Wj Aydınlatma (far) Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan talhacamlica Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,848

talhacamlica

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar, aracımda ilk aldığımızda bilinçsizce taktırdığımız bir xenon kit vardı markasını hiç duymadığım, küçük kutularda farklı markalı falan kazık yemişiz bunda neyse. Farlar iyiydi son bir aydır sellektör atınca sağ far sönüyordu, durduk yere sönüyordu ve gaza basınca sönüyordu. En son servise gittim, xenonların tamir edilmediğini söylediler ve eski orijinal ampulüne geri çevirdim (kit hala duruyor). Ancak orjinal ampuller kandil gibi yanıyor hele dün artık yanmıyor diye inip kontrol etmek zorunda kaldım. Sizde böyle bir sıkıntı yaşamış olan var mı? Açıkcası yeni xenon kit düşünmüyorum muanede de sıkıntı oluyormuş herhalde onun yerine osram philips gibi markaların iyi ampulleri var onlardan kullanmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Wj Aydınlatma (far) Sorunu

aynı dertten muzdarip WJ ci olarak. ben 9005 türü hid xenon ampuller aldım geçen hafta ebay den. yeni geldiler. 18 dolara mal oldu. iki adette dijital ballast aldım buradan. ballastlar yaklaşık 100 tl çifti. içinde trafo olmadığı için dalgalanmalar az voltajda. ampuller ise AC ballastlar için yapılmış. yani bu minikler için. gerçekten fark varmı bilmiyorum ampullerde. herneyse, gün ışığı diye aldığım ampuller allweather ampuller gibi yeşilimsi sarımsı çıktı kaplama olmamasına rağmen. puslu sisli havada süper. ballastları alırsanız size ampulleri maliyetindne verebilirim. aydınlatma gayet iyi ancak renk beni rahatsız ediyor normal sürüşte. doğru ayarlanınca da kimsenin gözünü almıyor.

Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim ama düşünmüyorum. Aslına bakarsanız xenon kit düşünmüyorum güçlü bi ampul istiyorum böyle bir durumla karşılaştınız mı? yoksa ne ampul taksam faydası yok mu?

malesef öyle bir ampulü türkiyede bulamıyoruz. ebay de vardır sylvania da. xenon şart. aslında bir adet sol far bulursam, elimde fazladan sağ olduğu için mercek takacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,923
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
webesten07

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.