VW Transporter t4 Camper için Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğasever Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,695
Ynt: VW Transporter t4 Camper için Yardım

teşekkür ederim,umarım 10 gün sonra benim camperim diye bir başlık açabilirim

Etiketler

Murat bey yeni projeniz hayırlı olsun. t5 yüksek tavan iyi bir seçim.Bazı dizaynlarda bagajdan feda edip banyo-wc de uygulanabiliyor. Ailecek yapacağınız kamplarda ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca gösterdiğiniz cam modelinde arkaya kadar cam açtırmak pek tavsiye edilmiyor. O zaman hem ekstra cam masrafınız olacak, hem de izolasyonlu alan azalacak. Yerli tip camlarda plexiglas cift camlardaki gibi ısı izolasyonu ne yazık ki mümkün değil. Bence madem cama o kadar para harcıyacaksınız, avrupa malı, plexiglas açılır karavan camı taktıınr, daha faydalı olur. Ayrıca geceleri içerinin görünmsei riski azalır ;)
:smiley: :smiley: :smiley:

Hayırlı olsun, Umarım hayal ettikleriniz gerçek olur bir an önce..

Fiber tekne yapan kişiler tavanı yapabilir belki,

İ

haşmet bey cam açtırmak pek de pahalı birşey değilmiş sordum,araştırdım
ben öyle daha şık buluyorum,ısı izolasyonunu o kadar önemsemiyorum,benim d2 ısıtıcı izolasyon mizalasyon dinlemeden fırın gibi yapıyor,camlarda perde olacak,üst baş değiştiriken kapatırız diye düşündüm,duş wc hafta sonu balık organizasyonlarında kullanmıyoruz,yazın ailemle gideceğim kampinglerde oranın duşunu wc sini kullanırız diye düşündük
umarım sorun çıkmaz da cuma aracı alabilirim,fiyatta az çok anlaştık,usta onay verirse olacak,döşemeciylede anlaşırsak yakında hazır olur,yukardaki resimlere benzer bir dizayn yaptıracağım,var olan ısıtıcımı,invertörümü,akü şarj aletimi ve 200 amper jel akümü monte ettireceğim,tavanda yatak olursa iyi olacak,tavana ya bir cam ya sunroof yada havalandırma takayım diyorum,döşemeleri deri yaptırmayacağım,kullanışsız oluyor,şık bir kahverengi bulursam kirde göstermez,bakalım yine planlar,hayaller
hem bir heyecan var hemde yorgunluk
sevgiler,saygılar

yugun' Alıntı:
Hayırlı olsun, Umarım hayal ettikleriniz gerçek olur bir an önce..

Fiber tekne yapan kişiler tavanı yapabilir belki,

İ
açılır tavan işinden vazgeçtim,yüksek tavan alacağım,

Murat hocam, çok fonksiyonlu, kullanım ve konfor açısından çok doğru bir tercih yapmışsın, kim ne derse desin vw teknolojisi çok iyi yani neticede "das auto" :smiley: inşallah herşey istediğin gibi gönlünce olur. Tavanda bir sunroof şahane olur :smiley:)

Hadi hayırlı olsun kardeşim , işallah istediğin gibi olur.

Selamlar
Erhan

Şimdiden hayırlı olsun..
Bir VW T4 yüksek tavan(Reimo) camper kullanıcısı olarak ve bu yaz gezi tecrübelerime dayanarak, yanlara boydan boya cam açtırmayın derim.

Ailenizle yapacağınız gezilerde, arka taraftaki camlar ailenizi, camlarda perde olsa bile (içerde giyinirken ve de devamlı perde aç kapa yönünden) tedirgin edecektir. Ayrıca Haşmet "drares"beyin dediği gibi ısı izalasyonunuzu da etkiliyecektir. İzolasyonu yalnız kışın ısıtma olarak değil,yazın camların kızıp içerisinin hamam gibi sıcak olması yönünden de düşünün derim. Bence kayar kapı ve karşısına açtıracağınız ve mümkünse dışa açılır karavan camı yeterli gelecektir.

Bir önerim de, eğer yukarı yatak bölümü yaptıracaksanız, tavan havalandırmasından başka, tavan kısmına yanlra da küçük (mümkünse dışa açılan sineklikli karavan penceresi) açtırmak. Hem yaz gecelerinde üstte yatan için hava sirkülasyonu yönünden ferahlık hemde aracın içine aydınlık sağlıyacaktır.

Benim camperim de Erdal oto döşeme yapımı. Sanırım sizde Erdal otoya yaptıracaksınız.
İçinin komple karavan yapımında (Erdal otonun +kullanılan ekipmanlar ile) oluşacak maliyeti paylaşırsanız ,VW T4,T5 yaptırmayı düşünen arkadaşlara da yol gösterici olur sanırım.
Şimdiden kolay gelsin. Selamlar...

Camlı T5 kullanıcı olarak:
Zaman zaman keşke bari yarı camlı city van alsaydım diyorum. Bence cam açtırmayı bir daha düşünün ve biraz paraya kıyarak karavanlara özel camlardan sağlı sollu 2 tane taktırın.
İlla açtıracağım diyorsanız sadece orta bölümleri açtırın.

bu tecrübelere saygı duyarak kararımı değiştirdim,ortaya karşılıklı sağlı sollu birer tane dışa açılan karavan camı ve yukarıyada karşılıklı minik camlar açtırayım o zaman,eğer erdal oto döşemeyle anlaşırsak ve orada yaptırırsam fiyat detaylarını buradan paylaşırım

Aracınız hayırlı olsun; işiniz kolay gelsin. Müstakbel aracınız bende de var.

Yan cam açılması için bir de burayla görüşmenizi tavsiye ederim. Çünkü ,bahsi geçen Erdal Oto Döşeme'ye tekli koltuk (Sürücü koltuğunun aynısı) almak için gittiğimde 750 TL talep etmişti.Başka bir yerden 350 TL'ye almıştım.

Firma adı: Öz Otocam ( UĞUR BEY)
Adres: İvedik OSB Merkez Sanayi Sitesi 21. Cad. D:167

İvedikorganizesanayi, Yenimahalle, Ankara
Telefon Numarası: +90 312 394 24 34 veya 0.530.641 51 02

Web Sitesi: www.ozotocam.com

işte asıl sorunumuz bu,malesef birileri yüzde on karla bu işleri yapmıyor,yüzde yüz,ikiyüz istiyor,her yerde olduğu gibi yozlaşmış,iğrençleşmiş,pis bir millet olduk,çalan,aldatan.kandıran.boyayıp satan,diplerde yaşayan pis bir millet,kimseye güvenemiyorsun,hep gözün arkada,acaba beni nerede kandıracak diye bekliyorsun,yetinmiyor,aç gözlüler çünkü,gelen müşteriye 4 liraya yapılacak işi bu şuna razı olur-bu buna razı olur diye yolunacak kaz muamelesi yapıyor,maksimumuna zorluyor,bu sırada dudaklarının kenarından salyaları akıyor,kafasından ne kadar koparabileleceğini kuruyor,o yüzden buradaki arkadaşlar vampirlerden kaçmak için kendi karavanını yapıyor,ucuz yollu işi halletmeye çalışıyor,ben başıma geleceği biliyorum,adam 6-7 diyor,gidip konuştuğumda ekstralar sunacak,içinde hep şurdanda koparayım,burdanda koparayım diyerek on bin hesap çıkaracak,sonra ben kızacağım ya marangozluğa soyunacağım,yada bir marangoza ruhumu teslim edeceğim,
bazen diyorlar ya
alem g.t olmuş diye
bu g.t e hakaret olur,alem daha neler olmuş...
son yıllarda millet olarak öyle yozlaştık,öyle pislendik ki,savaş olsa bu millet cephede birbirini vurur,en sonunda lanet olsun deyip çadır kampçılığına,özüme,temizliğe,doğaya geri döneceğim....

omnitemporal' Alıntı:
işte asıl sorunumuz bu,malesef birileri yüzde on karla bu işleri yapmıyor,yüzde yüz,ikiyüz istiyor,her yerde olduğu gibi yozlaşmış,iğrençleşmiş,pis bir millet olduk,çalan,aldatan.kandıran.boyayıp satan,diplerde yaşayan pis bir millet,kimseye güvenemiyorsun,hep gözün arkada,acaba beni nerede kandıracak diye bekliyorsun,yetinmiyor,aç gözlüler çünkü,gelen müşteriye 4 liraya yapılacak işi bu şuna razı olur-bu buna razı olur diye yolunacak kaz muamelesi yapıyor,maksimumuna zorluyor,bu sırada dudaklarının kenarından salyaları akıyor,kafasından ne kadar koparabileleceğini kuruyor,o yüzden buradaki arkadaşlar vampirlerden kaçmak için kendi karavanını yapıyor,ucuz yollu işi halletmeye çalışıyor,ben başıma geleceği biliyorum,adam 6-7 diyor,gidip konuştuğumda ekstralar sunacak,içinde hep şurdanda koparayım,burdanda koparayım diyerek on bin hesap çıkaracak,sonra ben kızacağım ya marangozluğa soyunacağım,yada bir marangoza ruhumu teslim edeceğim,
bazen diyorlar ya
alem g.t olmuş diye
bu g.t e hakaret olur,alem daha neler olmuş...
son yıllarda millet olarak öyle yozlaştık,öyle pislendik ki,savaş olsa bu millet cephede birbirini vurur,en sonunda lanet olsun deyip çadır kampçılığına,özüme,temizliğe,doğaya geri döneceğim....

+1

mehmet abi boşver,kar yağsında musaözünde ızgarada karda bi mangal yapalım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,713
Kaydolan Son Üyemiz
selikme01

SON KONULAR

Geri