Xenon Farlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,040

VitaEsMorte

Zirve
Xenon ile ilgili bilgi ve deneyimlerimizi burada paylaşalım. Normal far sisteminden Xenon'a çeviren oldu mu aramızda?

Etiketler
Ynt: Xenon Farlar

Selamlar,
Piyasada satılan fabrikasyon Xenon farlı araclara bakarsanız, bu farların sadece ampulden oluşmadığını, farın önünde bir MERCEK olduğunu göreceksiniz. Bunun nedeni de, Xenon farlarda alıştığımız türde Flaman bulunmadığı için Uzun/Kısa far geçisini bu Mercek aracılığı ile yapılabilmesi.

ben bu ceviriyi yapmadim ama inceledigim kadari ile bu donusum onerilmiyor. Zira, piyadasa satılan Xenon kitlerine baktığınız zaman sadece farklı renkte ışık üreten kitler satılıyor. yani yapilan, rengi farklı olan far ampulün pazarlanması.. En azından benim incelediklerim. tabii, orjinal (VW, Reanult için var) takılan kitleri kasıt etmiyorum.. reha

Çevirimini bilmem ama, kullanımının ne kadar rahat olduğunu dağ başında gece vakti anlıyor insan. Şehirde çok büyük fark olmuyor, ne de olsa heryer ışık kirliliği derecesinde aydınlık. :smiley:

zenon farların en büyük özelliği çok daha parlak ışık üretmesi ve buna bağlı olarakta biraz daha güçlü akü istemesidir.
bugün piyasada 400 750ytl arasındaki rakamlara kaliteli zenon far sistemleri mevcut.
bu sistemin içinde far yapısına uygun zenon ampul, ampulü destekleyen elektronik ara kutu ve akü destek birimi şeklinde oluşuyor bildiğim kadarı ile...
normal bir far sistemine uygulandığı vakit iyi sonuç verebilir fakat ileri vadede ışığın kuvvetli olması far aynasının parlaklığını yitirmesine sebep olabilir.
12binlik zenon farlar gerçekten çok iyi sonuçlar veriyor tavsiye edilir.

Merhabalar,
peki bu kitler arasinda "uzun/kisa" far isini halledebilen var mi? yoksa benim daha once nette buldugum gibi "sabit" huzmeli mi bu farlar? selamlar, reha

bazı araçlarda uzun kısa için 2 ampül kullanılıyor bazı araçlarda ise bu tek ampulün değişik açılarda yanması ile oluyor.. misal benim eskiden kullandığım ford fiesta'da ve şuanki focus'ta tek ampul farklı tellerin yanması sonucu uzun kısa olarak aydınlatıyor. böyle bir sistemde herhalde zenon ampulde çift yönlü yanıyordur.
ama uzun kısa ayrı ampulle yanıyorsa kısalar zenon uzunlar normal kalmalıdır ki misal toyotalarda asla b-xenon olarak tabir edilen uzun/kısa farın zenon olarak kullanılmaz çünkü ampulün ışığının kuvvetli olması karşıdan gelen sürücünün gözlerini alıp sürüş güvenliğini tehlikeye atacaktır.
fakat mercedes-audi gibi bazı alman firmaları araçlarında b-xenon uygulamasını yapıyorlar uzun ve kısa far olarak tabir ettiğimiz sistemi fakat ben açıkçası yolda kısalarla dahi olsa zenon farla karşılaştığımda gözlerine fener tutulmuş tavşan gibi oluyorum :D

kırılgan olacak bişi yokki sadece far sistemindeki ampulü değiştirip gövdeye böyle 1paket damak çukulata ebatında bi kutu ekliosun okadarcık.

Dostlar, Xenon farların yağmurlu-sisli havalarda etkinliğinin azaldığını istihbarat aldım. Bu konuda görüşleriniz nelerdir?

normal far sistemlerine xenon ampül taktığında dediğin oluyor agacım.
ama xenon farı mercekle beraber takarsan yaz güneş gibi parıl parıl gidersin her yolda..

Benim arkadaşlarım getiriyor yurt dışından bu xenon kitlerini..

H4 için motorlu kısa-uzun kitler var. H4 çift ampüllü var...

H3-H7 kombine sistem var...

Az enerji kullanıyor. Gün ışığı aydınlığı sağlıyorlar... Sisli hava için özel sisli hava Xenon'u var ama mevcut farlar gibi sarı :smiley:

İsteyene uygun fiyat ile ayarlanabilir. Çok keçi sistemler çamur yağmur filan dinlemiyor.
ZAten bozulan parçayı atıp hemen yenisini veriyorlar... Şu ana kadar 400 üniteden sadece 2'si bozulmuş...

peki piyasada montaj dahil fiyatı 375 ytl ye düşen xenon sistemi normal farlara uygulanan bir sistemmi ?
sadece beyaz ışık farkımı var yoksa mercekte takıyorlarmı

Mercek için farın yapısal değişikliğe ihtiyacı var...
Ben benim arabayı Face-lift yapınca veya 2003-2004 Td5 alınca takacağım bu kitlerden...
Doğru ayarlanır ise merceğe gerek kalmıyor.
:smiley:
İnşallah olur :smiley:
LR3 olsa daha iyi olur tabi ama... Kendinden Xenon :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,942
Kaydolan Son Üyemiz
esesleem

Çevrimiçi üyeler

Geri