Xj Arıyorum Tavsiyeler...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bytar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,198

bytar

Ana Kamp
Yer
Balıkesir
Selam arkadaşlar, bende amerikancı olmaya karar verdim. Temiz bir XJ arıyorum. Bu model ile ilgili önerileriniz nelerdir. Mesela mutlaka high output mu olmalı, yoksa düz motor da iş görür mü? Bir araç buldum. Linki..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-sahibinden-acil-satilik-fiyati-dusurdum-131152398/detay

bu araçla ilgili yorumlarınız nelerdir. Alırken ne gibi ince noktalara dikkat etmeliyim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Xj Arıyorum Tavsiyeler...

zj düşünürseniz....benim araç linktedir..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-bu-fiyata-bu-donanimda-offroad-araci-yok-almayan-dizini-dover-136590411/detay/

ben xj alacak olsam 96 ve üzeri bir xj alırdım en azından motorun arıza yapması veya elektronik bir aksamda sorun olduğunda obd2 kullanıldığı için arızalara daha kolay müdehale edilebiliyor. bunun haricinde iç aksam makyajlı durumda 97 lerde galiba ... ama madem cherokee alıcaksınız 96 ve üzeri temiz bir zj alın ve keyfini sürün derim....

HO olanlar aynı yakıt miktarı için 15 beygir fazla veren motorlardır. 91 öncesi HO olmayan motorlara renix motor da denir. Bazı sensör farklılıkları ve ateşleme sistemi farklılıkları vardır.

Gönderdiğiniz linkteki araç, fiyatına göre donanımları ile bence HO olsun olmasın düşünülebilir bir tercih. Pas ve çürük yoksa, ya da kabul edilebilir düzeydeyse kesinlikle alınmaz bir alet değil.

XJ alırken 00-01 modellere dikkat edilmesi gerekir. Her ne kadar 4.0 motor efsanevi sağlamlığıyla ünlü olsa da bu modellerde 3 ve 4.silindir arasında motor kapağını çatlatma kronik hastalığı bulunur. İlk hararette orası koyverecektir.

Benim en sevdiğim XJ dönemi 91-97 arasıdır, çünkü 97 sonrasının iç makyajını ne beğeniyorum ne de fiyatları makul. Zaten konfor için alınıyorsa 10 milyar ucuza ZJ alın derim. 91-97 arasında emisyon değerleri için fazladan bazı sensörleri takma zorunluluğu yok, kafanızı yoracağınız daha az elektronik var. Hele ki benim gibi manuel koltuklu, pencereli bir şey bulursanız gerçekten daha rahat edersiniz bence. Bu belki ben öğrenci olduğum için işime geliyordur tabii bilemeyeceğim :smiley:.

Hasan Bey ZJ önermiş, açıkçası maddi durumunuza uygunsa o da bir alternatif. Benim eski aracım 98 ZJ idi, sürmesi çok keyifli ve konforlu bir araçtı. Ancak XJ'den aldığım keyfi alamadım ondan, neredeyse 3te 1'i kadar masraflı olması da bence XJ'nin en büyük artısı. Yine de XJ'min yanında bir de ZJ olsun isterdim doğrusu. 4.0 XJ bir 5.2 ZJ kadar atik, daha çabuk diyebilirim bile, ama onun gibi kükremiyor malesef :smiley:.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,931
Kaydolan Son Üyemiz
mcmehmet

Çevrimiçi üyeler

Geri