Yeni aracım: WJ 2000 4.7 V8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kindjal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,454

Kindjal

Kamp I
Yer
Ankara
Uzun süredir bir Land Cruiser VX100 arayışındaydım lakin istediğim gibi bir araç bulamayınca farklı marka/modellere yönelmiştim.

En nihayetinde dün, bu formun değerli bir üyesinden,eşi olan hanımefendinin kullandığı 2000 model 4.7 V8 Grand Cherokee Limited satın almak nasip oldu.

Araç 141.000 km'de, servis bakımlı ve hiç LPG uygulaması gerçekleşmemiş. Lakin ben en kısa sürede LPG dönüşümünü gerçekleştirme düşüncesindeyim zira şu iki günde bile kendisini doyurmak oldukça güç oldu :smiley:

Kendimi ödüllendirip bir süre benzin kullanımıyla bu keyfi yaşamak istiyorum. Bu zamana kadar bu motor gücünde olan bir araç sahibi olmamıştım. Aracı ilk çalıştırdığımda o motor sesini dinlemek mükemmel bir duygu!

Bütçem doğrultusunda araçla uyumlu ve yakıt tüketiminde en yüksek ekonomik kazancı sağlayabileceğim bir LPG sistem/markası için arayışlarım başladı. Duyduğum rakamlar ise biraz ürkütücü geldi.

Bu bağlamda, Ankara için LPG dönüşümünde tecrübe edilmiş, tavsiye edilebilecek servis/servisler için bilgi rica ederim.

Zaman içerisinde aracı yavaş yavaş hafif off-road kullanımı doğrultusunda, yeni ek aksesuar ve donanımlarla zenginleştirmeye çalışacağım.

Etiketler

Ynt: Yeni Aracım: Wj 2000 4.7 V8

Sn. ONUR.LEVENT, teşekkür ederim.

Ayrıca, bugün sanayiye giderek LPG için görüşme yaptım. BRC marka sistem taktıracağım.

Ynt: Yeni aracım: WJ 2000 4.7 V8

LPG dönüşümü konusunda biraz bilgi toplayınca tercih zor bir hal aldı.

İlk tercihim Prins markasıydı. Ankara'da tüm yetkili bayilerden fiyat aldım ve aynı sistem için (prins) 5700 TL - 3900 TL aralığında bir skala oluştu. Taban tavan fiyat aralığındaki 1800 TL'lik fark işçilik mi anlamakta zorlandım...

Diğerleri +-

Brc 3300 TL
Lovato 3600 TL
Atiker 2000-2500 TL

İlgili araçta lpg kullanan arkadaşlar kullandıkları marka ve ödedikleri ücretler konusunda bilgi paylaşırsa çok makbule geçer.

Ynt: Yeni Aracım: Wj 2000 4.7 V8

hayırlı olsun kararınız. lovato da olabilirdi. gayet başarılıdır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler