WJ 2.7 CRD Hakkinda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gonencmete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,003

gonencmete

Kamp I
Bir RRC ci olarak bu araclardan benzinlileri daha mantikli olsada gelecek hafta icersinde almak istiyorum. Konulari baya okudum. Ancak cevabini bulamadigim yada gozumden kacan bir iki sorum olacak. Yardimci olabilirseniz sevinirim.

1-) 2.7 CRD olan araclarda mekanik olarak 2002-2003 modellerle 2004 makyajli modeller arasinda bir fark var mi? Limited-Overland-Vision modellerinin donanim olarak farkini biliyorum ancak fiyat farklari kafa karistirici malum sitede. Google da yuzde 25 daha guclu oldugunu okudum ancak emin olamiyorum. Forumda konulardan birinde 2002 de kronik hatalar oldugu 2003 te biraz giderildigi ancak 2004 te tam olarak giderildigi yaziyor, bu konuda bilgisi olan var mi?

2-) Navigasyonlu modeller TR de calisiyor mu?

3-) Blackpearl versiyon TR de var mi?

Tesekkurler

Etiketler

Ynt: WJ 2.7 CRD Hakkinda

çift renk direksiyon simidi ve overland jantının krom kaplı versiyonu da bildiğim özellikleri arasında.

kronik bir sorunu yok 2.7 dizelleri alırsan problem yaşamazsın. ama ilk sahibi bakımlarını adam gibi yapmamışsa problemler çıkabilir ve yetkili servisler tarafından çabucacık halledilebilen ufak tefek problemler, bu araçların sorunlu olarak adledilmesinin sebebi sanayi ustalarında tamir edilmeye çalışılmasından kaynaklanıyor , beceriksiz ustalar yüzünden tamir edemedikleri araçlara bok atıyorlar ( bu araçlar sorun çıkarıyor falan diye sallıyorlar),
çok çeşitli markalarda araç kullandım renodan fiattan citroenden toyotadan daha sorunlu değiller,
ama bakımları zamanında ve3 düzgün yapılması kaidesi ile yeterki bakımını dü
zgün yap dere tepe-- tepe tepe kullan.
bende 2002 model var map sensörü arızalandı sanayide kimse arıza teşhisi bile yapamadı saçma sapan şeyler söylediler yok beyin yok egr,yok elektrik güldüm geçtim , çiftciler yetkili servise gittim adamlar 10 dakkada arıza tespit edip parçayı değiştirdiler. bu yüzden bu araçların yetkili serviste en azından arıza tespiti yapılıp tamir edilmesi gerekir . bunun dışında daş gibi araç arazi yeteneği ve 4 çekeri çok iyi.

Cevaplar icin cok tesekkur ederim:smiley:

Amerikan yuruyen ve kasaya mercedes motor dizeli zaten tartisilmaz.

Kesinlikle katiliyorum. Neredeyse her arac bakimli ise sorun cikarmaz bakimsiz ise bela olur. Bu araclarda da sahibinin nasil baktigi herseyden cok onemli. 100 tl az verecegim diye 10.000 tl masraf cikar, cikarir.

Ancak belirttigim gibi fiyatlarin 36.000 tl den baslayip 60.000lere kadar cikmasi ve birbirleri arasinda elle tutulur bir km, boya, donanim farki olmamasi kendime acaba ben birseyimi atliyorum diye sormama sebep oldu. Ucuz etin yahnisi yenmez ama eger bir fark yoksa ve iyi de bakilmissa bu fiyat diliminin altindaki araclarin farki ne? 2002 den 2004 e buyuk bir mekanik degisiklik mi oldu?

2oo2 den 2004 e mekanik bir değişiklik yok varsa kozmetik değişiklikler vardır.
bakımlı araba kendini belli eder zaten ustam , sahibi kıl bir tip ise o adamın arabası alınır :D kıl tipler en ufak bir seste tıkırtıda servisin yolunu tutan titiz araba kullanan tiplerdir kıl ve dürüst bir satıcı bulursan arabasını al. ;)
garip bir tavsiye oldu ama gerçek.

Kesinlikle titiz ve kil adamin arabasi cok temiz olur:smiley:

Birkac farkli yerde daha arastirdim ve yabanci sitelerden sunu ogrendim;

2004 ve 2005 te overland ve blackpearl donanimda 150kw@4000 and Torque: 450nm@1800.

2002 den 2004 e veya 2004 opsiyonsuzlarda; 120kw@4000, Torque: 400nm@1800).

Sanirim yakit tuketimi degerlerindeki farklar da bu motor farkindan dolayi oluyor.

Overland de baska neler geliyor?

- Arka ceki demiri
- Yan kapi alt korumalari
- Up Country suspansiyon (Limited da opsiyon)
- Yagmur sensoru
- Yan hava yastiklari
- Suet koltuklar
- Rogue Jantlar ( Pakede gore degisiyor, opsiyon alinirsa krom olabiliyor.)

Overland Opsiyonlari;

- Ayarlanabilir pedallar
- Lastik basinci gosterge sistemi
- Ahsap direksiyon ve ic mekan ( Blackpearl de bu ahsaplar siyah, visionda gumus oluyor.)
- Motor blok isiticisi

Motor farkini dogrulayabilirmisiniz?

2002 model 2.7 crd 239.000 de bir arac diri duruyorsa alınabilir mi, düşünceleriniz yazarsanız sevinirim.

shags' Alıntı:
2002 model 2.7 crd 239.000 de bir arac diri duruyorsa alınabilir mi, düşünceleriniz yazarsanız sevinirim.

240 bin km nedirki, taksiciler le genelde sohbet ederim yolculuklarda geneli 400-500 bin kmde ve motora anahtar degmedi diyorlar, sahin dogan 500 bin km gidiyorken col sartlari icin gelistirilmis bu araclar icin 240 bin mevzu degil bakimlari duzgunse...

ancak iyi bir fiyat etiketi varsa alınmalı bence. ne kadar iyi bakılsada, otomatik şanzumanların ömrü 300 bin km civarı çünkü. hiç bozulmazsa bile vites oranlarıyla ilgili olan incecik bant lar var içnde. onlar aşınıyor. şanzuman tamirini ise herkes iyi yapamıyor. ben olsam dizel bir aracı o kadar km li almazdım. çünkü dizel bozulduğunda onu da düzgün yapan usta sayısı Ankara da bile sayılıdır herhalde.

şirketteki dandirik motorlu hyundai minibüsün pompasını ayarlayamadı sözde dizel pompacısı. bizim iş yerimizde sanayide ayrıca. düşünün artık.

2008 yılından beri kullanıyorum tam olarak 219.500 km yol yaptım 4 senede şuanda aracım 305.000 kmde... Bana maliyeti ne oldu? 5 tane enjektör değiştirdim, rutin km bakımları ve disk balata... bunların dışında bana 1 Allah kuruşu masrafı olmadı. Titizmiyim evet titizim her ses gelişinde servise giderim. Bakımları asla ve asla aksamaz yağını devamlı kontrol eder eksiltirse tamamlarım. yakıt konusuna gelince bana sorarsanız aşırı makul geçen yaz istanbul-dikili arası 90 liralık mazotla gittim tam 410 km bu araç alınırmı diye sorarsanız hem alınır hem alınmaz! Tezat var diyeceksiniz fakat şu var en büyük araç satış sitesine giriyorum 50-52-60 bin TLye kadar para istiyorlar araçlarına bu bana biraz saçma geldi abartmış insanlar bu aracın şuanki hakkı 40-45bin TL arası aksini idda edenler bana sorarsanız ya fırsatçıdır birine kakalama peşindedir yada para saymasını bilmiyordur. Aracı araştıran arkadaş o sitede aracımı görmüştür zaten 48bin TL 34 KUM 35 plakalı istanbul...

Ynt: Wj 2.7 Crd Hakkinda

Merhabalar konu eski ama benim için bu ara yeni. Gönenç mete bey in. Yazdıklarından iki vurgu hakkında danışıp fikirlerinizi almak istiyorum. Overland modelin 2002 ile 2004 arasında güç ve tork farki olduğu bilgisini paylaşmış. Bu konunun net hali nedir.ikinci hususda overlandlerde arka römork çeki demirinin mevcut olduğunu yazmış. Ama ben baktigim tüm overland lerde bunu göremedim .. keşke olsada ..süper olur. Kayıttı burokradiyle ygrasilmazdi. Güzle ülkemin, zor şartların da..saygılar...

Merhaba, konu benim için de yeni. eski yazılanları okudum. en çok şikayet edilen motor ikaz lambası. bu lamba yanınca araç kendini korumaya alıyor, çekişten düşüyor vs. deniyor. ne yapılırsa yapılsın bir süre sonra tekrar yanıyor deniyor. bu konu başlığında 95 cevap var ve bir çok kişi bu konudan musdarip. bununla ilgili güncel bilgi paylaşacak bir kullanıcı var mı? Yakın dönemde bu araçlardan alacak biri olarak bu konu benim için kritik.

rampadacore' Alıntı:
Merhaba, konu benim için de yeni. eski yazılanları okudum. en çok şikayet edilen motor ikaz lambası. bu lamba yanınca araç kendini korumaya alıyor, çekişten düşüyor vs. deniyor. ne yapılırsa yapılsın bir süre sonra tekrar yanıyor deniyor. bu konu başlığında 95 cevap var ve bir çok kişi bu konudan musdarip. bununla ilgili güncel bilgi paylaşacak bir kullanıcı var mı? Yakın dönemde bu araçlardan alacak biri olarak bu konu benim için kritik.
benim arıza lambası bir kez yandı oda şanzıman müşürü ve yağındanmış.50 tl müşür 450 tl ye yağı değiştirdim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,343
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR