Ynt: Xj Arıyorum Tavsiyeler...
HO olanlar aynı yakıt miktarı için 15 beygir fazla veren motorlardır. 91 öncesi HO olmayan motorlara renix motor da denir. Bazı sensör farklılıkları ve ateşleme sistemi farklılıkları vardır.
Gönderdiğiniz linkteki araç, fiyatına göre donanımları ile bence HO olsun olmasın düşünülebilir bir tercih. Pas ve çürük yoksa, ya da kabul edilebilir düzeydeyse kesinlikle alınmaz bir alet değil.
XJ alırken 00-01 modellere dikkat edilmesi gerekir. Her ne kadar 4.0 motor efsanevi sağlamlığıyla ünlü olsa da bu modellerde 3 ve 4.silindir arasında motor kapağını çatlatma kronik hastalığı bulunur. İlk hararette orası koyverecektir.
Benim en sevdiğim XJ dönemi 91-97 arasıdır, çünkü 97 sonrasının iç makyajını ne beğeniyorum ne de fiyatları makul. Zaten konfor için alınıyorsa 10 milyar ucuza ZJ alın derim. 91-97 arasında emisyon değerleri için fazladan bazı sensörleri takma zorunluluğu yok, kafanızı yoracağınız daha az elektronik var. Hele ki benim gibi manuel koltuklu, pencereli bir şey bulursanız gerçekten daha rahat edersiniz bence. Bu belki ben öğrenci olduğum için işime geliyordur tabii bilemeyeceğim

.
Hasan Bey ZJ önermiş, açıkçası maddi durumunuza uygunsa o da bir alternatif. Benim eski aracım 98 ZJ idi, sürmesi çok keyifli ve konforlu bir araçtı. Ancak XJ'den aldığım keyfi alamadım ondan, neredeyse 3te 1'i kadar masraflı olması da bence XJ'nin en büyük artısı. Yine de XJ'min yanında bir de ZJ olsun isterdim doğrusu. 4.0 XJ bir 5.2 ZJ kadar atik, daha çabuk diyebilirim bile, ama onun gibi kükremiyor malesef

.