XJ Teknik Sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the_hero66 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,331

the_hero66

Yeni Üye
Yer
Ankara
Öncelikle herkese merhabalar sayın forum üyeleri, aranıza yeni katıldım ve şimdiye kadar yazılanlardan çok şey öğrendim. Hepinize çok teşekkür ediyorum.
Yaptığım araştımalar ve forumdan okuduklarım sonucunda bir 90 model xj almaya karar verdim. Günlük kullanım için almak istiyorum, araziyle pek işim yok (aldıktan sonra değişir mi bilmem :smiley: Konfor için 5.2 zj al diyeceksiniz biliyorum ama malesef şuan ki şartlar el vermiyor.

XJyi tercih etme sebeplerim 4x2 4x4 seçeneği, 4.0 motoru, daha kibar bir kasaya sahip olması vb. gibi malum özellikler.

Şimdi bulduğum bir araç için siz üstadlardan yardım istiyorum.
-Araç 90 model olduğu için yaşından dolayı biraz çekincelerim var. Charokee kalitesini bilsem de bu model bir araç almakla başıma bela mı almış olurum acaba?
-Araçla test sürüşü yaptım, sağa sola dönüşlerde arka taraftan bir sürtme sesi geliyor, difransiyel-kilit böyle ses çıkarırmı yoksa sahibinin dediği gibi rot tarzı bağlantılardan mıdır?
-Araç dıştan çok diri görünüyor fakat içi biraz bakım istiyor. İç donanımını kolaylıkla ve ucuz bir şekilde temin edebilir miyiz? Kapı içleri, göğüs vb.
-Özellikle geri vitese taktığımda araba sert bir şekilde irkiliyor. Bu durum normal midir?
-Kalkışlarda biraz sağır gibi. Ben otomobile alıştığım için mi böyle geldi bana bilmiyorum.
-Son olarak biraz ters bir durum ama asfalt için modifiye söz konusu mu? Yumuşak amartisör, lastik vb.

Şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: XJ Teknik Sorular

XJ kalkista sagirlik yapamaz...:smiley: motorda sorun vardir. yol icin modifiye edemezsiniz arkada amortisor yok..eger yukseltilmis ise alcatmayi ve lastik boyutlarini orginale getirirsiniz.. ama bu bile asfaltta otomobil konforu saglamaz.. derisini degistirebilirsiniz... 1000 ile 3000 arasi fiyat alabilirsiniz... Gogus kismini boyatabilirsiniz...Tum bunlara ragmen benim fikrim eger XJ alacaksaniz 92 model ve ustunu tercih etmeniz yonundedir.

Cevabınız için teşekkür ederim Salih bey. 4x4 kalkışı güzeldi fakat 4x2 de biraz ağır kalkıyordu, benim hatam benzinde kalkışını denememek. Sonuçta LPG teşkilatı sıralı değil. Dediğiniz gibi 92 ve üstü almak mantıklı fakat fiyat farkı fazla. O yüzden bu arabayı bir giriş arabası olarak düşünüyorum. Eğer beğernirsem ilerde model yükselteceğim.

Beni daha çok endişelendiren dönüşlerde arkadan gelen dişli sürtünmesini andıran ses. Masraf büyük olur mu veya en kötü senaryo ne olabilir bu ses için?
Nasip olursa yarın yeniden gideceğim görmeye. Dikkat etmem gereken neler var? Nelerini kontrol etmeliyim?

nacizane fikrim.. sirali sistem gaz uygulamasi yapilmamis... sonucta kac km bu sekilde kullanilmis bilinmeyen bir araci almamaniz yonundedir..diger sorunlarinin bir onemi kalmiyor bu sekilde..

muhtemel bu araci 9000-11000 araliginda bir fiyata alacaksiniz .. basiniza cok dert acar.. aldiginiz kadar masraf etseniz randiman vermez

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-jeep-cherokee-4x4/detay
Cuma günü bu araca da bakacağım. Gayet temiz görünüyor. Fakat siyah ve klimasız olması biraz soğutuyor beni. Yine de görmekte fayda var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-sahinden-temiz-4-0-aslan-parcasi/detay
Baktığım araç bu. Dediğim gibi problemleri var. Fakat jantlarıyla beraber 4 arazi lastiği daha var, alarmı çift taraflı ve uzaktan kumandayla çalıştırma özelliği var. Klima mevcut.

İkisi de düz LPGli. Takasla alacağım için çok bir seçenek yok ne yazık ki. Üstadların fikirleri önemli benim için. Fakat bi yandan da gönül ferman dinlemiyor :smiley:

Siyah aracin on gorunumu ile oynanmis gibi veya gozum yaniliyor..eger oynanmissa 96 gorunumune benzetilmeye calisilmis bu da aracin onden darbe alip yapilirken bu sekilde yapildigi sorusunu gundeme getirebilir... sonucta arabayi baktiracaksiniz.. arac takoz yuseltme uygulanmis gibi..yazan km %99 mildir... ayrica klima olmamasi ne demek anlayamadim.. bildigim kadari ile bu araclar orjinal klimali... yoksa bozuk demektir ki ben resimden klima dugmesini goruyorum... ABS yok diye yazmis.. muhtemel var... Siyah araci iyi kontrol ettirin derim.

Gri olan 300.000 milde ona gore .. Bu araclar sorun cikarabilir size ustanizdan iyi bir expertiz alin

bu araca sirali sistem yerine normal lpg uygulayan bir kullanici benim gozumde Jeep kullanicisi degildir...Dolayisi ile bakimlarini da bir amerikanciya yaptirmadigi konusunda suphe duyarim. ve almam...

the_hero66' Alıntı:
Öncelikle herkese merhabalar sayın forum üyeleri, aranıza yeni katıldım ve şimdiye kadar yazılanlardan çok şey öğrendim. Hepinize çok teşekkür ediyorum.
Yaptığım araştımalar ve forumdan okuduklarım sonucunda bir 90 model xj almaya karar verdim. Günlük kullanım için almak istiyorum, araziyle pek işim yok (aldıktan sonra değişir mi bilmem :smiley: Konfor için 5.2 zj al diyeceksiniz biliyorum ama malesef şuan ki şartlar el vermiyor.

XJyi tercih etme sebeplerim 4x2 4x4 seçeneği, 4.0 motoru, daha kibar bir kasaya sahip olması vb. gibi malum özellikler.

Şimdi bulduğum bir araç için siz üstadlardan yardım istiyorum.
-Araç 90 model olduğu için yaşından dolayı biraz çekincelerim var. Charokee kalitesini bilsem de bu model bir araç almakla başıma bela mı almış olurum acaba?
-Araçla test sürüşü yaptım, sağa sola dönüşlerde arka taraftan bir sürtme sesi geliyor, difransiyel-kilit böyle ses çıkarırmı yoksa sahibinin dediği gibi rot tarzı bağlantılardan mıdır?
-Araç dıştan çok diri görünüyor fakat içi biraz bakım istiyor. İç donanımını kolaylıkla ve ucuz bir şekilde temin edebilir miyiz? Kapı içleri, göğüs vb.
-Özellikle geri vitese taktığımda araba sert bir şekilde irkiliyor. Bu durum normal midir?
-Kalkışlarda biraz sağır gibi. Ben otomobile alıştığım için mi böyle geldi bana bilmiyorum.
-Son olarak biraz ters bir durum ama asfalt için modifiye söz konusu mu? Yumuşak amartisör, lastik vb.

Şimdiden teşekkür ederim.

Aykut bey,Aşağıdaki linki okurmanızı önemle tavsiye ederim.İşi bilenler tarafından hazırlanmış ve bu araçları alırken nelere dikat edilmesi gerektiğini kalem kalem anlatılmış.keşke ben aracımı almadan once bu linki bulup okusaymışım.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29672.0

Hekese merhaba, kandiliniz mübarek olsun...
cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Her 2 araçta km\h kadrana sahip. KMleriyle oynanıp oynanmadığını bilmiyorum.

Bugün gri aracı tekrar inceledim. Araçta kasa, motor ve şanzıman olarak bir problem gözükmüyor. Fakat hor kullanıma bağlı yıpranma mevcut. Toplanamaz mı, toplanır. Fakat astarı yüzünü geçer ve temiz kullanılmışlarla aynı tadı vermez gibi geliyor. O yüzden her ne kadar artıları da olsa ilk aracı eledim.

2. araçla buluşma ayarlamaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi darbeliyse (ki bu aracın ön tarafının değişmesine sebep olacak darbe oldukça şiddetli olmalı diye düşünüyorum) bu yüzden değişmiş olabilir ön panjur vb. ve hatta klima da bu yüzden çalışmıyor olabilir. Ama eğer sadece modifiye amaçlı yapılmışsa güzel olacak.

LPG konusu gayet kafa karıştırıcı bir durum. İnsanın önünde bir sürü seçenek oluyor. Düz sistem mi, sıralı mı veya kaliteli bir sistem mi yoksa ucuzu mu. Maddi olanakları sonuna kadar zorlayıp aldığınız araca bir de 1500-2000TL gibi bir meblağ ayırmak ilk etapta zor oluyor. Fakat dediğiniz gibi konu Jeep olunca biraz itinayla yaklaşmakta fayda var. Sıralı sistem takılabiliyormuş bugün araştırdım. Eğer alabilirsem en kısa sürede bu konuyla da ilgileneceğim.

Bakalım zaman ne gösterecek. Yoksa kısmet 2. arabada mı :smiley:

sirali sistem yillardir kullaniliyor bu araclarda... sorun sirali olmayan sistemin motor uzerinde yaptigi tahribat...eger o jeepler uzun sure sirali olmayan sistemle kullanilmislarsa bence herseyden once bir otogazciya danisin...

Aykut bey öncelikle allah kolaylık versin :smiley:

Benim 88 model XJ'm var.

Yaklaşık 6 ay önce aldım ve elektrik tesisatını ve lpgsini değiştirdim. (yine eski tip LPG ile değiştirdim)
XJ çok basit bir araba toplanması da çok kolay bazı spesifik parçaları bulunmuyor ama genel de tüm parçaları var.
XJ'nin motoru kolay kolay arıza yapmaz yıpranmaz çünkü motor hacmi büyüktür.

Asfaltta XJ hiç konforlu bir araç değildir; hele de mt lastik ile inanılmaz gürültülüdür.
Yani araba gibi bir konfor düşünüyorsanız 97 model filan almalısınız bence

Tüm bunların dışında kasası en güzel jeepdir bence
4x2 si var nispeten az yakıyor.
Arazi de muhteşem
ve parçası ucuz ve ben de tamir edebiliyorum.

Özgür bey, içimi rahtlattınız teşekkür ederim.
Konfor da önemli bir kriter, eğer arkada olanların canı çıkacaksa :smiley: sanırım şartları biraz daha zorlayıp zj almak daha mantıklı. Sonuçta çoluk çocuk bineceğiz.
Biraz daha bekleyip artıları eksileri biraz daha düşeneceğim. Herkese vakit ayırdığı için ayrı arı teşekkür ederim. Herkse iyi günler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR