vx 80 ic izolasyon onerilerinizi bekliyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan URFI GORKEY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,752

URFI GORKEY

Kamp I
Bir ay kadar once almis oldugum 1994 model Landcruiser 80 HDJ arabami komple boyaya sokmusken , butun elektirk tesisati , koltuklar , vs. elden gecerken ic taban izolasyonunda takildim.Ustu lastik alti zift gibi bir malzeme gosterdiler ( bu malzemenin degisik kalinliklari mevcutmudur),bunun da ustune tekrar kece kaplamlamasinin ses izolasyonu icin gerekli oldugunu dusunuyorum.Kece malumunuz suda islaninca sisiyor kokuyor vs. Kecenin yerine ayni ses izolasyonunu yada daha iyisini sagliyabilip su dan etkilenmeyecek baska bir malzeme varmi.Yada daha iyi onerileri olan arkadaslarin bilgi paylasimi icin simdiden tesekkur ederim.

Etiketler
Ynt: vx 80 ic izolasyon onerilerinizi bekliyorum.

URFI GORKEY' Alıntı:
Bir ay kadar once almis oldugum 1994 model Landcruiser 80 HDJ arabami komple boyaya sokmusken , butun elektirk tesisati , koltuklar , vs. elden gecerken ic taban izolasyonunda takildim.Ustu lastik alti zift gibi bir malzeme gosterdiler ( bu malzemenin degisik kalinliklari mevcutmudur),bunun da ustune tekrar kece kaplamlamasinin ses izolasyonu icin gerekli oldugunu dusunuyorum.Kece malumunuz suda islaninca sisiyor kokuyor vs. Kecenin yerine ayni ses izolasyonunu yada daha iyisini sagliyabilip su dan etkilenmeyecek baska bir malzeme varmi.Yada daha iyi onerileri olan arkadaslarin bilgi paylasimi icin simdiden tesekkur ederim.

ses yalıtımı yapan her malzeme genelde su emer, çünkü genel özellikleri ya liftlidirler yada süngerimsi. Bir abim bana kampçıların kullandığı plastik bazlı matlar ile döşediğini ve memnun olduğunu söyledi bende denemeyi planlıyorum, askeri tip değil dağcı tipi olanlar genelde sus tumaz plastikdir.

paylasim icin tesekkur ederim Kursat Bey.Bu malzemeyi yarin Antalya da soracagim bakalim bilen duyan cikacakmi.Istanbul da kim satar , her hangi bir tel . no varmi.?

URFI GORKEY' Alıntı:
paylasim icin tesekkur ederim Kursat Bey.Bu malzemeyi yarin Antalya da soracagim bakalim bilen duyan cikacakmi.Istanbul da kim satar , her hangi bir tel . no varmi.?

Urfi Bey kamp malzemesi satan yerlerde var ama çeşit çok, hangisi iyi olur hangisi olmaz ben bu hafta biraz araştırıcam zaman bulursam ona göre size söylerim. Zaten 4 tanesi muhtemelen bir arabanın zemine yeter. Biraz iyisinden almak lazım yapıldıkları malzemelere bakıp plastik bazlı olanlardan.

selam bende bu izalasyonla ugrasıyorum ama kendim yapıyorum her seyi ben tabana bitüself diye bir malzeme var kalınlıgı 1.5 mm kadar altı zifte benzer bir madde üstüde aliminyum tabaka aslında bu su izalasyonlarında kullanılıyor fakat titresim önleyici özelligide var aynı zamanda bir miktar seside önlüyor bunun üzerine esas ses önleyici artık ne kullanacaksanız onu dösüyorsunuz ben ankarada bir döseme malzemesi satan bir toptancıdan aldım süngere benziyor cesitli kalınlıklarda var ben en kalınını aldım ilk önce motor arka kısmı yani ön torbido nun motora bakan kısmına uyguladım hem icten hem dıstan sonuc baya etkili oldu tabana henüz uygulamadım cunku vakıt bulamadım en kısa zamanda onuda yapmayı düsünüyorum titresim alıcı bitüself+ses kesici malzeme +taban halısı bunları uygularsanız sesin yüzde 70 civarı kesilecegine emin olun
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=83400.0
buradan bakın belki size yardımcı olur

Sesi kesmek problem değilde, hem sesi kesip hemde aracın içine su girdiğinde su tutmayacak bir malzeme arayışındayız aslında.

sırf bu is icin kendi kullandıgım 2009 model tırın dösemesini söktüm nasıl oluyoda bu ses bu kadar engelleniyor diye cünkü rölantide calısırken haliyle motor sesi duyuluyor ama yola cıkınca 450 beygirlik motor sanki benzinli motor gibi sesi solugu kesiliyor arac icine hic bir ses almıyo sadece camı acınca rüzgar sesi geliyo fabrikasyon dösemede aynı benim kullandıgım süngere benzer bir malzeme kullanmıs ve bunu bir plastik kalıbın icine koymus ayrıca motor kenarlarında altta davlumbazlar var
aracın icine su girmesi durumuna gelince bence yapılacak en güzel sey taban dösemesinin cabuk cıkarılabilecek sekilde yapılması bazı araclarda taban halısını sökmek icin kenar maşbiyellerini ve koltukları bile sökmek gerekiyo ıslandıgında cıkartarak kurutmak en iyisi ayrıca aracın icine su girmesine gerek yok zamanla havadaki nemde döseme altlarında birikebiliyor

Lay-Flex kaucuk izole ses ve titresim yalitimi adinda bir malzeme buldum detaylari web sitesinden bulabilirsiniz,bana fiati da malzeme de mantikli geldi. Seda Hanimdan detayli bilgi aldim.Ikinci alternatif muzik sistemleri doseyen bir arkadastan bir malzeme daha buldum,detaylari ve yarin inceledikten sonra burada paylasacagim.

Firma : ÜRFİ BEY
Company :
Firma: TINAZ KAUÇUK KİMYA SAN. TİC. LTD. Ş.
Company
İlgili Kişi: -
To:
Gönderen: SEDA TINAZ
From:
Konu :
Subject :
Toplam sayfa : 1
Total page :
Cep:05323706547
Email:ugorkey@hotmail.com
Tarih/Date: 05.03.2012

Tel. no : 0212 324 2028
Faks: 0212 324 2515
Web : www.tinazkaucuk.com
E-mail : tinazkaucuk@tinazkaucuk.com

PROJENİZDE UYGULANACAK ZEMİN KAPLAMALARIYLA İLGİLİ FİYAT TEKLİFİMİZ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

SAYGILARIMLA

ÜRÜN
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
BİRİM FİYAT
M2- AD
TOPLAM TUTAR
LAY-FLEX ZEMİN KAPLAMA SİSTEMİ
5 mm SBR KAUÇUK RULO
4 €
1 m²
4 € + KDV
LAY-FLEX ZEMİN KAPLAMA SİSTEMİ
PU KAUÇUK YAPIŞTIRICISI
(1 M2 İÇİN SARFİYAT 0.75 KG’DIR)
1,5 €
1 kg
1.5 € + KDV

Kauçuk çok iyi malzemedir ama ses yalıtımında ne derece başarılıdır acaba ? Ses yalıtımı temelinde içi boşluklu maddeler ile yapılır ses her boşlukdan geçerken kırılır ve bir kısmı geri döner. O yüzden genelde süngerimsi yada keçe veya cam yünü gibi şeyler idealdir. Kauçuk malzemede içi gözenekli hale getirildiyse su tutmaz ve ideal olur.

Size söyledikleri hangisi acaba? Fitness salonları için olan malzemede çok hoşuma gitti onu serip üstüne başka hiçbirşey sermeden de kullanabilirim

selamlar, mat konusunu okuyunca kamplarda kullandıgım kendı matımı ınceledım kursad beyın soyledıgı plastık bazlı malzeme olanlardan renk grı, uzerıne suyu doktum ve beklettım sonra kaldırdım butun su aktı gıttı ıslaklık kalmadı, bu mat ı askerı malzeme satan bir yerden almıstım, bır rulo mat 15 tl ıdı, sanırım 4 adet mat, arac ıcı ıcın yeterlı olur,

bekko' Alıntı:
selamlar, mat konusunu okuyunca kamplarda kullandıgım kendı matımı ınceledım kursad beyın soyledıgı plastık bazlı malzeme olanlardan renk grı, uzerıne suyu doktum ve beklettım sonra kaldırdım butun su aktı gıttı ıslaklık kalmadı, bu mat ı askerı malzeme satan bir yerden almıstım, bır rulo mat 15 tl ıdı, sanırım 4 adet mat, arac ıcı ıcın yeterlı olur,

Bekir matın ısı geçirgenliğinin az ve su tutmaması ile ilgili bişey diyemem ancak bu malzemeler sesi kesmek amaçlı değildir.+araç tabanında kullanılacak malzemenin üzerinedki kaplama ile sürtünmesinden ötürü deforme olmaması da önemli,,
selamlar

Urfi bence sen aradığını buldun,ses cideki malzeme çok güzel bir malzeme Unimog u yaparken düşünmüştüm .... Hiç düşünme... ;)

07gokhanlc' Alıntı:
Bekir matın ısı geçirgenliğinin az ve su tutmaması ile ilgili bişey diyemem ancak bu malzemeler sesi kesmek amaçlı değildir.+araç tabanında kullanılacak malzemenin üzerinedki kaplama ile sürtünmesinden ötürü deforme olmaması da önemli,,
selamlar

evet haklısınız Gökhan bey, ben sadece malzemenın su tutmaması olayına odaklanmısım, ses kesme konusu şimdilik muamma.
selamlar

Arkadaslar ben aradigim malzemeyi muzik sistemci arkadas ta buldum.Macoustic adinda extreme pro diye geciyor. 45 cm x 80 cm ebatlarinda bir pakette 5 parca cikiyor ve maalesef ben sazan gibi atlayinca Antalya maliyeti : 1 paketi 180$ oldu. benim araca (LC HDJ 80) 3 paket gitti gaz pedalinin dibinden bagaj kapagina kadar.Bir an hesap ettim bu arac kac kere su alirki ,her seferinde kece + hali degissem genede ucuza gelir diye ama ,malzemeyi gorunce cok begendim ,mumkun oldugu kadar imkanim yettigi kadar bir isi bir kere ama tam yapmak gerekliligine inanirim.
Biraz malzemeden bahsedeyim,:yaklasik 3 milim sicak ve soguktan sertlesmiyor yumusamiyor ,(yerli muadili kazik gibi olmus idi.) isi vibrasyon ve ses izolasyonu saglamak amacli 4 katman kompozit yapidan olusuyor,sudan etkilenmiyor , bir kez yapistimi sokmesi cok zor.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-m-acoustic-ses-izolasyon-malzemesi-oto-muzik-sistemleri-icin-75915571/detay/

yukaridaki link den sahibinden.com dan bulabilirsiniz. google dan daha detayli bilgiyede ulasabilirsiniz.

Verdiginiz cevap , yorum ve bilgi paylasiminiz icin tesekkur ederim.

Urfi bey o kavuçuk malzemeden neden vazgeçtiniz ben ona baya kafayı taktım gidip bakıcam bu hafta.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri