XJ için Kasko Nerede Yaptırabilirim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan djizzet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,555
Ynt: XJ için Kasko Nerede Yaptırabilirim?

nasil bir duygu ise bir kac yerde rastladim sizin benzer cevaplariniza.... İnsanoglu kaskoyu sormus... siz hala XJ mi ZJ mi Wj mi basliginda konusulan ve sizin zaten hepsine ayni cevabi verdiginiz konulari getiriyorsunuz....

Kisaca verdiginiz cevaplarin artik hukmu kalmadi...

Etiketler

avlika' Alıntı:
nasil bir duygu ise bir kac yerde rastladim sizin benzer cevaplariniza.... İnsanoglu kaskoyu sormus... siz hala XJ mi ZJ mi Wj mi basliginda konusulan ve sizin zaten hepsine ayni cevabi verdiginiz konulari getiriyorsunuz....

Kisaca verdiginiz cevaplarin artik hukmu kalmadi...

eee ben ne yazdım siz okuduğunuzu anlayamıyorsanız sizin sorununuz...

aynı-benzer konulara başka cevap verseydim zaten tutarsızlık olurdu...

hüküm verecek kapasitede değilim...ve haddime değil...sitedeki mesajlarımı okursanız amacımın sadece insanların bişeyleri daha kolay, daha ucuz elde edebilmesi, bu hobiden daha fazla zevki alabilmesi konusunda yardımcı olmaya çalışmaktan öte gitmediğini, genelde soru soran değil cevaplayan biri olduğumu okuyabilirsiniz....her ne kadar bunlardan küçük bir kitle rahatsız olsada....

xj nizin piyasası düşmez bu yazdıklarımla korkmayın...
saygılar...

herkez kendi fikirlerini serbestce söylemekte özgür karsındakine uyar veya uymaz insanlar burda birbirinden yardım alıp levent beyin beyin dediği gibi hobilerini daha zevkli hale getiriyolar bence gereksiz yere tartısma yapılacak biyer degil burası

Arkadaşlar bir sigortacı olarak yardımcı olmak isterdim ama çalıştığım şirket de birçok şirket gibi hasarlarda eskime payı düşüyor. Araçların piyasa değerleri periyodik olarak güncelleniyor tüm şirketler bu ortak bedellere göre hareket ediyor. Ancak siz bu bedeli sigorta yaparken arttırabilir veya azaltabilirsiniz. ancak bu bedeller genelde aracınızın piyasasına uygun oluyor. Bu listede bir araç 10.000 tl bedel ile yer alıyorsa siz buna 15000 tl den kasko yapsanız bile pert durumunda bu rakamı almanız zor. Bu liste ortalamalara göre yapılıyor. Ancak aracınızda ekstra donanımlar vardır bagaj-sis farı-vinç vb bunları isim isim kaskonuza ekletirseniz bedellerini de belirtmek şartıyla daha fazla prim ödersiniz ve pert durumunda bu aksesuarların da parasını alabilirsiniz.
Eskime payı ile ilgili duruma gelince sigortanın temel mantığı şudur. Zararı tazmin etmek. ne eksik ne de fazla. Zararın tazmin edilmesi ince bir dengedir. 20 yaşında bir aracın kaputu da 20 yaşındadır ve eskimeden dolayı orjinal bir sıfır km bir kaput takıldığında size haksız bir değer katmış olur. O nedenle de bu sıfır km kaputun değeri 500 tl ise bundan 20 yaş için eskime payını düşer ve atıyorum 250 tl size öder. Dolayısıyla zararı tazmin etmiş olur. size haksız bir kazanç sağlamamış olur. Genelde 15 yaşına kadar olan araçlarda bu eskime payı düşülmez ama 15 yaşından sonraki araçlarda düşülüyor. Bu konuya kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.
Başka sormak istediğiniz şeyler olursa yardımcı olmak isterim. Ancak kasko yapın demeyin lütfen rakamlar yüksek ve eskime payı düşüyor şirketim yapacak birşey yok ;D bende de 96 zj var ama hasarsızlık indirimim %65 olduğu için çok düşük bir rakam ödüyorum kendimce....
saygılar...

mertbirincioglu' Alıntı:
Arkadaşlar bir sigortacı olarak yardımcı olmak isterdim ama çalıştığım şirket de birçok şirket gibi hasarlarda eskime payı düşüyor. Araçların piyasa değerleri periyodik olarak güncelleniyor tüm şirketler bu ortak bedellere göre hareket ediyor. Ancak siz bu bedeli sigorta yaparken arttırabilir veya azaltabilirsiniz. ancak bu bedeller genelde aracınızın piyasasına uygun oluyor. Bu listede bir araç 10.000 tl bedel ile yer alıyorsa siz buna 15000 tl den kasko yapsanız bile pert durumunda bu rakamı almanız zor. Bu liste ortalamalara göre yapılıyor. Ancak aracınızda ekstra donanımlar vardır bagaj-sis farı-vinç vb bunları isim isim kaskonuza ekletirseniz bedellerini de belirtmek şartıyla daha fazla prim ödersiniz ve pert durumunda bu aksesuarların da parasını alabilirsiniz.
Eskime payı ile ilgili duruma gelince sigortanın temel mantığı şudur. Zararı tazmin etmek. ne eksik ne de fazla. Zararın tazmin edilmesi ince bir dengedir. 20 yaşında bir aracın kaputu da 20 yaşındadır ve eskimeden dolayı orjinal bir sıfır km bir kaput takıldığında size haksız bir değer katmış olur. O nedenle de bu sıfır km kaputun değeri 500 tl ise bundan 20 yaş için eskime payını düşer ve atıyorum 250 tl size öder. Dolayısıyla zararı tazmin etmiş olur. size haksız bir kazanç sağlamamış olur. Genelde 15 yaşına kadar olan araçlarda bu eskime payı düşülmez ama 15 yaşından sonraki araçlarda düşülüyor. Bu konuya kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.
Başka sormak istediğiniz şeyler olursa yardımcı olmak isterim. Ancak kasko yapın demeyin lütfen rakamlar yüksek ve eskime payı düşüyor şirketim yapacak birşey yok ;D bende de 96 zj var ama hasarsızlık indirimim %65 olduğu için çok düşük bir rakam ödüyorum kendimce....
saygılar...

Mert bey;
sigortacı olduğunuz bilmiyordum...
firmaların birinden bi kampanya koparsanız da millet faydalansa yaw....toplu geçiş gibi bişey yaşanabilirse hoş ta olur aslında...böyle birşeyi ticari karşılanır gibi düşünüp yapmadıysanız düşünün bence, ticaret olsun ama herkez kazansın....sizde kazanın bu hobiye gönül verenlerde kazansın ;)

997799' Alıntı:
Mert bey;
sigortacı olduğunuz bilmiyordum...
firmaların birinden bi kampanya koparsanız da millet faydalansa yaw....toplu geçiş gibi bişey yaşanabilirse hoş ta olur aslında...böyle birşeyi ticari karşılanır gibi düşünüp yapmadıysanız düşünün bence, ticaret olsun ama herkez kazansın....sizde kazanın bu hobiye gönül verenlerde kazansın ;)

evet ticari karşılanır diye pek girmek istemiyorum...Topluca yapılsa dediğiniz gibi güzel birşey olur ama şirketlerin kaskoya bakışı çok sıcak değil. Çünkü yapılan her kasko direkt zarar yazıyor. hele ki eski araçlardan oluşan bir de offroad yapan araçları topluca sigortalayacam desem kapatırlar beni ;D ;D Bir elin 5 parmağı da bir değil....diyelim burdan 100 kişiye kasko yaptım....bu araçlar arazide geziyor batıyor çıkıyor hasarlanıyor....normalde bunu ödemez kasko...kulpuna uydurup asfaltta zabıt tuttursanız bile eksper gelip aracı görünce huylanacak kurcalayacayak asfaltta olduğuna inanmayacak sürüncemede kalacak uğraş dur....ondan sonra kötü olurum....kaskosu olup da arazide takla atan biri bu hasarı kaskodan almayı hak görecektir kendinde ve sorunlar başlayacaktır. hasarın gerçekten nasıl olduğunu ispatlayamayız...sonra benim şirketim forumlarda boy boy hasar ödemeyen şirket olarak karalanır yerden yere vurulur. halbuki doğru olan budur ve x bir şirkete de kasko yapsanız aynı şekilde hasarı ödemeyecektir. ama çamur at izi kalsın karalanan şirketim olacaktır ve herkes burda özgürce yazıp çizecektir bilip bilmeden onlara tek tek durumu açıklayıp kendimi de savunamam zor olur....vb

ama özel sağlık sigortası isteyen düşünen olursa dimdik ayaktayım şirketimin de arkasındayım türkiyedeki en büyük özel sağlık sigortası şirketiyle çalışıyorum 10 yıldır...hiçbir sıkıntı olmaz....işin ilginç tarafı insanlar 1000 tl den aşağı kaskoya para ödemez ki 1000 tl ödediğimiz şeyin reel değeri 10.000 tl lik bir araçtır....sağlık sigortası yıllık 500 tl ye özel hasttanelerde limitsiz olarak sağlık giderlerinizi karşılar ki bu rakam 200.000 tl bile olabilir gördüm biliyorum...ama sağlık sigortasına ödenen para insanlara batıyor çoğu zaman...sonra da cana geleceğine mala gelsin diyoruz.... ??? ???

sağlık sigortası yıllık 500 tl ye özel hasttanelerde limitsiz olarak sağlık giderlerinizi karşılar ki bu rakam 200.000 tl bile olabilir gördüm biliyorum...ama sağlık sigortasına ödenen para insanlara batıyor çoğu zaman...sonra da cana geleceğine mala gelsin diyoruz....

Pek bilinen birşey değil, anlatmıyorsunuz ki :D Genelde şirketler yaptırır özel sağlık sigortasını, yaptırmazsa da soran pek olmaz.

mertbirincioglu' Alıntı:
evet ticari karşılanır diye pek girmek istemiyorum...Topluca yapılsa dediğiniz gibi güzel birşey olur ama şirketlerin kaskoya bakışı çok sıcak değil. Çünkü yapılan her kasko direkt zarar yazıyor. hele ki eski araçlardan oluşan bir de offroad yapan araçları topluca sigortalayacam desem kapatırlar beni ;D ;D Bir elin 5 parmağı da bir değil....diyelim burdan 100 kişiye kasko yaptım....bu araçlar arazide geziyor batıyor çıkıyor hasarlanıyor....normalde bunu ödemez kasko...kulpuna uydurup asfaltta zabıt tuttursanız bile eksper gelip aracı görünce huylanacak kurcalayacayak asfaltta olduğuna inanmayacak sürüncemede kalacak uğraş dur....ondan sonra kötü olurum....kaskosu olup da arazide takla atan biri bu hasarı kaskodan almayı hak görecektir kendinde ve sorunlar başlayacaktır. hasarın gerçekten nasıl olduğunu ispatlayamayız...sonra benim şirketim forumlarda boy boy hasar ödemeyen şirket olarak karalanır yerden yere vurulur. halbuki doğru olan budur ve x bir şirkete de kasko yapsanız aynı şekilde hasarı ödemeyecektir. ama çamur at izi kalsın karalanan şirketim olacaktır ve herkes burda özgürce yazıp çizecektir bilip bilmeden onlara tek tek durumu açıklayıp kendimi de savunamam zor olur....vb

ama özel sağlık sigortası isteyen düşünen olursa dimdik ayaktayım şirketimin de arkasındayım türkiyedeki en büyük özel sağlık sigortası şirketiyle çalışıyorum 10 yıldır...hiçbir sıkıntı olmaz....işin ilginç tarafı insanlar 1000 tl den aşağı kaskoya para ödemez ki 1000 tl ödediğimiz şeyin reel değeri 10.000 tl lik bir araçtır....sağlık sigortası yıllık 500 tl ye özel hasttanelerde limitsiz olarak sağlık giderlerinizi karşılar ki bu rakam 200.000 tl bile olabilir gördüm biliyorum...ama sağlık sigortasına ödenen para insanlara batıyor çoğu zaman...sonra da cana geleceğine mala gelsin diyoruz.... ??? ???

ilk bölümle ilgili olarak, ebnce sorun olmaz...yoldışı koşullarda zaten ödeme yapılmıyor...bu ödemeyi zaten hiçbir firma yaptırmıyor, o nedenle sizi karalayacak sorun olmaz...
ama sizi alçak gönüllülüğünüz, ve ince düşünmeye çalımanızdan dolayı tebrik ederim...

2. kısımda çok haklısınız, ilaç firmasında çalışırken 14 yıl boyunce özel sigortalı olarak devam ettim, müthiş bir olay doğum, teşhis, hastane seçimi, dr seçimi gibi sağadığı çok fazla faydası olan bir uygulama...yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız...

Eskime payı ile ilgili duruma gelince sigortanın temel mantığı şudur. Zararı tazmin etmek. ne eksik ne de fazla. Zararın tazmin edilmesi ince bir dengedir. 20 yaşında bir aracın kaputu da 20 yaşındadır ve eskimeden dolayı orjinal bir sıfır km bir kaput takıldığında size haksız bir değer katmış olur.

Pek mantıklı değil. Sigortayı yaptıranın beklentisi cebinden ilave para çıkmadan aracının tamir edilmesidir. Kaskoyu bunun için yaptırır. Siz de buna göre fiyat verirsiniz. Yapılan alışverişin mantığı budur, gerisi saçmalıktır.

olasiliksiz' Alıntı:
Pek mantıklı değil. Sigortayı yaptıranın beklentisi cebinden ilave para çıkmadan aracının tamir edilmesidir. Kaskoyu bunun için yaptırır. Siz de buna göre fiyat verirsiniz. Yapılan alışverişin mantığı budur, gerisi saçmalıktır.

işte sorun burda başlıyor sizin beklentiniz ile sigorta şirketinin beklentisi farklı olabiliyor. Sizin beklentiniz ne olursa olsun aldığını poliçeyi okuyun anlayın uygunsa alın değilse almayın. Dediğiniz gibi 15 yaşa kadar olan araçlarda cebinizden para çıkmadan aracınız tamir edilir. ama ne yazık ki 15 yaşından sonra eskime payı ile ilgili şartı hemen tüm şirketler uygular...hatta daha ilginci 5 yaş üstüne kasko yapmayan şirket bile var....siz ne isterseniz isteyin şirketlerin sunduğu ürünlerde belli bir yere kadar kendinize kadar poliçenizi şekillendirirsiniz bu da doğal olarak tüm şirketlerde farklı fiyatlar ve teminatlar demektir. buraya kadar sizin isteğinize göre fiyat verilir ondan sonrası şirketin elindedir alırsınız veya almazsınız....Gerisi saçmallık da değildir ticarettir. her şirket her işi yapacak diye bir zorunluluk yoktur. Serbest piyasa kuralları işler. Kimse zarar edeceği işe girmek istemez. o şirketin başına sizi müdür olarak koyalım bakalım ne yapacaksınız. Saçmalık dediğiniz kısımda onlarca insanın yüzlerce binlerce kazayı hasarı ince değerlendirip istatistiklere yansıtması değerlendirmesi ve kafa patlatması vardır. Neden agresif olduğunuz anlamadım? başınızdan kötü bir hasar tecrübesi mi geçti?

mert abi anti parantez bugun mail geldi dealextremeden siparişim kargolanmış birde senin getleri nerede taktırdın abi

djizzet' Alıntı:
mert abi anti parantez bugun mail geldi dealextremeden siparişim kargolanmış birde senin getleri nerede taktırdın abi

sevindim siparişin hemen çıkmış yola....abartmasaydın 150 usd ı geçmedin inşallah...insan kendini kaybediyor alışveriş yaparken...

getleri serkan diye bir arkadaştan almıştım beylikdüzünde hala üye mi bilmiyorum aracını sattı zaten. elinde başka get yoktu bildiğim kadarıyla....ben 3,5 inch kit almayı düşünüyorum yakın zamanda maddi kısmı ayarlarsam o zaman benim getleri verebilirim istersen.

abi hiç sorma valla gercekten kaybettim kendimi biara sonra hepsini sildim listeden 50$ a dusurdum abi bende 2 tane get 2 tanede makas katı var fakat getler 3 ınch ben 2 istiyorum fazla masraf yapmamk için yani sadece iyi ve canyakmayacak bi usta lazım 2 ınche gore kesip takıp ayarlayacak

djizzet' Alıntı:
abi hiç sorma valla gercekten kaybettim kendimi biara sonra hepsini sildim listeden 50$ a dusurdum abi bende 2 tane get 2 tanede makas katı var fakat getler 3 ınch ben 2 istiyorum fazla masraf yapmamk için yani sadece iyi ve canyakmayacak bi usta lazım 2 ınche gore kesip takıp ayarlayacak

Get takan kimler var acabA ??? ???
Usta dersen maslakta bulunur mutlaka ama ben tavsiye etmek istemiyorum usta konusunda pek şanslı olduğum söylenemez...

djizzet' Alıntı:
hayırdır abi problemmi oldu

2 kere gittim zaten birinde usta problem oldu birinde benim zj bana problem oldu işte boşver her eski araç kullanan kişinin aşağı yukarı yaşadığı şeyler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.