<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 175288" data-quote="İbellian" data-source="post: 1521722"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1521722"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1521722">İbellian' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Benimde bu konuda yardıma ihtiyacım var. Trüf için köpeklerim var ve yaz itibariyle dağlara çıkmam gerekiyor. Şuan için Bulgaristan’da yaşıyorum ama eşimin Türkiye’de atanma durumu var Türkiye’ye gelecek gibiyiz. O yüzen burada bir araç alıp 2 yıl Türkiye’de kullanmak istiyorum. Çok fazla bir bütçe ayırmayı düşünmüyorum çünki sonuçta sadece köpeklerle ulaşım için kullanacağım. O yüzden lpg Li parçası ucuz bir araç almayı planlıyorum. Aklımda vitara, niva, frontera, ve freelander var. Sanırım bunların içerisinde en önde frontera 2.0i var. Bana verebileceğiniz tavsiyelere ihtiyacım var
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Merhabalar, biraz geç cevap olacak belki, ama bir suzuki kullanıcıs olarak saydığınız araçlar içerisinde benim tercihim suzukiden yana olurdu, fronterayı neden elediğimi açıklamak gerekirse; ben de gerek tipi gerek konforu açısından frnterayı daha çekici buluyorum ancak saydığınız diğer alternatiflerin arasında araziye girebilecek bir araç değil, ve genelde sorunlu oluyor bildiğim kadarıyla fronteranın bakımı parçası vb, kullananlar daha net bilgi verecektir, lada niva ise kendisine bu alanda yer edinmiş yaygın bir araç evet doğru, ancak aracın sadece kupadan ibaret olması, merdiven şasili bir araç olmaması, yarın bir gün farklı amaçlara yönelmek istediğinizde size yetersiz gelebilir, piyasadaki fiyatlar da deli saçması olduğu için pek bir şey de söyleyemiyorum, ancak benim için otomatikmiş manuelmiş vb fark etmez konfor da orta halli vb olsa yeter, çok da sert offroad vb yapmayacağım sadece dağ bayır köpeklerimle çıkacağım vb diyorsanız niva olabilir, biraz daha konfor ve sağlamlık için ise vitara yı düşünebilrisiniz. tabii vitaranın da 2004 den sonrasına bakmayın.</div>