<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Wj Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj Aracım 12 Gün Aküsüz Kaldı Ayarlar Sıfırlandı Vites Geçisinde Vuruntu Var. Yardım?</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="KLL" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
KLL' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
akünün deşarj değeri düşmüş olabilir. bence yeni akü takmakta fayda var. TCM nin öğrenme eğirsi varmı yokmu bilemiyorum, eski moda bir şanzuman çünkü. ben zamanında böyle bir durum yaşamamıştım. resetlenen ecu nun değerleri olmalı. bununla bağlı olarak motorun çalışması 2 3 ısım aperiyodu için titreşimli ve kaba olabilir. rölanti sorunu yaşanabilir buna bağlı olarak vites geçişleri yanlış olabilir.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Cevabınız icin teşekkür ederim.Hangi parca sıfırlandı bilemiyorum,pcm mi,ecu mu tcm mi,cünkü net bisey diyen yok.Cihazla bakılması gerekir diyenler daha cok.Yetkili serviste yakınımda olsa hic düsünmeden giderim ama 70 km uzakta,önüğmüzdeki hafta aracımla tekrar biraz yol yapıcam sorun düzelmezse o zaman yetkili servise götürürüm.Aracı calıstırdıgımda 1000 devir civarından biraz bekledikten sonra 600 devire düsüyor,yani eskisi gibi o anlamda bi degisiklik yok,fakat uzun yolda kullanırkende diger vites gecişlerinde biraz sarsıntı oluyor,fakat ilk kalkıs sorunu en cok problem.Enteresan geri visteste hic bi vuruntu yok.Daha önce arkadasımın aracında tcm degişmişti ve tcm degistigi zaman mutlaka cihaza baglanıp quick learn işlemiyle hızlı ögrenme yapıyorlar,cünkü arkadas ilk basta yaptırmamıstı benim araçtaki gibi aracında vuruntu olmustu,fakat benim araçta bi parca cıkarılmadı.Aküyü 2 sene önce yeni aldım fakat 1 yıl önce park sensörü denemekten akü bitti ve marj basmadı,sonra baska aractan takviye yaptık arac calıstı,daha sonra akünün üzerindeki göstergedeki yeşil rengi göremedim siyahtı,4,5 ay öncede aracı uzun süre calıstırmadım ,bi ara dalgınlıgıma geldi 1 ay araç yattıgı icin akü yine bitti,mars basmıyordu ama arac alarm ısıgı yanıp sönüyordu ve kapıları actıktan sonra lambalar yanıyordu yani tamaiyle aküyü bitirmedim,tekrar baska aractan takviye yaptım fakat daha sonra aracta az yol gittigi icin 4,5 günde akü zayıflamaya basladı,arac calısıyordu fakat marsa basınca akünün zayıfladıgı marşın zayıf sesinden anlasılıyordu,, sonra bosch c7 akü sarj cihazı almaya karar verdim,zaten aracı 3,4 günde bir calıştırmak ve hareket ettirmek gerektigini düsünüyorum,hem lastikler ve diger parcalar hemde akünün daha uzun ömürlü olması icin.Bosch c7 de desarj olmus aküler icin olan modu ilk denedim sonra o mod bitince otomatik sarja gecti ve sarj işlemi tamamlandı,sarj tamamlanınca cihaz daha fazla sarj yapmıyor,sadece akımda tutuyor galiba.Daha sonra baktım akünün üzeirndeki göstergede yeşil renk görünüyor.Az km yapmıstım ve o aküyle 1,5 senede 1200 km civarı yaptığım için degistirmeye kıyamadım,tabi cogu akü sarj yapan yerler akü değerlerini ölçmemiz gerekli bu sekilde kullanmanız sakıncalı olur dediler ama sarj cihazıyla yeşil rengi görünce bana güven verdi. Suan marsa basınca gayet güzel,hic bi zayıflama yok aküde,tabi 15-20 gün kullanılmayan araçlarda dolu aküde biter.</div>