Vites Kolundaki Boşluk?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kılıç001 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,267

kılıç001

Buda benim ladam
Yer
adana
sevgili dostlar aracımın debriyaj baskı setini ve vites çatalını değiştirdim şimdi vites kolunda aşırı bir boşluk var vites kolunu araç boşta yada viteste iken sağa sola hareket ettirdiğimde çok fazla oynuyor normal değil sorun ne olabilir viteste iken oynattığınızda vites boştaymış hissi veriyor yardımlarınız için teşekkürler

Etiketler
Ynt: vites kolundaki boşluk için yardım

Arkadaşım arabanın içindeki vites körüklerini ve altta bulunan vites lastiğine bak (O da körük gibi ama sert ve kaportaya tutturulmuş durumda vitesi sabit tutuyor) bunlar yırtılmış olabilir.
Şimdilik benim aklıma gelen bunlar.

teşekkürler usta aracı lada servisine yaptırdım bi sıkıntı olsaydı söylerlerdi diye düşünüyorum parça değişmeden önce yoktu acaba ustanın gözündenmi kaçtı

Olabilir tamir anında unutmalar oluyor, benim başıma bir kaç kez geldi, umarım bir sorun çıkmaz.

unutma demişken, benimde aklıma bir olay geldi. bu konuda başımdan geçenleri anlatayım sizlere, arka fren balatalarını değiştirmiştim ve el frenini ayarlatırken ayar yapılan civatada papağan pense unutmuşlardı. olay şu şekilde cereyan etti akşam evdekilerle birlikte misafirliğe gidiyordum yolda arac hareket halinde iken birden sanki aracın arkasında bir demir sürüklüyormuş gibi bir ses duydum aractan indim bakıyorum gece karanlığında hiçbirşey göremedim ama aracı calıştırıp hareket etmeye başladığım zaman ses tekrar geliyordu aklıma okadar cok neden geliyorkii anlatmamın mümkünatı yok hararetim 100 geçmişti, kendi kendime gidiceğimiz yere bir an evel gideyim kalırsa aracım orada kalsın diye söyleniyordum ve en sonunda gideceğimiz yere vardık bir oh cektim 35 dakikalık yol bana 3 saat gibi gelmişti daha sonra gözlerim yüksek bir kaldırım aramaya başladı kaldırımı buldum ve ön iki tekeri kaldırıma cıkarttım karsıdaki sokak lambasının zayıf ışığında aracın alt tabanına ait olmayacak parlaklıkta bir nesne gözüme ilişti o an inanamadım buna bu bir pense idi civata sıkıldıktan sonra orada unutulmuş ve yoldaki kasislere girdikce sarsıntı ve pensenin ağırlığı sebebi ile gevşeyerek şaftın üstüne düşmüştü o an sanki boğazımı sıkan el bir anda gevşedi ve nefes almaya başladım ve sinirle karışık bir kahkaha aldı yüzümü, kendinizi benim yerime koyun ilk arabanızı almışsınız ve aile fertlerini ilk kez bir yere götürüyorsunuz ve başınıza bu tarzda bir olay geldiğini hayal edin o piikolojiyi anlatacak bir cümle topluluğunu kurmak çok zor inanın, sonra gidip ustayı fırcalmak istedim ve düşünmeye başladım doktorlar ameliyat esnasında makas pens ve daha bir çok aleti unutuyorlar insanın içerisinde şimdi ben bu adama ne diyebilirdim tek yapabileceğim şey birdaha oraya gitmemek oldu

gerçek esnaf ve usta bulmak gerçekten zor bu nedenle ustamız DURSUN ustaya yakın olmayı isterdim

ben kayseride lada servisine gidiyorum. bu aracı yükseltebilirmisiniz diyorum adamlar bana arklara takoz koyarız ama önler mümkün degil diyor bende yükseltme fotolarını gezenbilirden indiriyor ve ustalara gösteriyorum usta bana abi bu tambir mühendislik harikası bunu nasıl yapmışlar yawfff diyor. ve ekliyor işe yaramaz abi ne gerek millet arabasının helezonlarını kesip düşüttürüyor manyakmısın sen neden yükselteceksinki lada zaten yüksek!!!!!buna bnezer daha nice olaylar.

neyseki adana da kafama göre ladanın hakkını veren usta buldum (tabiki bulana kadar da bayağı çarpıldım)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR