Yağ eksiltme problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rocco Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,517

Etiketler

Ynt: Yağ eksiltme problemi

o zaman arabası yag yakanlar düşünsünn yaw banane ben fikrimi söledim sadece bence hard offroad yaparken her araba o kadar zorlamaya yag yakar benim arabam arazide hiç yag yakmıyo diyen yalan söler bu benim fikrim

kulanılan motor yağınada bağlıdır ancak 600 km 1 lt yağ eksiltme oranı çok abartılı değil 2000 jlx vitarama 15\40 castrol yağ kullanıyorum 750 km 1 lt cıvarında eksiltme var

Assasin' Alıntı:
Abi o zaman Land lazım sana,0 motor yap yine yağ eksiltir. :D
Belırlı marka modelde yag eksıltme hastalıgı vardır fakat land a motor yapan pıston gomlek ve segman uclusunu ıyı hesaplarsa land kesınlıkle yag yakmaz. :smiley: :smiley:
Yag damlatır o ayrı bır konu.

Yag yakan bır arac duz yolda bıraz daha rahat davranır fakat ıs rampaya dustumu ısler tersıne doner. Yag eksıltme mıktarı artıkca bujıler yaglamaya baslar oda yakıtı artırı ve cekısı dusurur. Yag yakan motorun krangındada sorun varsa dusuk yag basıncı sebebıyle yatak sarar.Eger kranga fazla zarar verırıse krang degısımıne kadar gıden bır yola cıkılır. Rolantıde yag lambasını yakıp devırlenınce sonduren motorun elı kulagındadır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.