Yeni (Eski) Toyota Landcruiser'ımı Aldım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,436
Ynt: Yeni (Eski) Toyota Landcruiser'ımı Aldım...

kardeşim hayırlı uğurlu olsun. bi hilüx çü olaraktan şunu özellikle belirteyim ne yaparsan yap ne alırsan al sana hilüx ü unutturamayacaktır :DDD neydi senin makina kardeşim memlekette öyle hilüx varmıydı satılırmı o canım araba şimdi tırmalar durursun. sırf lc ci olucam diye yaktın başını. aslında bunların butun kabahatlisi Tuğsan dır. baba verdin gazı millete butun toyota camiasını lc ci yaptın helal olsun sana :DDDDD

Etiketler

Salihcim alemde tek kal diye uğraşıyorum. ;D

Herkeze ofroad ve jip virüsü veriyorlar.Bende özel formul geliştirdim,önce TOYOTA giriyor kanına,belli bir süre sonra vücuda yayılıp,direnç kazanıyor ve bi bakmışsın küt LC olmuş.Yavaş yavaş sinsice. 8)

scrambler' Alıntı:
kardeşim hayırlı uğurlu olsun. bi hilüx çü olaraktan şunu özellikle belirteyim ne yaparsan yap ne alırsan al sana hilüx ü unutturamayacaktır :DDD neydi senin makina kardeşim memlekette öyle hilüx varmıydı satılırmı o canım araba şimdi tırmalar durursun. sırf lc ci olucam diye yaktın başını. aslında bunların butun kabahatlisi Tuğsan dır. baba verdin gazı millete butun toyota camiasını lc ci yaptın helal olsun sana :DDDDD

katılıyorum..(ama iyide yapmış gazlamakla:smiley:)

tugsan75' Alıntı:
Hayırlı olsun Umut,yapılacaklar listende güzel ama birkaç tavsiyem olacak.Eğer mümkünse 33 lastik satın almadan önce biryerden bulup araçda deneme yapmanı tavsiye edeceğim.Torklu makina olması ayrı birşey,33 lastiği çevirmek ayrı birşey.Onun dışında makas ve küpelerle oynadığın zaman,amortisörleride,deyiştirmen gerekiyor yoksa Hiluxle aynı konfora geri dönersin.Son olarakda mozot pompasının elemanları+enjektörleri başdan bir gözden geçir.Gezenilir buluşmasına yetiştirebildiğin kadarıyla yetiştirde,görelim aslan parçasını.
;D ;D ;D
Abi zaten sanayiye bıraktım komple bi baksınlar sağına soluna...
Ya 33 lastik güzel duracak kesin, yükseltmeden de takılabilecek ama çevirir mi kısmı bende de muallak:smiley:)))) 4.11 yapsak olmaz mı???

4.11 olur ama bide LSD takarsın artık sevabına.Fakat bunlardan önce genel kontrol,yürür aksam ve pompa kontrolü ilk sırada olsun.Yükseltip geniş lastik işi kolay.Sonra çok yakıyor demiyeceksin ama ;D

tugsan75' Alıntı:
4.11 olur ama bide LSD takarsın artık sevabına.Fakat bunlardan önce genel kontrol,yürür aksam ve pompa kontrolü ilk sırada olsun.Yükseltip geniş lastik işi kolay.Sonra çok yakıyor demiyeceksin ama ;D
Abi şu an zaten aynen dediğin işler için sanayide...LSD olabilir arkada kontrol edemedim, virajlarda fasır fasır ediyor lastikler. Ön arka uyumlu ise onu öne çakıp arkaya LockRight alabilirim. Aslında gönlümden geçen ve yaptığım araştırmalara göre en uygunu 31-10.50-15 MT alıp standart yükseklik ve ön arka kilitle devam etmek. Yoksa işin ucu yok. Muhtemelen de öyle yapacağım....Yükseklik benim yaptığım offroadda şekilden ve günlük kullanımdan uzaklaştırmaktan başka işe yaramıyor ;D

Hele dur,daha virüsü yeni aldın öyle hemen etkisini göstermez,yavaş yavaş,sinsice,hissetmeden dolaşıyor şu an.Ortama alışsın tak,bi bakmışsın vx80.Onuda alınca ilk günler standart bineceksin sonra tak bi bakmışsın,vx100.Bu film asla bitmeyecek,ölene kadar mokoko. ;D

tugsan75' Alıntı:
Hele dur,daha virüsü yeni aldın öyle hemen etkisini göstermez,yavaş yavaş,sinsice,hissetmeden dolaşıyor şu an.Ortama alışsın tak,bi bakmışsın vx80.Onuda alınca ilk günler standart bineceksin sonra tak bi bakmışsın,vx100.Bu film asla bitmeyecek,ölene kadar mokoko. ;D
;D ;D ;D ;D
Yok abi gazla alsam aldıydım VX80'i şimdiden...Kızmayın bana ama içine oturdum, çok güzel, çok lüks, çok süper ama hobisel uğraş zevki verecek bir araç gibi gelmedi bana. Bir de hep söylediğim vergi meselesi. Vergi ve aslan ilişkisini çok güzel anlatmışsınız kendi açınızdan ama bende sökmüyor o malesef:smiley:)))) Yoksa bunu totalde mal edeceğim rakama çok şahane VX80 LPG'li alabiliyordum Ankara'da. 3 tane cillop araç var şu an burada satılık. Ben en az bir 5 yıl daha full mekanik takalarla devam ederim ;D

Yavaş yavaş,sinsice,sonra bir anda tak aaaa gitmiş 60 gelmiş 80.Her araçda dahada profesyönelleşeceksin,sonra tak kaybolacak eskisi gelecek yenisi.Hiç düşündünmü neden TOYOTA fj25 başladığı serüvene şuan vx 200 le devam ediyor.Sürekli yenilenecek,gelişecekki bizlerde onlara yavaş yavaş sindire sindire sahip olalım dimi. :D

tugsan75' Alıntı:
Yavaş yavaş,sinsice,sonra bir anda tak aaaa gitmiş 60 gelmiş 80.Her araçda dahada profesyönelleşeceksin,sonra tak kaybolacak eskisi gelecek yenisi.Hiç düşündünmü neden TOYOTA fj25 başladığı serüvene şuan vx 200 le devam ediyor.Sürekli yenilenecek,gelişecekki bizlerde onlara yavaş yavaş sindire sindire sahip olalım dimi. :D
;D ;D ;D ;D ;D

umut abi hayırlı uğurlu olsun çok sevindim güle güle bin aracına hatta seni 2.gezenbilir buluşmasına mutlaka bekliyoruz.

Tugsan Bey hakikaten milllete fena virus bulastirdiniz, burada LC dan baska konu basligi kalmadi sadece LC konusuluyor. :smiley:

tugsan75' Alıntı:

Tuğsancım LC' lerin hepsi iyi hoş da, FJ40 'ı garajda göremeyince gece uyku tutmuyor. Birkaç sefer biradere verdim. Aracı merak ettiğimden değil de bahçedeki yokluğundan acayip rahatsız oldum. O yüzden sattığım taktirde sana anlattığım projeyi gerçekleştireceğim ya da bu yaz fiyatlar dibe vurmuşken Mondeo'yu dehleyip yanına bir 1999-2000 VX100 ekleyeceğim. VX80-100 leri bulmak mümkün ama FJ40-43-45-70-72-73 'ler sahibinden.com'a bakarsan artık kalmadı. Bu araçlar bir daha kolay kolay satılmamak üzere son sahiplerinin eline geçiyor artık.

Diyeceğim o ki ; duygusal bağlar, model ve teknik özelliklerin önüne geçiyor. Yeniye sahip olabilirim ama eskiden de vazgeçemem.

Yok abi gazla alsam aldıydım VX80'i şimdiden...Kızmayın bana ama içine oturdum, çok güzel, çok lüks, çok süper ama hobisel uğraş zevki verecek bir araç gibi gelmedi bana. Bir de hep söylediğim vergi meselesi. Vergi ve aslan ilişkisini çok güzel anlatmışsınız kendi açınızdan ama bende sökmüyor o malesef:smiley:)))) Yoksa bunu totalde mal edeceğim rakama çok şahane VX80 LPG'li alabiliyordum Ankara'da. 3 tane cillop araç var şu an burada satılık. Ben en az bir 5 yıl daha full mekanik takalarla devam ederim ;D
[/quote]

Umut Bey, aldığın aracın bir eşi karşına zor çıkar. Çok iyi bir tercih. Birçok kişiye görüntü olarak demode gelebilir. Çünkü klasik desen değil, modern desen değil. Sadece bilen bilir. Ben kardeşime önerdim off road için bir 60-62, "xj'yi tercih ederim" dedi. (Ki kendisi VX100 kullanıcısıdır) İşten anlamayanlar "abi Grand Cherokee vardı bunun yarı fiyatına" "çok para vermişsin" demişlerdir mutlaka sana da.
Güle güle bin aracına...

ergunucyasar' Alıntı:

Umut Bey, aldığın aracın bir eşi karşına zor çıkar. Çok iyi bir tercih. Birçok kişiye görüntü olarak demode gelebilir. Çünkü klasik desen değil, modern desen değil. Sadece bilen bilir. Ben kardeşime önerdim off road için bir 60-62, "xj'yi tercih ederim" dedi. (Ki kendisi VX100 kullanıcısıdır) İşten anlamayanlar "abi Grand Cherokee vardı bunun yarı fiyatına" "çok para vermişsin" demişlerdir mutlaka sana da.
Güle güle bin aracına...
Abicim 17.000 TL ye aldım zaten, temizliğine, klimasına, hidrolik direksiyonuna vs göre iyi aldığımı düşünüyorum. İyi derken normal yani ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri