WJ'de Radyo Kanal Bulamama Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atikbey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,606

atikbey

Ana Kamp
Yer
Ankara
2000 model 4.7 WJ'mde radyom kanal bulamıyor.Sitede bu konuda önceden yazılanları okudum.Ancak Ankara'da bu konuda bu işi en uygun şekilde nasıl halledebilirim, yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: WJ'de Radyo Kanal Bulamama Sorunu

Atilla Bey,
Ankara Şaşmaz Sanayii'de Nezih Usta var. Amaerikan'ların elektrik aksamı konusunda son derece bilgili ve tecrübeli. Radyo konusunda bilgisi nedir, bilemiyorum. Ancak kendisi ile konusup bir fikrini sormakta fayda var diye düşünüyorum. Bir yanına uğrar çayını içebilirseniz Burak ve Hakan'ın selamı var derseniz, emini,m bir şeyler yapabilecektir.

Nezih Usta GSM: 0 532 247 3460

Selamlar,
Burak

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler, Nezih ustanın telefonunu aldım, kendisine uğrayacağım.

Selamlar.

Selamlar Atila ,

Bence ne kadar yetenekli olursa olsun oto elektrikçisi oto elektriği ile ilgili şeylerden anlar. Mesela marş, şarz dinamoları aydınlatmalar, ateşleme sistemi, kabloları gibi. O ustaya gitmeden önce telefon edip radyodan anlayıp anlamadığını sorabilirsin. ( Çayyolu-Şaşmaz git gel 45 km) . Sen daha iyi bilirsin ama bir elektronikçiye götürmelisin. Oto radyo teypçisi daha iyi olacaktır. Akdeniz Cd. ile Gençlik cad. kesiştiği yerde çiçekçinin yanında bir işyeri var adını hatırlamıyorum (Alp söylemişti bana) oraya bir göster bence.

Not. Benim düşünceme göre AFC mi ne derler adına ? Türkçesi otomatik frekans bulucu, işte senin bu kısımda arıza var. Bu AFC iptal olursa radyoyu manuel olarak kullanabilirsin gibi geliyor bana.

Görüşmek üzere,

BAhsettiğiniz yer,
Muhtemelen Anıt Elektronik, Ersen olması lazım.
telefonu 231 2524
Ersen de konusunda bilgilidir.
Selamlar

Burak

çok alakasız gelebilir ama; radyonun anten bağlantısını kontrol edin. anten bağlantısında temassızlık varsa radyonuz kanal bulamaz.

barbecue' Alıntı:
BAhsettiğiniz yer,
Muhtemelen Anıt Elektronik, Ersen olması lazım.
telefonu 231 2524
Ersen de konusunda bilgilidir.
Selamlar

Burak

Evet kesinlikle . Anıt Elektronik.

Selamlar,

chala' Alıntı:
çok alakasız gelebilir ama; radyonun anten bağlantısını kontrol edin. anten bağlantısında temassızlık varsa radyonuz kanal bulamaz.

Çok haklısınız. Önce anten bağlantısına bakmak lazım .

Selamlar,

Aynı sorun bende de var. Ancak bazen kendiliğinden düzeliyor ve normal çalışıyor. Kanal bularak hafızaya kayıt bile yapabiliyorum.
Serviste bana söyledikleri;
İçerisindeki bir kartla ilgili sorun ve değiştirmeden de tamamen düzelmesi mümkün değil... ve yaklaşık 350 € fiyatı var.... :eek:
Şimdilik böyle idare ediyorum.

Bu arada foruma yeni üye oldum, herkese selamlar.
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar herkese teşekkürler, Ersen bey ile görüştüm.Yılmaz elektronik'in bu cihazın servisi olduğunu söyledi.Akdeniz caddesinde, yakın zamanda bir ziyaret edeceğim.

selamlar.

bizide bu konuda bilgilendirirsen sevinirim.1999 wj amerikan olduğu için çift haneli frekanslar yok.avrupa modeli diye tabir edilen 2001 ve sonrasında var

Amerika'da üretilen radyoların tümü sadece tek haneli frekansları çalarlar. Bu kesin ve net.
FM frekansı 99.2 veya 100.0 çalan bir amerikan radyosu bulunmaz diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin.
Amerikan radyoları 99.1 veya 100.1 gibi tekil frekansları çalarlar.
Selamlar,
Burak

Sizlerle paylaşacağımı söylemiştim.Bugün radyomu söktürdüm, (Mesut elektronik)
ancak sonuç yarın belli olacak, antende sorun yok, tuner arızası olabilir dediler.

selamlar.

ervam' Alıntı:
bizide bu konuda bilgilendirirsen sevinirim.1999 wj amerikan olduğu için çift haneli frekanslar yok.avrupa modeli diye tabir edilen 2001 ve sonrasında var
barbecue' Alıntı:
Amerika'da üretilen radyoların tümü sadece tek haneli frekansları çalarlar. Bu kesin ve net.
FM frekansı 99.2 veya 100.0 çalan bir amerikan radyosu bulunmaz diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin.
Amerikan radyoları 99.1 veya 100.1 gibi tekil frekansları çalarlar.
Selamlar,
Burak

Sanıyorum bu bilgiler benim arabam için (2000 4.7 Grand Cherokee Limited) yanlış.
Eğer yayın varsa, radyo "xxx.xx" tüm FM frekanslarını alıyor.
Tek çift ayrımı yapmıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR