WJ'min bagaj kapağı kilidi bozuk mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mfkatre Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,923

mfkatre

Ana Kamp
Yer
izmit
Arkadaşlar Merhaba,

2000 Model WJ'min bagaj kapağının kilitlenmediğini farkettim. Kapılar kapalıyken kumandadan kilitliyorum, hemen arkasından bagajı yokladığımda açılıyor ve alarm ötmüyor. Eğer kilitledikten sonra bir süre geçmişse ve ondan sonra bagajı yokladıysam bu kez hem açılıyor hem alarm ötüyor. Kurcalarken bir süre sonra kumandadaki kilitleme düğmesine iki kere bastığımda kilitlendiğini farkettim ancak zannediyorum bir tesadüftü ki sonradan iki kere bassam da kilitlememeye başladı.

Bu bir arıza mıdır yoksa bir püf noktası var da yanlış mı uyguluyorum? Yani bunda da diğer bir çok noktada olduğu gibi "koltuk en öndeyken, ayağının sadece biri yere basarken, müziğin sesi tam açıkken, sol sinyal yanarken, el freni de çekikken cam açma düğmesine basarsan koltuğunun bel desteği şişer" falan gibi bir âdeti var da ben mi bilmiyorum? ;)

İşyerimin bulunduğu sanayideki kilitçiye götürdüm, bagaj iç döşemesini aralayıp bakarken kumandaya aç-kapa yaptırdığımda her iki harekette de motorda rutin "jjjjiiit" sesiyle birlikte hareket var. Bozuk olduğundan emin olamadık, vatandaş da çok kurcalamak istemedi, bi sorup geleyim dedim çıktım:smiley: Yine de şayet kilit motorum bozuksa sıfır veya çıkma olarak nereden temin edebileceğim hususunda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yazarsanız çok memnun olurum.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: WJ'min bagaj kapağı kilidi bozuk mu?

Emin olmamakla beraber bagaj telinde bir gevşeklik olabilir.Yada kilit yağsız kaldıgından kastırıyodur..

Değişmesi gerekiyosa Bağcılar sanayide Tolga var amerikancı.17. sokakta olması lazım..%99 bulursunuz aradığınız parçayı.

Koray Bey çok teşekkür ederim.
Söylediğiniz noktaları ilk fırsatta tetkik edeceğim. Yedek parça bulabileceğim yer hususunda da ayrıca teşekkürler, bugün olmasa yarın mutlaka lazım olur.
Teşekkürler.

bagaj döşemesini söküp bir güzel sprey yağ ile yağlayın, temizleyin, %99 kirden, pastan o haldedir : ))) birde slikon sprey sıktınızmı büyük ihtimalle sorunsuz devam eder, benimki de kilitlemiyordu, temizledik, sıkıntısız çalışıyor artık, bilginize...

Erdoğan Bey çok teşekkür ederim.

Birebir aynı problemi yaşamış ve çözmüş olmanız beni çok rahatlattı..:smiley: İlk fırsatta deneyeceğim, bazen kilitleyip bazen kilitlememesi dediğinizi haklı çıkarıyor. Muhtemelen sıkıntı kalmayacak. Dener denemez sonuçları buradan paylaşırım. Tekrar çok teşekkürler.

Koray Bey ve Erdoğan Bey tekrar merhaba,

Cumartesi günü bagajı bir güzel söktük, gayet yağlı ve temiz bir görüntü vardı ancak motorun içinde bir problem var gibi bazen dönüp bazen dönmüyordu. Heralde orada bir yağsızlık problemi var diye pas sökücü spreyle giriştik. Yine olmadı. Anladık ki motorda bir problem vardı. Battı balık yan gider, şu motoru da bir dağıtalım neden çalışmıyormuş görelim dedik. Tornavidayla kanırtarak plastik muhafazasını sökünce içinde bir adet küçük elektrik motoru, bu motora bağlı endüstriyel plastikten bir dişli grubu bulduk. Sorun şuydu, motora bağlı olan pinyon dişlinin bir tarafı komple sıyırmış, sadece birkaç dişi sağlam kalmış, bu pinyonun çevirdiği büyük dişli ise yataklandığı yerden kırılmıştı. Yani yapılacak bir şey kalmamıştı. Motoru tekrar kırık vaziyette topladık ve yerine bagajı manuel olarak kilitleyebileceğimiz şekilde monte edip günü sonlandırdık.

Bundan sonra haliyle motorun yedeğini bulmam gerekti. Çıkmasını 150TL'ye buldum ancak dişlerin aynı şekilde sıyırmış olmak üzere olup yakın zamanda aynı sıkıntıyla karşılaşma ihtimaline karşı yetkili servise orijinal yedeğini sordum. KDV dahil 240-TL'ye orijinali yetkili serviste mevcut idi. Pazartesi yetkili servise sipariş vermeyi düşünürken pazar akşamı internetten araştırasım tuttu ve malum amerikan alışveriş sitesinde yan sanayi olanını 50 küsür dolara, orijinal Mopar olanını 73,5$'a buldum ve satın aldım. Kargo dahil 91,84$'a mâloldu. Tek problem sadece standart shipping seçeneği vardı ve tahmini teslim süresi 15-30 gün gibi bir şey öngörülüyor. Bagajı çok kullanmadığım için acelesi olan bir şey değildi ama yine de biraz fazlaca beklemek durumunda kalacağa benziyorum.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür eder, problemsiz sürüşler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR