<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 157619" data-quote="Tristrann" data-source="post: 1432697"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1432697"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1432697">Tristrann' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Merhaba Volkan Abi,<br />
<br />
Öncelikle çok teşekkür ederim yine her zaman olduğu gibi anında imdadıma yetiştin.<br />
<br />
Distrbütör kapağı değişti, krank sensörü ve bujilerde kontrol edilip sağlam raporu aldı.<br />
<br />
Kısmetse bu hafta sonu aracımın gaz kelebeğini temizlemek istiyorum. Yabancı sitelerden araştırmam sonucu bunu kendi başıma halledebileceğim kanısına vardım, ancak sana yine de danışmak istediğim konu gaz kelebeği tam olarak nerede ve söküp takarken özellikle dikkat etmem gereken bir husus var mıdır?<br />
<br />
Kelebek temizliğinden sonra geriye buji kabloları ve akü kalıyor.<br />
<br />
Buji kablosunu moparda kontrol ettim en iyisi 255 tl dediler daha ucuzu da var tabi ancak konu buji kablosu ise sence ucuza yönelmenin dezavantajı olabilir mi?<br />
<br />
Selam ve Saygı ile..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Merhaba,<br />
<br />
73 model benzinli aracımın ilk zamanlarında ben de buna benzer bir problemle karşılaşmıştım. Benim sorunum buji kablolarını değiştirince düzelmişti. Anlattığınıza göre sizin sorununuz da buna benzer basit bir çözümle düzelebilecek birşey gibi duruyor. Distribütör kapağı değişiminde can sıkıcı olabilecek stop etme ve çekiş sorunu düzelmiş, büyük ölçüde elektrik/ateşleme sisteminde bir sıkıntı var gibi duruyor. Anlattıklarınızdan yola çıkarak, ucuzdan pahalıya doğru şu seçeneklere yönelebilirsiniz dilerseniz;<br />
<br />
1- Buji kontrolü, gerekliyse değişim<br />
2- Buji kablolarının kotrolü, gerekliyse değişim<br />
3- Akü kontrolü, gerekliyse değişim<br />
4- Marş motoru kontrol ve bakım, gerekliyse parça yada motor değişimi<br />
<br />
Buji kabloları konusunda bütçenizin el verdiği ölçüde orjinal parça almanızı öneririm.Piyasada bendeki eski araç için 25 TL'den başlayan buji kabloları vardı, ben yurtiçinde bulamadığım için ebay'den orjinal kablolarını getirtmiştim ve bir daha hiç sorun yaşamadım. Fiyat olarak 390 TL'yi bulmuştu kargo dahil. Kablolar arasındaki iletkenlik (direnç) farkı, yalıtım malzemesi kalitesindeki farklar, vb gibi faktörler fiyatı etkiliyor temel olarak. Yani ucuz olan kalolar muhtemelen direnci yüksek ve ısı, akım yada kaput altında maruz kalacağı diğer aşındırıcı faktörler sebebiyle çok kısa sürede aşınan kablolar.</div>