yeni aracimi aldim)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KOSTANZA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,051

Etiketler

Ynt: yeni aracimi aldim)

aracin uzerindeki lastikler bitik durumda degil arazide notal islakta bile kayiyo:smiley: sormak istediim, cikma lastik alabilecegim biyer biliyormusunuz? sifir alamiyorm malum araci yeni aldim acildik yani) aslinda yedek lastikte verdiler ama kar lastii, onlari bu mevsimde takamam. bu arada lastik ebadim 225 70 16..

bi sorum daha olucak) aracimi kurtarmam icin en az kac tonluk vin gerekli 2
ton yetermi? 2.el vinc nereden bulabilirim?

apollo7474' Alıntı:
Vinç hesabı kendi aracınızın en az 2 katı olmalı,2,5 katı veya 3 katı olursa tadından yenmez.
merhaba. peki 2.el vinç bulabilirmiyim?nerede bulurum? aslında bi atv vinci buldum sıfır, ama 2-3 ton arası o işimi görürmü? ne yapsam, yalnız oluyorum kendimi kurtarmam lazım.. aslında şööle bi ürün buldum bu işimi görürmü?

Benim seçimim sıfır vinçten yana olurdu,kimin ne şartlarda nasıl kullandığını bilemezsin.Atv vinci olmaz arabaya.Sana tavsiyem Tayfun abinin sözlerini ve tavsiyelerini kulak arkası etme.Sana söylediği herşey senin menfaatinedir,şahsi çıkarı olmadan söyler söyleyeceğini.

oncelıkle aracınız hayırlı olsun.yanlız aracınız standartsa off road yapan arkadasların gırdıgı yerlere gırmemenı tavsıye ederım.sonra canın sıkılır sımdıden ıyı gezmeler.

yasar arıf baskı' Alıntı:
oncelıkle aracınız hayırlı olsun.yanlız aracınız standartsa off road yapan arkadasların gırdıgı yerlere gırmemenı tavsıye ederım.sonra canın sıkılır sımdıden ıyı gezmeler.
tesekkur tavsiye icin) zaten arastirdikca hedef artiyor aracim dediiniz gibi standary liberty, simdiden yukseltme kiti ariyorum,ne kadar yukseltmem gerekir? neye gore kac santim onlari bilmiyorum bende zaten 5 cm yukseltmek istiyorum. bu arada benim jantlar 16 inch, lastik olcum 225x70x16, lastiklerimi biraz buyutmek istiyorum mesela 255x70x17 gibi. bunu yapabiliitim siz biliyormusunuz bu konuyu?

KOSTANZA' Alıntı:
herkese selamlar). bende aran›za yeni katildim. hatta bu hafta sonu ilk kez araziye ciktim ama yolun daha cok basindayim. araci yeni aldim, 2003 liberty. yalniz istanbulda parkurlari tam olarak bilmiyorum ciftalan yonune gidip bazi yollara girdim ve beni ufak göllerin oldugu biyere cikartti. sonra yalniz olduum icin geri döndüm daha fazla ilerleyemedim zaten altini da fena vurdum suyun icinde kaya varmis.. mesela isoff parkuru diyorlar orayi aradim sitede nerde olduunu ama bulamadim, yazdiklarimi görenler tarif ederse cok sevinirim.. isoff disinda da önereceginiz yerler varsa yine sevinirim.. asinda aradigim, araci test etmek icin bi parkur.

bu arada lopez yolu denen yeri aradim ama onuda bulamadim ilginctir orada kime sorsam bilemedi..

Merhabalar öncelikle aracınız hayırlı olsun arkadaşlarımızn dediği gibi ilk kural ne olursa olsun araziye tek başınıza çıkmayın aracınız yapılı olsa dahi şahsi düşüncem aracınıza 2.el vinç bakmayın nasıl kullanılmış içinde ne var bi patlarsa verdiğiniz para boşuna gider tamir parası derken sıfır vinçden daha fazla para ödemiş olursunuz herşeyin ilki daha iyidir nerede ikamet ediyorsunuz ana dolu yakasındada çok güzel yerler var oralarıda keşfetmeniz lazım bu aralar kimse offroada gitmez sezon kapalı hep kamp olur sezon açıldığında gezenbilir sitesini takipo ettiğinizde bol bol offroad yaparsınız siz bence şimdiden sezona hazırlanmaya başlayın selamlar

zafertogay' Alıntı:
Merhabalar öncelikle aracınız hayırlı olsun arkadaşlarımızn dediği gibi ilk kural ne olursa olsun araziye tek başınıza çıkmayın aracınız yapılı olsa dahi şahsi düşüncem aracınıza 2.el vinç bakmayın nasıl kullanılmış içinde ne var bi patlarsa verdiğiniz para boşuna gider tamir parası derken sıfır vinçden daha fazla para ödemiş olursunuz herşeyin ilki daha iyidir nerede ikamet ediyorsunuz ana dolu yakasındada çok güzel yerler var oralarıda keşfetmeniz lazım bu aralar kimse offroada gitmez sezon kapalı hep kamp olur sezon açıldığında gezenbilir sitesini takipo ettiğinizde bol bol offroad yaparsınız siz bence şimdiden sezona hazırlanmaya başlayın selamlar
merhabalar. onerileriniz icin tesekkurler) aslinda su 1aydir arastirdikca daha tecrubelendim arazi tecrubem fazla olmasada ofroad yapmanin mantigini daa iyi kavradim) dediginiz gibi seson bitmis en son gittiimde isoff ta hic camur kalmamis birde kayalasmisti tehlikeli hale gelmisti.. aslina bakarsaniz su an sahip olduum aracimin yetersiz olduunu dusunmeye basladim, satarsam ne almam gerekir diye dusunmeye basladim, hangi araci almak gerekir sizce suzukimi? ladami, toyotami, arazi icin bisuru uygun arac var ama herkesin dedii gibi once ne istediimi belirlemem lazim.. sonucta ne olursa olsun asfalt hepimuz goruyoruz araziye giderken bile yaptiimiz yolun %70ini asfaltta geciyoruz ikisinin arasi biseyler bulmaliyim. kendi aracimi cok seviyorum liberty leri omrumun sonuna kadar kullanabilirim, hicbi modifiye yapmadamda arazide dogal bi yetenegi olduunu dusunuyorum. degistirirsem pahali bi aracta alamam, alirsam pahali bi aracla araziye girmeye kiyamam busefer) bakalim hayirlisi, siz ne onerirsiniz, sizce yapilmis bi aracmi almaliyim mesela? yoksa araci alip kendimmi toplamaliyim? bi nissan patrol buldum cok begendim sahbnden com da 85395399 nolu ilana bakarsaniz arac icin ne dersiniz merak ettim) gorusmek uzere..

Slm. Tayfun abinin bize ogrettigi biseyde hic bi konuda acele etmemek gerektigidir. Bu mevsimde vinc bakmayin, arabayi yaz sezonunda bol bol kullanin, rampalarda kanal gecislerinde v.s bi bakin sizin tarziniza uygunmu ? Zorlamadanda kisinda gezerim derseniz ve araci sevdiyseniz ufak ufak vinc yukseltme alt ve yan koruma bakarsiniz. Tarziniza uygun degilse satarsiniz bosa masrafta etmemis olursunuz. Dogru arac ustasi parcasi ve off road aksesuari bol olan aractir, olmazsa olmazda arazi vitesidir :smiley: kocaayak tabir ettigimiz araclar bide kucuk arazi araclari araziye hakim genelde. Cok para baglamadan 10 bine samurai yada 15 bine vitara 18 e jimny 23 e grand vitara 1.6 28 e grand vitara 2.0 alabilirsiniz, lada niva pajero hilux de kullanisli araclardir aksesuari boldur. Yapili 21-23 e de guzel araclar bulabilirsiniz. Gezerek arkadas edinerek dogru yolu bulacaksiniz zaten, maksadimiz baslangicta hata yapmamaniz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,633
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR