WJ Fazla Yakmaya Başladı Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fast Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,427

fast

Ana Kamp
Arkadaşlar Merhaba,

2004 2.7 CRD motor aracım yol bilgisayarında önceden baktığımda 11lt/100KM hatta bazen 10LT yakıyordu. Fakat son 2-3 aydır bakımları yapılmış olmasına rağmen 15,5lt / 100KM yakıyor.

Bu oran çok yüksek resmen mazotu içiyor. Bazen 15.8lt oluyor... Sorun neden kaynaklıdır acaba bilen var mı? Motor arıza ışığım yanıyor bazen.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59797.0 şu konudaki mesajımla ilgisi var mı?

Saygılarımla

Etiketler
Ynt: WJ Fazla Yakmaya Başladı Yardım

aracınızda duman atma veya çekiş düşüklüğü varmı.çekiş düşüklüğü yoksa turbo arızalı değildir,enjektörler işetiyor olabilir ,hava ve mazot filtre kirliliğinden olabilir. birde son üç aydan bu yana yakıt arttı diyorsunuz eksantrik zinciri veya sente ayarıyla oynandımı.Debriyaj kaçırması ,frenlerin sıkması bile etken olabilir.

27istanbul27' Alıntı:
aracınızda duman atma veya çekiş düşüklüğü varmı.çekiş düşüklüğü yoksa turbo arızalı değildir,enjektörler işetiyor olabilir ,hava ve mazot filtre kirliliğinden olabilir. birde son üç aydan bu yana yakıt arttı diyorsunuz eksantrik zinciri veya sente ayarıyla oynandımı.Debriyaj kaçırması ,frenlerin sıkması bile etken olabilir.

Merhaba Üstad,

Araçta son 3 ayda olanları söyleyeyim,

Katalitik iptali yapıldı fakat ondan öncede 15lt/100km yakıyordu.
Ön ve arka fren takımlarını komple yeniledik ( Ön disk ön balatalar, arka diskler ve arka balatalar komple değişti)
Katalitik iptali yapıldığı için aniden gazlanmada duman atıyor. (Katalitik kırılmadan önce az atardı şimdi katalitik iptali yapıdlığı için daha çok atıyor dumanı)
Bazen çekişten düşüyor araç motor ışığı yandığında Turbo'danmı acaba? Turboyu temizlettirdim sorun yok demişlerdi acaba arızalımı kuşkudayım.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Selam fast,benim araç 5.2 v8 benzinli. bende katalizör iptalı yaptım yenisi çok pahalıydı.yerine aynı boru kalınlığında küçük susturucu takıp sensörü aynı yere monte ettik ,siz sensörü yerine monte edin sensör okuması lazım.ayrıca servise gidip arıza testi yaptırmadan , başka bir yerleri kurcalatma sizin aracınız sonuçta mersedes motorlu tanıdık iyi bir mersedes ustası bile arıza tesbiti yapıldıktan sonra olayı çözer.Sonuçta sübap kaçırabilir ,yanık veya sente atlamış olbilir.

27istanbul27' Alıntı:
Selam fast,benim araç 5.2 v8 benzinli. bende katalizör iptalı yaptım yenisi çok pahalıydı.yerine aynı boru kalınlığında küçük susturucu takıp sensörü aynı yere monte ettik ,siz sensörü yerine monte edin sensör okuması lazım.ayrıca servise gidip arıza testi yaptırmadan , başka bir yerleri kurcalatma sizin aracınız sonuçta mersedes motorlu tanıdık iyi bir mersedes ustası bile arıza tesbiti yapıldıktan sonra olayı çözer.Sonuçta sübap kaçırabilir ,yanık veya sente atlamış olbilir.

Üstad tekrar merhaba,

Benim aracım 2.7 Dizel olduğu için altta sensör mevcutmu? Sanırım lamda (oksijen) sensöründen bahsediyoruz. Bu sensör dizel motorlarda var mı ? Geçenlerde ustama sorduğumda yok demişti çünkü. Benimde aklıma sensör geliyor burada okuduklarımdan yola çıkarak... Fakat dizellerde sensör varmı bilmiyorum.

Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,333
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR