Yedek Parça Alabileceğimiz Yerler?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhana Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,241
Ynt: uygun yedek parça yerleri

unal' Alıntı:
levent bu konu daha öncede yazıldı çizildi hatta üzerinde calışıldı fakat gercek şuki yedek parca konusu başlı başına içinden cıkılması zor bir durumdur sebebide cok ürün farklı markalar farklı üretim anlayışları ve müşterideki arz talep meselesidir 40 tl balata var 110 tl yede ama bunu biniçiye antatamazsın sen orjinal parca tercih edersin başkası ise en ucuzunu birde bu işin şu yönü var her aracın parcası heerkezde olmadığı gibi maliyet farkı var mesela istalbuldaki servisin maliyeti cok farlıdır anadolu servisinki daha farklı aynı malda cok fiyat farkı olmaz en fazla 10 euro oynar ...

gelelim bir yerden toplu alış verişe hiçkimsede bir aracın tüm malzemesi olmaz servislerde dahi üstelikde motor parcası kaporta parcası aksesuar parcası ekipmanlar vs vs diye konu uzadıkca uzar temelinde insan güvendiği yerden parca almalı ve s atıcı biniçiye söylemeli bak arkadaş bu cin malı bu tayvan buda orjinal gibi ve s atıcı ne sattığınıda bilmeli mesela şunu diyebilmeli keçeler orjinal olmalı ama orjinalin yanında bu malda var gibi

fakat ülkemizde cok farklı anlayışlar olduğu için bircoğunu burda yazamam malesef :smiley:))) bu işin en anlatılabilir basit çözümü müşteriler sormalı ürün ne ürünü diye ve taktığımda ne gibi sorunlar olabilir gibi bu şekilde hiç değilse ne yaptıklarını bilirler böylece sorunlar en asgariye inmiş olur yedek parca işçilik gibi cok farklı fiyatlara s ahip olmaz malın menşeei belli ise en anlatılabilir kısa özü böyle site içinde daha önce bahsetmişdim sahte diye tabir ettiğimiz yağlardan hidroliklerden bunlardan binici korunursa emin ol yedek parcayada jeep araçlar için cok masraf cıkmaz levent işin temeli ne alındığı ile alakalı ve düzgün takılıp işlensel özelliği amaca uygunmu gibi bir jeep motorunun ölüsü 600 bin km gitmeli gerisini var sen düşün :smiley:

abi bu konuların benzerini zaten konuşmuştıuk...
ist. ankara da sıkıntı yok ama anadoludaki kullanıcılar için bildiğin önericeğin yerler olursa paylaşabilirsin mesela...

Etiketler
Ynt: Yedek Parça Alabileceğimiz Yerler?

anadoludaki arkadaşlar için yapabileçeğim şu olur mesaj atsınlar ne lazımsa ona göre ya yönlendirebilirim yada var bu ürün bu fiyat diyebilirimcünki ege akdeniz neysede iç anadoluda zaten jeep parcası satan pek yer yok ordaki parca işi ile uğraşan arkadaşlarımızda lazım olduğunda açıp soruyo nakliye ve karlarını koyup müşterilerine söylüyolar cünki mantık şu anadoluda ... ne diye para bağlayayım lazım olursa 1 tane isterim zaten 1 günde geliyor hesapları bu olduğundan şurda vardır şuna git demek malesef olmuyo istenilen ürüne göre şase numaraları ile istedikleri parca veya parcaları özelden mesaj atsınlar fiyatlandırıp yollarım ne ürünüde olduğunu söylerim fakat şunuda belirteyim özellikle sigorta şirketleri müşteri gibi arayıp 2 sayfa liste yolluyorlar bana bunu fiyatlandırırmısınız diyorlar 2 s ayfa listede nerde ise yarım gün alıyor yada kazalı araç alaçak arkadaşlar oluyor bir liste yolluyorlarki olmaz böyle bişe :smiley:)) bu tip listeler haricinde tüm arkadaşlara her konuda elimden gelen bilgi ve fiyatı veririm seve seve benim yapabileçeğim bu

willys cj xj zj wj wk araçlar hakkında lazım olanlar için özelden mesaj atabilirsiniz

dostum yukarda sorunumuzu çok güzel özetlemişsin.malum biz orginal nedir çakma nedir bilmiyoruz.tek derdimiz kazık yememek.buda doğal.bak bir örnek vereyim.kodu52088217AB.bu ön alt kontrol kolunun numarası.internetten bakıyorum.movetech dorman quatretech crown var.türkiyede firmalardan soruyorum.crown onix ve mopar var diyor.bunun moparını ben internetten bir türlü bulamıyorum.arıyorum katalog çıkıyor.benim anladığım kadarıyla bu parçada mopar diye bir ürün yok.yani bize birileri türkiyede bu parçayı mopar diye yutturuyor.sadece bu parçada bile tanete 50-70 tl oynuyor.biz nasıl kazıklanmadan bu işi halledeceğiz.şu crown da bile fiat aynı parçada oynuyor. daha komiği crownun orginali çini de varmış:smiley:)bu nasıl iş. http://www.partstrain.com/store/details/Jeep/Grand_Cherokee/Mevotech/Control_Arm/2002/Limited/MEMS20425.html?location=Front_Suspension-comma-_Lower http://www.partstrain.com/store/details/Jeep/Grand_Cherokee/Dorman/Control_Arm/2002/Limited/RB520320.html?location=Front-comma-_Driver_And_Passenger_Side-comma-_Lower http://www.quadratec.com/products/52449_1037. http://www.moparsparesaustralia.com.au/product_info.php?cPath=10_198_239_336_2530&products_id=374

yazdığım yazıda tüm bunları belittim zaten.moparda bu ürün var zaten ama orjinal kodu farklıdır bu arada baktığın tüm siteler yapancı burası türkiye orda baktığın hiçbir konunun burda yani türkiyede gecerliliği yok yani kalkıpda fabrika orjinal numaralarını yayınlamaz yada farklı malları farklı firmalar farklı kodlar ile getirir bu konular öyle bir bakışda çözülecek yada işin özü bu diye kimse demez ..cok basit bir örnek vereyim A. markalı bir araç diyelim sadece aracın önündeki amblem değişiyo ve B markalı araç diye dünyanın farklı ülkesinde farklı model ve isimle piyasaya cıkıyor gibi cok karışık ve bilinmesi zor konuları meydana getiriyo

bu ve bunun gibi konular sebebi ile güvendiğiniz bildiğiniz parcacıdan almaya gayret edin daha söylenebileçek bişe yok bu konuda

dostum bu ikinci yazınız ilkinden farklı olmuş.bir şeyi açıklığa kavuşturmaktan çok kafam daha karıştı.burası nihayetinde birplatform ve insanlarda yeterli zekaya sahip.kısaca bu kod yani 52088217AB moparın katalog kodu.ama moparda ana stesindede görebileceğimiz gibi bu kodla üretilen böyle bir parça yok.isteyen bakabilir.var diyen de gösterirse bende öğrenirim.ve verdiğim bu kodda moparın orjinal kodu.moarın servis manual inde yazan.başka bir kodda olamaz.buda OEM yani fabrikanın orginal arça satış sitesi.isteyen orginal fiatınada bakabilir. http://jeepparts.mopar.com/jeep/grand-cherokee-parts.html (burası türkiye orda baktığın hiçbir konunun burda yani türkiyede gecerliliği yok) sözünün zaten ne kadar doğru olduğu senin yazdıklarındanda anlaşılıyor.hiç bir fabrika malın malifactured kodunu değiştirmez.çünkü kimse o parçayı başka türlü tanıyamaz.alıcıda bulamaz.ama kendi satış kodu farklı olur.(bu konular öyle bir bakışda çözülecek yada işin özü bu diye kimse demez ..cok basit bir örnek vereyim A. markalı bir araç diyelim sadece aracın önündeki amblem değişiyo ve B markalı araç diye dünyanın farklı ülkesinde farklı model ve isimle piyasaya cıkıyor gibi cok karışık ve bilinmesi zor konuları meydana getiriyo

bu ve bunun gibi konular sebebi ile güvendiğiniz bildiğiniz parcacıdan almaya gayret edin daha söylenebileçek bişe yok bu konuda )sözüne tamamen katılıyorum.zaten burda öğrenmeye çalıştığım ve sağlamamız gereken bilgi de bu.evet.gene soruyorum.birlikte Yedek Parça Alabileceğimiz Yer neresi olabilir.

dün istanbuldsan bir yedek parçacı buldum saolsun çok ilgilendi arka stop orj. olanı 375+kdv iken ben yan sanayi ama çok ii durumda olanını 120 tl ye aldım kargo ile gönderdiler yarın gidip taktıracam işallah :smiley: Motor aksamında servisden başka biryere götürmüyorum ama fardı stopdu gerek yok diye düşünüyorum...

jeep silverstar otomotiv...
0212.286.08.16
0542.473.50.90
Mazlum bey....

kendisiyle konuştum...bilgisi var...parça konusunda yardımcı olacaktır (indirim gibi)...yanlız parça alırken yan sanayi yada orjinal gibi durumları kendisiyle görüşün...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59483.msg711693#msg711693

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,870
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
2026 TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

Geri