warn marka vinç arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oky Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,534

oky

Kamp III
Yer
Ankara
xj model jeepımde bulunan warn 9000 marka vincimi bır aracı kurtarmak ıcın kullandım fakat halatı yenıden sarmak ıcın tam bosaltıp tekrar sarmaya basladıgımda sarmaya 2 mt kala vınc donemeye basladı kenarlarında sıkısma yok kontrol ettım kumandadan da cekme veya ıtmeye basınca wıncten tık sesı gelıyor ama wınc hareket etmıyor.. Acaba ne olmus olabılır? ankarada wınc tamırcısı bulabılırmıyım ???

Etiketler
Ynt: warn marka vinç arızası

vinciniz büyük ihtimal sıkışmış ,yan tarafta bulunan aliminyum kapağı sökünce göreceksiniz , içinden büyük ihtimal pas ve suya bağlı korozyon izleri çıkacaktır temizleyin takın çalışacaktır ,benim de aynı vinçten vardı ve aynı olay başıma geldi dediğim şekilde halletik eğer çözülmezse maslak oto sanayide atilla özel var o halleder saygılar

vincımın ustu acık su ve toza maruz kalıyor ancak wıncın uzerınde bulunan kol var bu kol one ve arkaya cevrılıyor sarma yonunu kıtlemek ıcın yanlıslıkla bu kolları uygun yonde tutmadan vıncı calıstırmıs olabılırım (yagmurlu havaydı bıraz acele ettık) bu nedenle motora zarar vermıs olabılırmıyım acaba dıye aklıma takılıyor..

oky' Alıntı:
vincımın ustu acık su ve toza maruz kalıyor ancak wıncın uzerınde bulunan kol var bu kol one ve arkaya cevrılıyor sarma yonunu kıtlemek ıcın yanlıslıkla bu kolları uygun yonde tutmadan vıncı calıstırmıs olabılırım (yagmurlu havaydı bıraz acele ettık) bu nedenle motora zarar vermıs olabılırmıyım acaba dıye aklıma takılıyor..

hayır o kol sadece vincin halatını boşaltmak için kullanılıyor yani yanlış pozisyonda bile olsa motor döner ama halatı tanbur içine sarmaz ,yani bununla alaksı yok eğer motordan tık tık diye ses geliyor ise ,büyük ihtimal ki bence %100 vincin içinde dönen kömürler var bobin içinde dönen ,bunlar sıkışmıştır bir oto elektirikçisi ile sökebilirsiniz çok basit

tesekkurler yarın tafsıye ettıgınız elektrıkcıye goturup baktırırım umarım cok masraf cıkmaz...

winc arızasını gıderdım sızınle paylaşmak ıstıyorum ;
wıncı ankara şaşmaz ve ornek sanayı sıtesıne bıkac oto elektrıkcıye gosterdım bır elektrıkcı elektrık problemı olmadıgını ve ancak bu ıslerden anlamadıgı ıcın acamayacagını baska bırını bulmamı onerdı.. boylece 4-5 elektrıkcıye sordum ama kımse tamıre yanasmadı .. bursa ve ıstanbul warn winc servıslerınden ankarada bu ısı yapabbılecek adres vermelerınden ıstedım ancak ankarada boyle bır servıs olmadıgını wıncı ıstanbula kargolamamı ıstedıler baska da yardımcı olamayacaklarını bıldırdıler .
umıdı kesmıs gerı donerken ostım sanayı sıtesınde ıs makınelerı tamırı yapan deger otomotıve ugradım ( kapısında yapılı mavı cj 5 vardı) deger otomotıvın sahıbı de cj 5 topluyorus hemen yardımcı oldu bır elektrık ustasıyla ıcını soktuk ıcındekı komurler sudan dolayı sıkısmıs ve bobıne temas etmıyormus bu nedenle elektrık akımını motora ıletemıyormus .. balata spreyı ıle komurler temızlendı zımparanandı . wıncın kapagı kapatılırken tekrar su almaması ıcın sılıkonlandı takıldı ve çalıstı :smiley:... şans eserı wıncı ıstanbula kargolamaktan kurtuldum cunkı sordugum tum elektrıkcıler bu işe bulasmak ıstemedı :smiley:
ancak uzucu olan ıse başkentte bu kadar off-road modifiyeli arac varken winc arızasını tamır edecek servısın olmaması ( veya bılınmemesı ) ...

Bu arada deger otomotıv sahıbı ve elektrık ustamıza tesekkurler ....

gecmis olsun kisa surede halletmissin ya bilmeyen biri acip daha buyuk bir hasar verebilidi usta bulmak zor

Geçmiş olsun, Warn markası fiyatının hakkını veren iyi bir marka ..
ustasının kolay bulunmaması pek fazla arıza yapmadığından olsa gerek diyeceğim ama yinede böyle ciddi markaların İstanbul dışındada diğer büyük şehirlerde servisi mutlaka olmalı...

oktay bey anlatdınıza göre vinç arızalı degil.vincin gövdesinde bağlı olan sarı kırmızı mavi renkli kabloları sökün.kırmızıyı söktüğünüz uca yani vincin gövdesindeki yere harici bir aküden direk elektirik verin.akünün eksi ucundan vincin gövdesine şase verin.daha sonra söktüğünüz üç kablodan 2si boşta.kalın bir kablo ile boşta olan ucun herbirine aküden gelen artıdan kabloyla aktarma yapın.bitanesi geri bitanesi ileridir.öyle deneyin vinciniz çalışcak.sizin vincinizin arızası vincin elektirik kutusundaki 4 adet otomotiklerden bi tanesi bozuktur.yinede yapamazsanız beni arayabilirsiniz.vinç tamiri benim işim.saygılar hasan kola/landrover center alanya cep:05385900393

tesekkurler ama hallettık komurler sıkısmıs onları alıstırınca duzeldı bı sorun olursa ararım...

winc arızasını gıderdım sızınle paylaşmak ıstıyorum ;
wıncı ankara şaşmaz ve ornek sanayı sıtesıne bıkac oto elektrıkcıye gosterdım bır elektrıkcı elektrık problemı olmadıgını ve ancak bu ıslerden anlamadıgı ıcın acamayacagını baska bırını bulmamı onerdı.. boylece 4-5 elektrıkcıye sordum ama kımse tamıre yanasmadı .. bursa ve ıstanbul warn winc servıslerınden ankarada bu ısı yapabbılecek adres vermelerınden ıstedım ancak ankarada boyle bır servıs olmadıgını wıncı ıstanbula kargolamamı ıstedıler baska da yardımcı olamayacaklarını bıldırdıler .
umıdı kesmıs gerı donerken ostım sanayı sıtesınde ıs makınelerı tamırı yapan deger otomotıve ugradım ( kapısında yapılı mavı cj 5 vardı) deger otomotıvın sahıbı de cj 5 topluyorus hemen yardımcı oldu bır elektrık ustasıyla ıcını soktuk ıcındekı komurler sudan dolayı sıkısmıs ve bobıne temas etmıyormus bu nedenle elektrık akımını motora ıletemıyormus .. balata spreyı ıle komurler temızlendı zımparanandı . wıncın kapagı kapatılırken tekrar su almaması ıcın sılıkonlandı takıldı ve çalıstı :smiley:... şans eserı wıncı ıstanbula kargolamaktan kurtuldum cunkı sordugum tum elektrıkcıler bu işe bulasmak ıstemedı :smiley:
ancak uzucu olan ıse başkentte bu kadar off-road modifiyeli arac varken winc arızasını tamır edecek servısın olmaması ( veya bılınmemesı ) ...
Teşekkür ederim ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum.Yarın sabah söküp bakacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR