Volkswagen T5 'le Avrupa Gezimiz- 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevzat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 285
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,000
Ynt: Volkswagen T5 'le Avrupa Gezimiz- 2012

Ertesi sabah kahvaltıdan sonra arabamızı kampingde bırakıp Pisa kulesine doğru yürüdük .Kulenin etrafı çok kalabalık,oldum olası kalabalık ve aşırı turistik mekanları sevmem.Etrafta her milletten insan var.Bol miktarda turist avına çıkmış satıcılar ...Fazla söylenecek birşey yok Pisa kulesi dünyaca malum ve meşhur,bana göre pek bir fevkaladeliği yok ama İşte size yamuk bir kule ve turizm mucizesi.

1-IMG_3264.JPG

015-IMG_3271.JPG

017-IMG_3285.JPG

011-IMG_3247.JPG

Etiketler

benim ilgimi kuleden çok kulenin etrafında sanki devrilmesin diye kuleyi tutarak poz vermeye çalışan insanların komik halleri çekti.O şekilde bir fotoğraf ben tabiki çektirmedim:smiley:))

013-IMG_3258.JPG

016-IMG_3276.JPG

037-IMG_3329.JPG

039-IMG_3332.JPG

040-IMG_3336.JPG

kalabalık ortamdan sıyrılıp şehrin sokaklarını keşfe çıkıyoruz.Bol miktarda bisiklet dikkat çekici.tarihi şehir oralara kadar gitmişken güzel gezmeye değer.

018-IMG_3287.JPG

019-IMG_3290.JPG

020-IMG_3292.JPG

032-IMG_3314.JPG

033-IMG_3318.JPG

Pisa gezimiz öğlene kadar bitiyor fazla vakit kaybetmeden Cinque terre köylerine doğru gitmek istiyoruz.Mehmet ve Ebru Yetim çiftinin Gezenbilirde detaylı anlattığı köyleri bizde görmek istiyoruz.Aldığımız tüyolara göre hareket edip köylerin kuzeyindeki Levanto şehrine arabamızı bırakıp köyleri trenle gezeceğiz o yüzden sahillerden geze geze hedef Levanto.

2.JPG

Ancak sahil boyu o kadar kalabalıkki Levantoya varamadan hava kararıyor ve yol üzerinde rastgele bulduğumuz camping Bracchetto Vetta 'da geceyi geçirmeye karar veriyoruz.Yaşlı bir karı kocanın işlettiği camping temiz ortalamanın biraz altında ama konum itibarıyla yüksek bir yerde olduğu için hava tertemiz uykumuzu sabah kuş sesleri bölüyor.

http://www.camping.it/italy/liguria/laspezia/scheda-448.aspx

049-IMG_3378.JPG

044-IMG_3362.JPG

048-IMG_3371.JPG

045-IMG_3363.JPG

047-IMG_3369.JPG

Sabah kahvaltıdan sonra Levanto'ya varıp arabamızı tren istasyonunun yanına parkediyoruz.Biletlerimizi alıp treni beklerken rotamızı istasyondaki haritadan inceliyoruz.Biletler günlük ,yani gün boyu gelip geçen Trenlerde indi bindi ücretsiz ve aynı zamanda ücretli olan köyler arası yürüme yollarınada ücretsiz girmenizi sağlıyor..Dikkat biz hata yaptık eyer siz giderseniz yapmayın ceza ödedik biletleri aldıktan sonra tarih atan makineden geçirmek gerekiyormuş.son durakta kondüktör biletimizi inceledi ve tarih göremeyince 20 euro ceza kesti ve anında tahsil etti.

051-IMG_3386.JPG

052-IMG_3387.JPG

053-IMG_3388.JPG

Burada şunu belirtmem gerek bu köyleri arabayla gezmek mümkün değil tabiat çok sert ,yürüyerek gezmek mümkünmüş ama hava aşırı sıcak biz sadece ilk iki köy arasındaki kısa mesafeyi yürüdük aşk yolu deniyormuş bu yola.Bu köyleri çok detaylı anlatmıyorum yazarak anlatılacak gibi değil gezip yaşamak gerek .Buradan tekrar meslektaşlarım Ebru ve Mehmet Yetim e bize buraları gezdikten sonra paylaşarak görmemizi sağladıkları için teşekkür ediyorum. Benim en çok ilgimi çeken 1 kaç yıl önce bir felaket yaşayan Vernezzia idi.Felaketin izleri hala devam ediyordu ,inşaat çalışmaları vardı.Köyün girişine afeti anlatan büyük bir fotoğraf konmuş.ama genede herşeye rağmen güzel bir köydü benim favorim orası oldu.Sözü fazla uzatmadan fotoğraflara geçiyorum.

059-IMG_3397.JPG

060-IMG_3398.JPG

061-IMG_3399.JPG

062-IMG_3405.JPG

063-IMG_3406.JPG

duvar yazılarından anladığımız kadarıyla burayı daha önce Türkler gezmiş:smiley:)) Hatta biri kız arkadaşı olmamasından dert yanmış :smiley:)

067-IMG_3430.JPG

069-IMG_3432.JPG

068-IMG_3431.JPG

070-IMG_3433.JPG

071-IMG_3439.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR