Xenon Farlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,990
Ynt: Xenon Farlar

Disco II panjuru ve farları mı taktırdın?
kaportada sinyal yuvası tamamen farklı Disco I de, nasıl uyum sağlar ki? boşluk kalır üstü

VitaEsMorte' Alıntı:
Ben Xenon alma niyetiyle yola çıktım fakat aracım 98 Discovery olduğu için xenon kitlerin pek uygun olmayacağını öğrendim çünkü desenli far kullanıyorum. Bunun yerine Disco Serie II'nin farlarını adapte ettirdim. Benim için görünüşten çok aydınlatma kapasitesi daha önemli. Geçen sene zorluk çektim bu konuda. Tabi şimdiki farları söktürünce reflektörlerin zarar gördüklerini de gördüm. Eminim şimdikinden daha iyi bir aydınlatma elde edeceğim.

Etiketler

mtec lerin 4350 kelvin olanları bi hondanın uzunlarına taktık.hondada cyclone 6000 k xenon vardı adam cok begendi mtec ii

Bir çok markayı kullandım bence en güzeli mercedesten orjinal xenon alıp onu takmak ama çok pahalı
ondan sonra mtek geliyor ama onunda kopyaları piyasada çok yaygın orjinalini bulmak lazım

sakın 8000k takmayın hiç birşey gözükmüyor sadece gösteriş en iyisi 6000k

kesinlikle katılıyorum 12000 ve 18000 olanlarını duydum daha iyi bi fikrimvar

sağ ve sol fara birer black light hani şu para okuma dalgalarından panjurada bi diskotek topu

e bu durumda aracın sahibini anlamışsınızdır Nuri alço :smiley: Gazoz istermisin...

Ben de 2000 model passatta var, desenli farları ama 6000k xenon taktırdım ve görebilmem çok arttı. Siste bir parça problem yarattı ama onun haricinde görebilme çok daha iyi. Yani desenli farda bi işe yaramaz diye birşey yok. Denedim gördüm.

Sis farlarını "yaldır yaldır" seviyesinde xenon a çeviren arkadaşlar var İstanbul caddelerinde. Sisli havalarda yalan mıdır? Sarı mı kalmalıdır sis farları?

Sisfarları sarı olmalıdır ve yere yakın bir konumda sis farına uygun hüzmeli camlarla kullanılmalıdır.
Diğer tip yüksek ışımalı farlar sis dumanının içinde yer alan su zerreceiklerinden kırılarak bir duvar oluşturur.
Bu gibi durumda farlarınızı söndürmek bile daha avantajlı olacaktır.

Ancak tabi ki karşıdan gelenin sizi görmesi için farlar yanık kalmalı.
Bu sebeple pahalı olduğu için emniyet kemerini bile istemeye istemeye takan araç üreticileri sis farı diye ek bir parçaya ihtiyaç duyuyorlar.

Knay' Alıntı:
Ben de 2000 model passatta var, desenli farları ama 6000k xenon taktırdım ve görebilmem çok arttı. Siste bir parça problem yarattı ama onun haricinde görebilme çok daha iyi. Yani desenli farda bi işe yaramaz diye birşey yok. Denedim gördüm.

Yiğit Bey xenon far sistemi desenli fara uygulanamaz diye birşey yok, eminim görüş de artar. Fakat bu artışı bir de karşıdan gelen sürücülere sormak lazım :smiley: Önemli olan görüşünüzün artmasıyla beraber karşıdan gelen sürücünün de rahatsız olmaması. Bu konuda verim mercekli sistemlerden alınabiliyor.

işin aslı yerden yüksek arazi araçlarında sis farı işi biraz zor gibi, taktığımız farlar aslında aydınlatma ve sürüş farları sis farı değil, çünkü sis farı Serdar'ın dediği gibi yere çok yakın olur, hatta çok yoğun siste parklar ve sisler ile gitmeniz gerekebilir ancak bizde insanlar sadece caddede piyasa yaparken bu konuma getiriyor farları :smiley: aynı kişi yoğun siste uzunları açıyor belki de :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,937
Kaydolan Son Üyemiz
İsmet Avcıoğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR