalar ile sıfır motor yapmak ..çok mantıklı degil..

çin taivan vs menşeili parcalar bize eşdeger diye veriliyor ..

aynı parcaları suzuki yeklili servisten sgp ambalajlı olarak almaya kaltıgımızda ise ,
rakamları aklımızı hoplatacak nitelikde..:rolleyes:

Susuki parcası uçuz diye sagda solda boş konuşan arkadaşların servisten parca fiyatlarını ögrenmelerini isterim..

kendi aracıma ön fren balatalarını aralarına konan saçları almıştım en son aklım zıplamıştı..:( 200 tl..

1998<>2003 ispanyol yapımı 3 yada 5 kapılı jlx lerden cıkma komple motor..( beygiri yüksekdir.)

2000<>2005 grand vitara 3 kapılı (beygiri azdahada yüksektir.)

km'si az pert olmuş bi aracın motorunu koyup ruhsata işletip devam etmek en akıllı iş dir..

motor kodlarında ufak degişiklikler vardır beyin ve tesisatlar uyum saglamıyabilir..

cıkmacıya sizin eski motor ecu tesisat komple iade edin ..onlarıda bi şekil degerlendiriyor onlar..

motor ,beyin, tesisat komple,,+hatta aldıgınız motorun kontak anahtarını bilem almanız gerekir.yuvasınla beraber..

1.6 jlx motorlar bakımsız olunca kapak ve blok çatlatıyorlar.. bu normal bi şey..

bunları tekrar yaşamamak için .. :

yeni radyatör yan sanayii veya yerli de olabilir..orjinali pahalı olur pek de gerek yok..olursa iyi olur..

yetkili servisten alınma sgp ambalajlı termostat..

iyi bi japoncudan alınmış kaliteli devirdaim..

fan termigi bilen biri rarafından kontrol edilmeli..alman araclarında'kılerde civa bunlarda yag türevi bi madde var ..yıllar sonra yorulup iş görmez olabiliyorlar..
gerekiyorsa yenilenmeli

kolay gelsin..:smiley:

teşekkür ederim. peki bu 98-2003 yada 2000-2005 vitara motorları 93 vitaraya uyumlu olur mu kaputun altına sığar mı , şanzımanı da değiştirmek gerekir mi? birde ben böyle bir motoru nasıl bulurum :D

teşekkür ederim. peki bu 98-2003 yada 2000-2005 vitara motorları 93 vitaraya uyumlu olur mu kaputun altına sığar mı , şanzımanı da değiştirmek gerekir mi? birde ben böyle bir motoru nasıl bulurum :D

93 aracınızın km saati sanırım her 100 binde sıfırlanan eski tiplerden onun yaptı gı gercek km yi bilmek zor iş ..:rolleyes:

yaşını başını almış..onuda yenilerseniz hoş olur..

vitara da uyumsuzluk söz konusu degil..uyar..

grand vitaranın şanzıman uyumunu bende bilemiyeçem 10 puanlık uzman sorusu olmuş.. ama motor aynı bildiğim..

tek bi farkı var çekiş sisteminde..ön teker ortalarında hub yok..sag ön camurluk içinde elektirikli vakum motoru var..o motorun vakumunla devreye giren ön defransiyele sahip..

NGK - Ürün bulma aracı

buji bulma aracı ama kodlar için bakabilirsiniz ..size yol çizer..diyem düşündüm..:rolleyes:

G16 motor kodu sizin ruhsatta yazan motor nosunun ilk 3 -5 harfidir..

sigorta şirketlerinin elinde kazlı araclar var ihale ile satılır ..aracı komple almak lazım..
cıkmacı pert çi kovalamak lazım benim eskileride sana veririm derseniz..anlaşırsınız..
motor faturalı olmalı ki ruhsata işletin..

Hasarlı Suzuki Fiyatları ve İlanları sahibinden.com'da

burdan da bulabilirsiniz..

birde Konya'da Orhan Atik var bu abide 4x4 üzerine yok yok..muş bi ugrayın bakın derim..:smiley:

bu gidişle opel frontera dan sonra suzukiler içinde bayağı bilgiye sahip olacağım :smiley: Orhan Atik beyin numarası adresi var mıdır sizlerde ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.