Yeni Kamp Grubu Kuruluş Diriliş Vs

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Guy Picciotto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,722
İstanbul’da ikamet eden ve aşağıda belirtilen şartlara kendini yakın hisseden arkadaş adayları ile bir kamp grubu oluşturarak, düzenli geziler düzenlemek arzusundayım. (şart mart deyince biraz işe adam alıyomuşuz gibi oldu ama idare edin:smiley:

Siteye yeni üye olsam da uzun süredir takip etmekteyim, bu amaçla kurulmuş birçok grup olduğunun farkındayım. (Yani aptal değiliz, hemen forum şövalyeleri saldırmasın:smiley:) Öncelikle, neden mevcut gruplardan birine katılmak yerine yeni bir grup oluşturmayı tercih ettiğimi açıklamak isterim.

Daha önceden birbirini tanıyan insanların içine karışmak, gruba sonradan dahil olmak, insan doğası ekseninden bakaraktana, hemen oradan da sosyolojik açıya geçildiğinde dahi “zor” olarak kabul edilen bir olgudur. Yani zor, çohh zor. :smiley: Gruba sonradan dahil olanın, yeni gelin gibi, kendini kabul ettirmek zorunda olması, yok herkesi ölçmesinin, tartmasının vs vs nin gerekmesi, göz süzmeler, kaş çatmalar derken, hele ki ortam bir erkek cinsin, hatta hep erkek cinsin ortamıysa (sap tayfa), grupta, efelenmelere kadar gidecek tatsız hadiselerin yaşanması acının ta kendisidir.

Dahası, ortamda beyinsiz insanlar da çoğunluktaysa, muhabbetin tek bir b.k noktaya odaklanması, ağzıyla içmeyen insanların verdiği kahır, şehirdeki insan müsveddelerinden kaçayım derken, dağın başında mecburen 3-5 hödükle başbaşa kalma gerçeğiyle yüzyüze bırakabilir insanı. Bir kere dağa çıktıktan sonra da birader sen bsgtrgt denmez kimseye..

Belli bir yaştan sonra imkan bulan bir kampçılık hevesine, mevcut çevreni (eşini, dostunu) zor kullanarak dahil etmek de nereden bakarsanız bakın hoş bir davranış olmayacaktır.
Binaenaleyh, en mantıklı tercihin, daha önceden birbirini tanımayan insanların eşit şartlarda buluşması sonucu, bir takım şartlar etrafında (aha gene şartlar) kuracakları bir grup olduğunda karar verdim. Hööööh, anlatması zormuşJ

Eğer aşağıdaki şartlar size mantıklı gelmenin ötesinde, ben de bunu istiyorum diyorsanız, süreç şu şekilde işleyecek.

Öncelikle bir whatsup grubu oluşturacağız. Bu grup dağa çıkmadan önce, köprüden önce son çıkış hesabı, şehirde yani istanbulda birkaç buluşma ayarlayacak, yani tanışacağız.
Yazılı kelimelerin yerini sözler, yalanların yerini gerçek yüzler aldığında (pöhh) yine aynı fikirdeysek, hah bu adamlarla dağa çıkarım diyorsak, gezilere başlayacağız.
Yoksa aklı başında hiçbir insan, hiç tanımadığı insanlarla, dağın başına çıkmaz.:smiley: Manyak mısınız?

Septisizim değil, akılcılık.

Bu forumda bugüne kadar, “hadi biz şuraya gidiyoruz” diye açılan başlıklara yorum olarak “dur ben de geliyorum” diyerek, birbirini o ana dek hiç tanımayan insanların yaptığı, anadolu rock saflığındaki organizasyonlara ağzım açık çok bakakaldım. İnsanların karşılıksız güvenine, belki de, kendileri de kritersiz olduğu için böyle rahat olmalarına anlam veremedim. Ondan sonra vay benim başıma niye bunlar geldi di mi? J

Neyse, başlayalım.
Şartlar;

1 – Birinci şart, gruba katılmak isteyen arkadaşın genel kültürü olacak. Boş konuşarak hayattan soğutan, sürekli uçkur muhabbeti yapan, ya da konu babasının uzaylı olması kadar ilginç bile olsa sürekli aynı konudan bahseden saplantılı insanlar, bunun farkındalarsa tabi, lütfen gruba katılmasınlar.
Genel kültür derken, bunu biraz açmak isterim. Zira ülkemizde herkes kendini kültürlüden öte alim sanıyor. Özellikle tarih, arkeoloji, astroloji, felsefe, edebiyata ilgi duyan, bilime saygılı insanlar aranmaktadır. Öyle çok da genel değil yani.
Hurafelerle yaşayan, bağnaz, laf anlatılmaz, tek tip doğruya yapışmış insanlar kendilerini bu grupta huşu içinde hissedemezler.
En önemlisi, kitap okuyan arkadaşlar aranmaktadır. Ben kitap okumayı sevmiyorum, vaktim yok diyen arkadaşlara saygımızı muhafaza ederek, başka kapıya diyoruz.:smiley: Kitap okur olmakla kamp yapmanın alakasını kurgulayamayanlar, saçma bularak hemen burayı terk edebilirler.

2 – İkinci şart, gruba katılmak isteyen arkadaş ahlaklı olacak. Burada inançsal değil, beşeri ahlaktan bahsediyoruz. Anlatması uzun, ne anlıyorsanız. Zaten anlamayan küfredip gidecektir.
Ayrıca, “içinde yaşadığımız toplumda, kendini yalnız hissetmek”, aranan, olmazsa olmaz duygudur.

3 – Üçüncü şart, gruba katılmak isteyen arkadaş kesinlikle doğaya saygılı ve yine olmazsa olmaz hayvansever olmalıdır. Av amaçlı gezi yapmak isteyen, ya da böyle olmasa da, kamp yerine av tüfeğini alıp sağa sola ateş açan arkadaşları tercih etmiyoruz. Aha kapı, aha sapı.

4 – Dördüncüsü, grupta cimrilik ve açgözlülük yasaktır. Dağın başında, kafa dinlemek yerine sadece yemeye odaklanan, sürekli para/masraf hesabı yapan, para verdik bari herşeyden yiyelim kafasındaki arkadaşlar yandaki gruba başvursunlar.

5 – Beşincisi çok net, Atatürk’ü çok! sevmeyen, çok! saymayan lütfen uzak dursun, zira zeka göstergesidir.

6 – Kültürlü olsun, kitap okusun vs dedik ama kültürle, eğitimle yumuşamış, hamura dönmüş, zombi kıvamında yaşayan arkadaşlar da lütfen daha güvenli deşarjlara yönelsinler, öyle ki, dağın başında ayı çıkabilir, kurt olabilir, en kötüsü kötü niyetli insanlar olabilir. Her tehlikede topukları d.tune değerek kaçan arkadaşlar da ilerden sağa dönebilirler. Amacımız elbette dağa çıkıp adam dövmek değil, ama doğada biraz sert arkadaşlara ihtiyaç olabilir.

7 – Grupta yiyecek, içecek organizasyonunu vb harcamalar, kişi sayısına bölünmek ve kamp başında harcama yapan kişilere ödenmek üzere, yazılı olarak yapılacaktır. Bu konuda çok hassas davranılacaktır, kişilerin benzin dışındaki tüm harcamaları, toplam harcamaya eklenecektir. Tecrübeyle sabittir, fazla harcasa bile insanlığından ses etmeyen naif insanlar bile, zamanla maddi konulardan çıkabilecek alınganlıklardan ötürü gruptan soğuyabilirler. Bir grupta rahat olmak istiyorsanız ve grupta huzur olsun istiyorsanız, bunun çözümü maddi konuları olabildiğince kolay/hızlı/adilane halletmektir. Doğada para konuşmak istemeyen, parayla pulla işi olmayan insanlar tercih sebebidir.

8 – Grup erkek grubu olarak düşünülmüştür. Çift olarak geziler ilerde düşünülebilir. Ama şunu rahatlıkla belirtebiliriz, grup sevgili bulma amacıyla kurulmamıştır, sırf buna odaklanan arkadaşlara sosyal ağlar, parklar bahçeler, avm’ler tavsiye edilir.

9 – Müzikle ilgilenmeyen, müzik sevmeyen, tek tip müzik türünden sapmayan arkadaşlar da lütfen..

10 – Gezi için araç şart, arıza vs durumunda geri dönebilmek, kalan aracı çekebilmek vs için birkaç araçla gitmek de şart. Araçsız katılabilir miyim diyen çıkarsa grup karar verir. Ama araçla gelirken, yanında dayı, yiğen, teyze çocuğu, bir arkadaş getirmek hoş karşılanmaz. Ortam bozulabilir. Kemik kadro dış katılımcılar hakkında grup üyeleri oylama ile karar verebilir.

11 – Grup alkole açıktır. Hatta neredeyse içmeyen dövülmektedir. Uyuşturucuya kapalıdır. Ama Kaygusuz Abdal’ın dediği gibi; “Gel içegör şu cür’adan/Kaldır perdeyi aradan”

12 – Grup off-road amaçlı değildir. Off-road amacı taşımadığını söylediği halde, arazide her gördüğü çukura giren, her suda şnorkelini deneyen, kayaların üstünde habire amortisörlerini test eden hızlı arkadaşları da sola doğru alıyoruz. Arada bunlar elbette yapılabilir, yasak değil, sürekli bunu yapıyor olmak sorun.

13 – Grup saçmasapan büyümeyecektir. Her üyenin her organizasyona katılmayacağını düşünürsek, max 10-12 kişiden oluşan, gezilerini max 6-8 kişiyle yapan bir grup olması hedeflenecektir. Skor değil kaliteyi hedefleyen, sanal alem arkadaş avcısı değil, vefalı dostlukların olduğu bir oluşum amaçlanmaktadır. Belirli sayılar oluşunca grup kapatılacaktır.
Zaten çok başvuran olacağını da düşünmüyorum.

14 – Son ama önemli şey ise şu; gruba katılmak isteyen arkadaşlar mutlaka ama mutlaka eğlenceli, neşeli, keyifli insanlar olmalıdır. Somurtan, sürekli dert sahibi, hayata küsmüş, depresif, ortam bozan, trip atan, nazlanan, kendini ağırdan satan ve en önemlisi d.tu başı ayrı oynayan arkadaşları istemiyoruz.

Çoğul yazıyorum ama şu anda tek kişiyimJ Kısa bilgi, yaşım 39. Ford Explorer 1995 Limited aracım ve belirli kamp ekipmanım var. Çok tecrübem yok, kampın kaşarı olduk diyemem.

Yaşımı yazmamın nedeni, akranlık ilişkisi kurabilmenizdir. Ama yaş konusunda çok katı değilim.

Uzun uzun, sıkarak, ukalaca ve köşeli bir uslupla yazdım ki, uyuz olan, uğraşmayan, okumaya üşenerek elenen çok olsun ve doğru kişilere ulaşalım. Kimle gittiğin, gittiğin yerden de önemlidir. Öyle insanlar vardır ki, birlikte cennete gitsen soğutur.

Kuralcı, despot yapıyı görüp teokrasi sanmayın, birbirimizi bulabilir mutabık kalırsak herşeyi gözden geçirebiliriz.

Katılmak isteyenleri bekliy

bakalim hayirlisi, kalabalik toplamiyoruz zaten, kalifiye adam ariyoruz..
Tamamdir, bak +1 oldu bile :smiley:

🤣🤣🤣😁😁😅😅😅😅
Akşam akşam kahkayı patlattım yine dönüp dolanıp beş sene sonra yine aynı muhabbetler. Bir 5 sene daha bekleyemem. O zamana enerji kalırmı bilmem. Kamp yapacak orman kalmaz belkide 😅 Bana ulaş.
 

Etiketler
İstanbul’da ikamet eden ve aşağıda belirtilen şartlara kendini yakın hisseden arkadaş adayları ile bir kamp grubu oluşturarak, düzenli geziler düzenlemek arzusundayım. (şart mart deyince biraz işe adam alıyomuşuz gibi oldu ama idare edin:smiley:

Siteye yeni üye olsam da uzun süredir takip etmekteyim, bu amaçla kurulmuş birçok grup olduğunun farkındayım. (Yani aptal değiliz, hemen forum şövalyeleri saldırmasın:smiley:) Öncelikle, neden mevcut gruplardan birine katılmak yerine yeni bir grup oluşturmayı tercih ettiğimi açıklamak isterim.

Daha önceden birbirini tanıyan insanların içine karışmak, gruba sonradan dahil olmak, insan doğası ekseninden bakaraktana, hemen oradan da sosyolojik açıya geçildiğinde dahi “zor” olarak kabul edilen bir olgudur. Yani zor, çohh zor. :smiley: Gruba sonradan dahil olanın, yeni gelin gibi, kendini kabul ettirmek zorunda olması, yok herkesi ölçmesinin, tartmasının vs vs nin gerekmesi, göz süzmeler, kaş çatmalar derken, hele ki ortam bir erkek cinsin, hatta hep erkek cinsin ortamıysa (sap tayfa), grupta, efelenmelere kadar gidecek tatsız hadiselerin yaşanması acının ta kendisidir.

Dahası, ortamda beyinsiz insanlar da çoğunluktaysa, muhabbetin tek bir b.k noktaya odaklanması, ağzıyla içmeyen insanların verdiği kahır, şehirdeki insan müsveddelerinden kaçayım derken, dağın başında mecburen 3-5 hödükle başbaşa kalma gerçeğiyle yüzyüze bırakabilir insanı. Bir kere dağa çıktıktan sonra da birader sen bsgtrgt denmez kimseye..

Belli bir yaştan sonra imkan bulan bir kampçılık hevesine, mevcut çevreni (eşini, dostunu) zor kullanarak dahil etmek de nereden bakarsanız bakın hoş bir davranış olmayacaktır.
Binaenaleyh, en mantıklı tercihin, daha önceden birbirini tanımayan insanların eşit şartlarda buluşması sonucu, bir takım şartlar etrafında (aha gene şartlar) kuracakları bir grup olduğunda karar verdim. Hööööh, anlatması zormuşJ

Eğer aşağıdaki şartlar size mantıklı gelmenin ötesinde, ben de bunu istiyorum diyorsanız, süreç şu şekilde işleyecek.

Öncelikle bir whatsup grubu oluşturacağız. Bu grup dağa çıkmadan önce, köprüden önce son çıkış hesabı, şehirde yani istanbulda birkaç buluşma ayarlayacak, yani tanışacağız.
Yazılı kelimelerin yerini sözler, yalanların yerini gerçek yüzler aldığında (pöhh) yine aynı fikirdeysek, hah bu adamlarla dağa çıkarım diyorsak, gezilere başlayacağız.
Yoksa aklı başında hiçbir insan, hiç tanımadığı insanlarla, dağın başına çıkmaz.:smiley: Manyak mısınız?

Septisizim değil, akılcılık.

Bu forumda bugüne kadar, “hadi biz şuraya gidiyoruz” diye açılan başlıklara yorum olarak “dur ben de geliyorum” diyerek, birbirini o ana dek hiç tanımayan insanların yaptığı, anadolu rock saflığındaki organizasyonlara ağzım açık çok bakakaldım. İnsanların karşılıksız güvenine, belki de, kendileri de kritersiz olduğu için böyle rahat olmalarına anlam veremedim. Ondan sonra vay benim başıma niye bunlar geldi di mi? J

Neyse, başlayalım.
Şartlar;

1 – Birinci şart, gruba katılmak isteyen arkadaşın genel kültürü olacak. Boş konuşarak hayattan soğutan, sürekli uçkur muhabbeti yapan, ya da konu babasının uzaylı olması kadar ilginç bile olsa sürekli aynı konudan bahseden saplantılı insanlar, bunun farkındalarsa tabi, lütfen gruba katılmasınlar.
Genel kültür derken, bunu biraz açmak isterim. Zira ülkemizde herkes kendini kültürlüden öte alim sanıyor. Özellikle tarih, arkeoloji, astroloji, felsefe, edebiyata ilgi duyan, bilime saygılı insanlar aranmaktadır. Öyle çok da genel değil yani.
Hurafelerle yaşayan, bağnaz, laf anlatılmaz, tek tip doğruya yapışmış insanlar kendilerini bu grupta huşu içinde hissedemezler.
En önemlisi, kitap okuyan arkadaşlar aranmaktadır. Ben kitap okumayı sevmiyorum, vaktim yok diyen arkadaşlara saygımızı muhafaza ederek, başka kapıya diyoruz.:smiley: Kitap okur olmakla kamp yapmanın alakasını kurgulayamayanlar, saçma bularak hemen burayı terk edebilirler.

2 – İkinci şart, gruba katılmak isteyen arkadaş ahlaklı olacak. Burada inançsal değil, beşeri ahlaktan bahsediyoruz. Anlatması uzun, ne anlıyorsanız. Zaten anlamayan küfredip gidecektir.
Ayrıca, “içinde yaşadığımız toplumda, kendini yalnız hissetmek”, aranan, olmazsa olmaz duygudur.

3 – Üçüncü şart, gruba katılmak isteyen arkadaş kesinlikle doğaya saygılı ve yine olmazsa olmaz hayvansever olmalıdır. Av amaçlı gezi yapmak isteyen, ya da böyle olmasa da, kamp yerine av tüfeğini alıp sağa sola ateş açan arkadaşları tercih etmiyoruz. Aha kapı, aha sapı.

4 – Dördüncüsü, grupta cimrilik ve açgözlülük yasaktır. Dağın başında, kafa dinlemek yerine sadece yemeye odaklanan, sürekli para/masraf hesabı yapan, para verdik bari herşeyden yiyelim kafasındaki arkadaşlar yandaki gruba başvursunlar.

5 – Beşincisi çok net, Atatürk’ü çok! sevmeyen, çok! saymayan lütfen uzak dursun, zira zeka göstergesidir.

6 – Kültürlü olsun, kitap okusun vs dedik ama kültürle, eğitimle yumuşamış, hamura dönmüş, zombi kıvamında yaşayan arkadaşlar da lütfen daha güvenli deşarjlara yönelsinler, öyle ki, dağın başında ayı çıkabilir, kurt olabilir, en kötüsü kötü niyetli insanlar olabilir. Her tehlikede topukları d.tune değerek kaçan arkadaşlar da ilerden sağa dönebilirler. Amacımız elbette dağa çıkıp adam dövmek değil, ama doğada biraz sert arkadaşlara ihtiyaç olabilir.

7 – Grupta yiyecek, içecek organizasyonunu vb harcamalar, kişi sayısına bölünmek ve kamp başında harcama yapan kişilere ödenmek üzere, yazılı olarak yapılacaktır. Bu konuda çok hassas davranılacaktır, kişilerin benzin dışındaki tüm harcamaları, toplam harcamaya eklenecektir. Tecrübeyle sabittir, fazla harcasa bile insanlığından ses etmeyen naif insanlar bile, zamanla maddi konulardan çıkabilecek alınganlıklardan ötürü gruptan soğuyabilirler. Bir grupta rahat olmak istiyorsanız ve grupta huzur olsun istiyorsanız, bunun çözümü maddi konuları olabildiğince kolay/hızlı/adilane halletmektir. Doğada para konuşmak istemeyen, parayla pulla işi olmayan insanlar tercih sebebidir.

8 – Grup erkek grubu olarak düşünülmüştür. Çift olarak geziler ilerde düşünülebilir. Ama şunu rahatlıkla belirtebiliriz, grup sevgili bulma amacıyla kurulmamıştır, sırf buna odaklanan arkadaşlara sosyal ağlar, parklar bahçeler, avm’ler tavsiye edilir.

9 – Müzikle ilgilenmeyen, müzik sevmeyen, tek tip müzik türünden sapmayan arkadaşlar da lütfen..

10 – Gezi için araç şart, arıza vs durumunda geri dönebilmek, kalan aracı çekebilmek vs için birkaç araçla gitmek de şart. Araçsız katılabilir miyim diyen çıkarsa grup karar verir. Ama araçla gelirken, yanında dayı, yiğen, teyze çocuğu, bir arkadaş getirmek hoş karşılanmaz. Ortam bozulabilir. Kemik kadro dış katılımcılar hakkında grup üyeleri oylama ile karar verebilir.

11 – Grup alkole açıktır. Hatta neredeyse içmeyen dövülmektedir. Uyuşturucuya kapalıdır. Ama Kaygusuz Abdal’ın dediği gibi; “Gel içegör şu cür’adan/Kaldır perdeyi aradan”

12 – Grup off-road amaçlı değildir. Off-road amacı taşımadığını söylediği halde, arazide her gördüğü çukura giren, her suda şnorkelini deneyen, kayaların üstünde habire amortisörlerini test eden hızlı arkadaşları da sola doğru alıyoruz. Arada bunlar elbette yapılabilir, yasak değil, sürekli bunu yapıyor olmak sorun.

13 – Grup saçmasapan büyümeyecektir. Her üyenin her organizasyona katılmayacağını düşünürsek, max 10-12 kişiden oluşan, gezilerini max 6-8 kişiyle yapan bir grup olması hedeflenecektir. Skor değil kaliteyi hedefleyen, sanal alem arkadaş avcısı değil, vefalı dostlukların olduğu bir oluşum amaçlanmaktadır. Belirli sayılar oluşunca grup kapatılacaktır.
Zaten çok başvuran olacağını da düşünmüyorum.

14 – Son ama önemli şey ise şu; gruba katılmak isteyen arkadaşlar mutlaka ama mutlaka eğlenceli, neşeli, keyifli insanlar olmalıdır. Somurtan, sürekli dert sahibi, hayata küsmüş, depresif, ortam bozan, trip atan, nazlanan, kendini ağırdan satan ve en önemlisi d.tu başı ayrı oynayan arkadaşları istemiyoruz.

Çoğul yazıyorum ama şu anda tek kişiyimJ Kısa bilgi, yaşım 39. Ford Explorer 1995 Limited aracım ve belirli kamp ekipmanım var. Çok tecrübem yok, kampın kaşarı olduk diyemem.

Yaşımı yazmamın nedeni, akranlık ilişkisi kurabilmenizdir. Ama yaş konusunda çok katı değilim.

Uzun uzun, sıkarak, ukalaca ve köşeli bir uslupla yazdım ki, uyuz olan, uğraşmayan, okumaya üşenerek elenen çok olsun ve doğru kişilere ulaşalım. Kimle gittiğin, gittiğin yerden de önemlidir. Öyle insanlar vardır ki, birlikte cennete gitsen soğutur.

Kuralcı, despot yapıyı görüp teokrasi sanmayın, birbirimizi bulabilir mutabık kalırsak herşeyi gözden geçirebiliriz.

Katılmak isteyenleri bekliyorum, saygılar.
 

merhaba buraya bi arkadaşımın vasıtasıyla ilk defa katıldım istanbulda yaşıyorum bende kamp grubuna katılmak istiyorum extra yapmam gereken birşey var mı whatsapp grubu vs. bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,006
Kayıtlı Üye Sayımız
172,098
Kaydolan Son Üyemiz
mesut44dg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst