Yakıt Konusundaki Yorumlarınız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huzzik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,009

huzzik

Kamp III
Yer
aydın merkez
merhaba arkadaşlar şu sıralar aklımda 2. el yada sıfır bir 600 cc üzeri enduro-off road almak var ama bütün herkes araba kadar tüketimi olduğu ve baş etmesinin zor olduğunu söylüyor peki sizin yorumlarınız nedir? motorunuz ve yakıt analizi üzerindeki yorumlarınızı alabilirmiyim biraz eski modeller içinde olabilir.

Etiketler
Ynt: Yakıt Konusundaki Yorumlarınız

Selam.600 cc üzerindeki endurolarda yakıt tüketimi 4.5 litrenin altına pek inmiyor maalesef.Hele arazide bu rakam çok daha yukarılara çıkıyor.Benim bildiğim 6oo cc üstünde en ekonomik motor BMW F650.Ama sert arazi koşullarında kullanacaksınız F650 ihtiyacınızı pek karşılamaz.

Bende '91 model Honda NX250 var.Yakıt tüketimi 2.6 ile 3.2 litre arasında değişiyor.26 hplik gücüne göre yakıt tüketimi çok çok iyi aslında.Günümüzde bu kadar az tüketen motosiklet yok.

peki beni az çok uzun yola geziye veya dağa taşa taşıyabilecek biraz bütükçe ve çift kişi yolculuğa uygun motorlar nelerdir ozaman tavsiyede bulunabilirmisin 2.elde olabilir fiyatlarıda ne civardadır?tecrübeli olan kişilerden duymak daha iyi

600 cc üstünde bu tarzda kullanım için en çok tercih edilen motorlar YamahaXT600 ve Kawasaki KLR 650.Ama ikisininde şu an üretimi yok,yani mecbur kullanılmış olacak.Fiyatları için sahibinden.com da araştırma yapabilirsin.

Motorum enduro değil fazer , 600 cc'lik motor 1200 cc bir araba kadar yakıyor,
çok kimse makul diyor ancak küçük motorları düşününce fazla geliyor bana
100km'de 5lt ortalama

belki 200 250 cc'lik küçük enduroları tercih edebilirsin

ben biraz uzun yolculuk ve konfor sevdiğim için düşünüyorum büyük hacimli ve boyutlu motorları ama yorumlar az çok fikirler edinmemde yardımcı oluyor.bu gidişle sanırım bir araba alıp oturucam:D

huzzik' Alıntı:
merhaba arkadaşlar şu sıralar aklımda 2. el yada sıfır bir 600 cc üzeri enduro-off road almak var ama bütün herkes araba kadar tüketimi olduğu ve baş etmesinin zor olduğunu söylüyor peki sizin yorumlarınız nedir? motorunuz ve yakıt analizi üzerindeki yorumlarınızı alabilirmiyim biraz eski modeller içinde olabilir.
daha önce hangi motorları ne kadar süre/km. kullandınız?

eğer motordan sayacaksanız kullanımı zevkli olduğundan dolayı bir 103 kullanmıştım ama doğru düzgün bi motor almayı düşünüyorum

huzzik' Alıntı:
eğer motordan sayacaksanız kullanımı zevkli olduğundan dolayı bir 103 kullanmıştım ama doğru düzgün bi motor almayı düşünüyorum
o halde alacağınız motoru başlangıç motoru var sayarsak bu işe 125-250 cc ile başlamalısınız, başlangıc icin 600-650 cc cok fazla,
en az bir sene ufak hacimli kullanmalısınız,

Honda XL-2oo, Yamaha XT125 bu iş için çok uygun modellerdir.

xt125 çok güzel motordur, yakıt tüketimindede acaip cimri , ilk motorumdu
biraz küçük , bıcırık diyodum ona:smiley: , ama ilk olarak küçük motorla başlamak yerinde olur...

bana sorarsanız xt 660 enjeksiyonlu yakıtı 200cclik motor gibi az fakat ofroadiçin pek uygun deyil sen 200 lük bi çinli makina al sorun olsada pahalı olmayacagından cebinle barışık olursun yakıtıda 100km 10 lira yeterli araziye uyumlu bende sky team var bendeki sm sen cross olanını alırsın daga taşa vur gider

arkadaşlar sürekli beraber olduğumuz bir arkadaşım 200 cc bir çin motoru almış sanırım alışma dönemi için öyle bi motor daha iyi olacak gibi görünüyor.

huzzik' Alıntı:
arkadaşlar sürekli beraber olduğumuz bir arkadaşım 200 cc bir çin motoru almış sanırım alışma dönemi için öyle bi motor daha iyi olacak gibi görünüyor.
Çin motoru al ki, motor tamiri, usta peşinde koşmayı, parça tedarikini öğrenebilesin :smiley:

başına bela al diyosunuz yani:D o motorlar çok iyi değil ama alınan pahalı bi motoruda değiştirmek zor

o kadarda kötülemeyelim dogru kullanırsan ve mondiyal yada kanununi gibi toplama yerine dogrudan çinli alırsan sorunların daha az olur bende skyteam var 200 lük malzemesine bi bakın görüntüsüne bi bakın öyle karar verin
huzzik' Alıntı:
başına bela al diyosunuz yani:D o motorlar çok iyi değil ama alınan pahalı bi motoruda değiştirmek zor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR