Yedigöller Gezisi - PANGEA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Orkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,932

Orkun

Yeni Üye
Yer
Düzce
Web
www.pangeaoffroad.org
Sevgili Dostlar,

Ormana doymak için haydi Yedigöllere !

Bu hafta yapacağımız aktivitemiz oldukça zevkli ve bol oksijenli olup, ailelerimizi de getirebileceğimiz yumuşaklıkta olacak. Çamur dolu parkurlardan sonra Yedigöller’de dünya üzerinde cenneti yaşayacağız.

Gezi planı öncesinde bazı hususlara dikkatinizi çekmek istiyoruz. Öncelikle bölge sık yağış alan, şu anda da kar altında olabilecek bazı geçişlerle bizi karşılayacak. Araçlarımız her zamanki kadar tedbirli ve hazırlıklı olmalı. Halatlarımızı hazır bulundurmak zorundayız. Birbirimize destek olarak aşacağımız bazı zorluklarla karşılacağız. Lastiklerimiz çok önemli. Kesinlikle çamur lastiği kullanmalıyız. Bölgede sarı çamur denilen oldukça kaygan bir zemin hakim. Lastik dişlerinin arasına çok kısa bir sürede dolacaktır. Patinaj kaçınılmaz bir sorun ama eğlenmesini bilen için de bir o kadar da güzel anılardır. Akşam Bungalow’a ulaştığımızda ateş başında sohbetimizin konusu olmak istemiyorsanız, bu lastik konusuna dikkat ediniz. Gittiğimiz parkurun büyük bir kısmında telefon çekmeyecektir. Yedigöller yöresinde de telefon çekmeyecektir. İki gününüzü medeniyetten uzakta geçireceksiniz, bu nedenle varsa işlerinizi sonra bırakmayınız ve gerekli yerlere endişelenmemeleri için haber bırakınız. Gıda konusunda da son derece fakir bir bölge olduğundan ve Yedigöllerde market bulamayacağınızdan yanınızda fazla fazla gıda bulundurunuz. Hava soğukluğunu göz önünde bulundurarak bolca karbonhidrat da alınız. Kıyafetlerinizi yedekli almalısınız. Yağmur, orada kolay düşer üstümüze. Her şey su içinde kalıyor. Yağmurluk olmasına rağmen… Kişisel tavsiyem bir de ayağınıza su geçirmez uzun botlardan almanız. Hani işçilerin kullandığı basit ve ucuz olanlardan. Çamur oldukça derin olacak ve yürürken bile batıyorsunuz. En önemli konuya gelelim: Yakıt.. 120 km yetecek kadar olmalı.Arazide ilerleyeceğimiz için bunun daha da fazla tüketim olacağını da belirtmeliyim. Herkes kendi aracını iyi tanır. Yedek yakıt gerekiyorsa bu konuda hazırlıklı olmanızı rica ederiz. Herkes akşam yatarken kullanacağı temiz takımlarını yanında getirebilir.

Cumartesi günü (14.11.2006) İstanbul’dan gelen araçlar, Kaynaşlı Otoyol gişelerinden çıktıktan sonra D- 100 karayoluna Düzce istikametinde sağa dönerek ; Ankara’dan gelen araçlar ise Kaynaşlı Otoyol gişelerine girmeden Düzce’ye devam ederek otoyolun altında geçen altgeçite gelmeden önceki ilk cepte bekleyecekler. En geç 30 dakika içerisinde harekete geçerek Doğanlı köyünden dağa çıkmaya başlayacağız. Ulusal yarışların da yapıldığı bölgeden geçerek 1000 metre rakıma kadar tırmanmaya devam edeceğiz. Bu ilk tırmanış yumuşak olup zemin de sağlam olduğundan bizi zorlamayacak. Fakat ikinci tırmanma bölgesinde 400 metreden 1400 metreye 3 km parkurdan tırmanacağız. Bu mesafede yolumuzda yumuşamış çamurla dolu olacak. Tam gaz ile devam edeceğiz. Akşam konaklayacağımız Sarıçam Orman İşletme Binaları 800 metre rakımda olup bize sığınacak sıcak bir konak olacaktır. Geceyi burada geçireceğiz. Bungalowumuzu ayırttık. Şömine başında gitar eşliğinde sohbet edeceğiz. Pazar sabahı erkenden Yedigöller bölgesine harekete geçeceğiz. Bundan sonra parkurumuz yumuşak olacaktır. Zorlanmayacağız ve bolca fotoğraf çekmek için duraklayacağız.En yüksek rakım olarak 1700 metreyi göreceğiz. Pazar günü öğlen Yedi göllerde bolca serbest zamanımız olacak. Pazar günü saat 15:00te Yedigöller otoparkında buluşup konvoy halinde dönüşe geçeceğiz. Bolu’ya ulaşıp son kontrolleri tamamladıktan sonra eve dönüş yolculuğumuza başlayacağız.

İyi Eğlenceler

Etiketler
Ynt: Yedigöller Gezisi - PANGEA

Yolunuz açık olsun...
Cidden bu gezide olmak isterdim...
Lakin İstanbulda olacağım...
Artık fotolara bakıp "ah" çekeriz"...
Keyifli geziler...

Not: Tarih olarak 14 Kasım Ctesi yazıyor. 11 olacak sanırım. ???

valla ben de çok isterdim sisleri de yeni taktırdım tepeye, arac ta şıkır şıkır oldu arazide ıslatırdık, çamurlardık ;D :D
ama malesef çok yakın bir arkadaşımın Eskişehir'de ki düğününe gitmem gerekiyor, bi daha ki sefere inşallah ;)

Deep' Alıntı:
valla ben de çok isterdim sisleri de yeni taktırdım tepeye, arac ta şıkır şıkır oldu arazide ıslatırdık, çamurlardık ;D :D
ama malesef çok yakın bir arkadaşımın Eskişehir'de ki düğününe gitmem gerekiyor, bi daha ki sefere inşallah ;)

Acilen sis farları fotosu talep ediyoruz... :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR