Yedek Parça Arka Kaput

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Edirne Dağcısı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,825

Edirne Dağcısı

Niva gölgesi yeter
Yer
Edirne
Arkadaşlar bana 1.6 arka bagaj kaputu lazım.benimki çürümeye başladıda.Çıkma temiz veya sıfır fiyatınıda söylerseniz.teşkürler.

Etiketler

Ynt: Yedek Parça Arka Kaput

daha önce bu kaputu görmüştüm genede sağolun yalnız servise sordum fabrikanın 1.6 kaputu üretmediğini onun yan sanayi olabilceğini söylemişlerdi.bende güvenemedim onun için bir ilerleme kaydetmedim.

Edirne Dağcısı' Alıntı:
daha önce bu kaputu görmüştüm genede sağolun yalnız servise sordum fabrikanın 1.6 kaputu üretmediğini onun yan sanayi olabilceğini söylemişlerdi.bende güvenemedim onun için bir ilerleme kaydetmedim.

Niva'nın orjinalindeki olay nedir..ki, yansanayide tereddüt duyuluyor..bulduysanız ne mutlu..hemen almalıydınız..

gecen bir arkadaşımıza lazım oldu kaputu bulduk fakat fiyatı bize baya yüksek geldi 350 tl gibi bir ara piyasada bolken 160 tl gibi fiyatlara satılmış ama şu anda 350 civarı işinize ayrarsa tel vere bilirim

sac işte nefarkedecek . Ki kalite olarak kötü olduğunu düşünmüyorum , peynir tenekesinden yapacak değiller. Güzel bir antipas ve boya yapmanı yetecektir . (gerçi astarı atılmış heralde )

Yokyav peynir tenekesi kadar da kötü değil , yoğurdum ekşi değil hıg mık ;D

Nivaların eski modellerinin (yani 95 e kadar olanlar sanırsam ) yeni modellere kıyasla sacının daha kalın olduğu yönünde birşeyler duydum aslı var mı acaba ?

Ah sevgili Rus , şu kasayı galvanizli sacdan yapsan ne olurdu ... Çürüme sorunuda çözülünce muaazzam bir sonuç çıkardı ortaya .

Yurtdışında görüyorum . Adam garajın aracı komple soyuyor sonra , bu işlerle uğraşan şirketler var onlara götürüyor . Adamların dev hazuları var . Aracı vinclere bağlayıp bunlara daldırıyorlar , önce daldırma ile sac üzerinde herşey sökülüyor , boya , pas vs . Sonra yapılması gereken işlem varsa (kaynak tamir vs ) Yapılıyor . En sonra aynı şekilde galvaniz imkanıda var , daldırma galvaniz ... Ömürlük bir iş çıkıyor ortaya tabi ...

Gelgelelim bizde işi savsaklamadan yapacak kaportacıyı bile zor buluyoruz . Ancak bildikleri daya macunu bas boyayı ...

Yeni nivalar ile eski nivalar arasında 60 kg fark var bunuda herhalde kaportaya yansıttılar :D

Bu bagaj kapağı fiberden yapılsa olmazmı offroad araçlarının nerdeyse her yeri fiberden yapılmış.

Zorda kalınırsa olabilir ama pekte ucuz olmayacaktır . Birde özellikle kapamaya dayanır mı bilmiyorum . Vurmadan çok hassas kapatmak lazım .

ssbman' Alıntı:
Ah sevgili Rus , şu kasayı galvanizli sacdan yapsan ne olurdu ... Çürüme sorunuda çözülünce muaazzam bir sonuç çıkardı ortaya .

Yurtdışında görüyorum . Adam garajın aracı komple soyuyor sonra , bu işlerle uğraşan şirketler var onlara götürüyor . Adamların dev hazuları var . Aracı vinclere bağlayıp bunlara daldırıyorlar , önce daldırma ile sac üzerinde herşey sökülüyor , boya , pas vs . Sonra yapılması gereken işlem varsa (kaynak tamir vs ) Yapılıyor . En sonra aynı şekilde galvaniz imkanıda var , daldırma galvaniz ... Ömürlük bir iş çıkıyor ortaya tabi ...

Gelgelelim bizde işi savsaklamadan yapacak kaportacıyı bile zor buluyoruz . Ancak bildikleri daya macunu bas boyayı ...

Barış ; istersen oluyor, biz biraz uğraştık ama sonunda hertarafı daldırma galvaniz yaptık, ladanın tüm aksamlarıda yapılabilir yeterki kafayı bozup uğraşacak adam olsun.

100_4435.jpg
100_4484.jpg

kaporta diyince aklıma bursa sanayisi geliyor. bursa sanayisinde şunu gördüm . bazı ustalar var para kazanmaktan ziyade bir yarış içindeler resmen birbirleri ile yarışıyorlar ben daha iyisini yaparım diye . Ben izmitte oturuyorum burada en ufak bir işi yaptırmak ölüyü diritmekten daha zor. Benim ladanın toplanma zamanı geldiği zaman nasılsa yerimde müsait aracı komple kumlamayı düşünüyorum.

ssbman' Alıntı:
Yokyav peynir tenekesi kadar da kötü değil , yoğurdum ekşi değil hıg mık ;D
Hayır bende katılmıyorum öyle peynir tenekesi kadar da değil kalite zayıflığı olablir ama bendeniz lüks araçların ciğerlerini kesip biçen birisi olarak peynir tenekseini onaylamıyorum.
Araçların çürüme olayı sacın inceleği veya kalınlığı ile ilgili olmasından ziyade sacın içinde bulunan elementlerle daha çok yakından ilgilidir. bu aklınızın bir köşesinde kalsın.
Artı galveniz oran olayı çok önemli bir unsur.volksvagen son model araçlarına 10 yıl paslanmazlık garantisi veriyor ise ben bu garantiyi 30 yıla çıkarabilirim.tabiiki hiç bir yerine sıcak kaynak değmemek ve işlem görecek sacın üzerindeki galvenizi kazımamak şartı ile. inanın aracın heryerini aynen caminin kubbesi gibi çinko kaplamışlar.

Ynt: yedek parça arka kaput

Yavuz abi harika olmuş Elinize sağlık . Dediğin gibi kafayı bozmak lazım belkide ama az falan değil baya bozmak lazım . İşlem gördüğüm kadarıyla mükemmel olmuş , koca tam şaseye daldırma galvaniz :eek: Saygı duydum :smiley:

Lada nın yapılabilir bu durumda . Ama Bir defender alırsam onu toplarken bu işlemi yapmayı düşünebilirim işte .

Seyyah hocam bilgilendirme için teşekkürler .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR