Yeni Kasa Grand Vitara'nın Olumsuz Yanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Evren UYANIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,714

Evren UYANIK

Kamp II
Yer
İzmir
Web
www.evrenuyanik.com
Merhaba,

Yaklaşık 1 aydır yeni kasa Grand Vitara hakkında yerli-yabancı kaynaklardan bilgi ediniyor, offroad videoları izliyor, ikinci el piyasasını araştırıyorum.

Aracın olumlu yanları her yerde ifade edildiği gibi fiyatı, donanımı, LSD'li gerçek orta diferansiyelle sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olması, 4h lock 4l lock seçimleri olması, esp tcs ile ön ve arka diferansiyellerde de kısmi olarak da olsa elektronik kilitleme davranışı sergileyebilmesi. 2006-2008 model, 35.000-55.000 TL aralığındaki arazi araçlarını araştırdığımda arazi kabiliyeti olarak Grand Vitara'ya yaklaşabilen araç dahi yok. Yeni nesil araçlar genelde sürekli önden çekişli, 40 km/s hızın altında manuel olarak 4x4 moduna girebilen (ki o bile bazılarında yok) türde 4x4 sistemlerine sahipler, low range ise sanırım bu fiyat aralığındaki 5 kapı jiplerin hiçbirinde yok, kamyonetleri saymazsak LSD de sanırım hiçbirinde yok. Bu durumda offroadda kayıtsız şartsız lider olduğu açık Grand Vitara'nın.

Ancak bu durum normal kullanımda ne kadar değişiyor, normal kullanımda insanın tadını kaçıracak, keşke bunu almasaydım şunu alsaydım dedirtebilecek bir olumsuzluğu var mı bunları merak ediyorum ve bu konularda internette pek bilgi bulamadım. Bu forumdan okuduğum kadarıyla dizel motorlu versiyonun fazla gürültülü olduğu, dizel ve benzinli her ikisinin de pek performanslı olmadığı, otomatik vitesli versiyonların da otomatik vites sistemlerinin eski nesil olduğu, sarsıntılı, sesli geçiş yapması söz konusu. Hem bu konularda, hem de bunlara ek konularda bu aracın olumsuz yanları hakkında bilgi verebilecek kişiler var mıdır? Olumlu yanlar zaten ortada, ama gözümü karartıp herşeyi tozpembe görmek de istemiyorum, fiyatının düşük olması neticesinde mutlaka olumsuz yanları da olmalı diyorum. Marka imajının arazi aracı kategorisi dışında çok iyi olmaması elbette fiyatı düşüren bir etken ama başka sebepler de olabilir ve bunlardan haberim olmayabilir diye düşündüğüm için bilgi arayışındayım.

Mesajı sadece Grand Vitara değerlendirmesi istemek amaçlı yazmış olsam da, ikinci el araştırmalarımda bu aracı en çok RAV4 ile karşılaştırdığımı da yazmadan geçmeyeyim. Sürekli dört çeker sistemi olmasa da 40km/s'e kadar da olsa manuel kilitleme imkanı olması hiç yoktan iyidir. Diğer yandan sürekli dört çeker sisteminin olmayışının günlük kullanımda konfor ve tüketim açısından avantajları olabilir gibi tesellileri var. 40 km/s'in üzerinde sürekli dört tekerlekten çekişe suv kategorisinde bir araçta ihtiyaç duyulacağını pek sanmıyorum, Impreza kullanmıyoruz sonuçta, dört tekerlekten çekişe ihtiyaç duyulacak performansta bu araçlarla viraja girilmeyeceği aşikar, böyle bakınca sürekli dört çeker olmasa da olur, ama low range dik ve bozuk yerlerde illa ki lazım gelir, otomatik vites RAV4'le taşlık kayalık dik yerlerde nereye kadar diye de sormadan edemiyorum. Yine de Grand Vitara ile birlikte değerlendirdiğim en ciddi alternatif RAV4 gibi görünüyor. Captiva hem yüksek fiyatı hem de manuel kilitleme olmaması nedeniyle karşılaştırma dışı. Freelander da eski ve RAV4 tarzı 4x4 sistemine sahip olması nedeniyle tercih sebebi değil benim karşılaştırmamda. Bu aralıkta başka araç da yok sanırım zaten.

Teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Yeni Kasa Grand Vitara'nın Olumsuz Yanları

Evren, dersini iyi çalışmışsın. Hem GV hem de alternatif olarak düşündüğün markaları iyice araştırmış ve güzel bir özet çıkartmışsın. Yazdıklarının hepsi de doğru. Benim anladığım, sen bu tabloda tercihini zaten GV'den yana yapmışsın ama olumsuz olarak değerlendirilebilecek yönlerinde de vicdanını rahatlatmak ister gibisin.

Almayı düşündüğün 4X4'ü kullanım şeklini ve beklentini bilmiyorum ancak yol dışında ve karlı yollarda kullancak isen GV avantajlı. Binek araç ile kıyaslamaya gerek yok birçok yönü ile geride kalır. Tüketim olarak da (özellikle yüksek hız ve devirde) oldukça kötü. Ama beğendiysen ve sahip olmak istiyorsan, buradan sonrasına sadece mantık değil, duygular da karışıyor.

Hocam aslında tabiri caizse gaza gelmiş durumdayım ve 4 aylık Qashqai için satılık ilanını bile verdim, ÖTV indirimli 45.5 milyara aldığım arabaya 42 milyar veren de var, satsam rahat rahat düşük kilometrede yeni model bir GV alırım, baya da baktım ilanlara işte, ama değer mi değmez mi, sonradan beklenmedik bir terslikle karşılaşır mıyım emin olamıyorum. Otomatik vitesli araç hiç kullanmadım şimdiye kadar, çok fazla araç değiştirdim, farklı tarzlarda araçlar kullandım ama hep düz vitesti. Otomatikte bir terslik olur mu ikinci elde, günlük kullanımda can sıkacak bir şey yapar mı bunları bilmiyorum. Dizelin tüketimi testlere göre iyi görünüyor, ama sesiyle, gücüyle, eski teknoloji olmasıyla ilgili sağda solda şikayetler de okuyorum. Mantıksız bir karar vermek de istemediğim için olumsuz yanlarını iyi öğrenmek istiyorum. İnsan bir şeye heves edince hep iyi taraflarını görüyor, olaya bir de diğer taraftan bakmak gerek, bunun araştırmasına girdim şimdi de.

RAV4 GV'ye ciddi bir alternatif aslında, bu forumda başka bir başlıkta okudum, emin olamadım ama otomatik viteste L konumu varmış, low range mi oluyor, eğer öyleyse hem manuel kilitleme, hem low range, o da belirli bir ihtiyaca kadar yanıt verir. Diğer yandan konfordur, onroad performansıdır, GV'den iyidir diye tahmin ediyorum, ama RAV4'lerin de 2.2 dizelleri aşırı pahalı, 2.0 benzinlileri de hep otomatik ve 4 ileri otomatik, büyük ihtimalle pek gitmeyecek ve fazla yakacak.

Durum böyle, çok değişkenli bir denklem var ortada ve bazı konularda çok fazla bilgi/tecrübe sahibi olamamak da denklemi çözümlemeyi zorlaştırıyor. Araştırdıkça, internette saatler harcadıkça yeni bir şeyler öğreniyorum sürekli ve bunların arasında kararları etkileyebilecek şeyler de oluyor, sonuna kadar gitmeden, herşeyi öğrenecek kadar araştırmadan bir karar vermek istemiyorum.

Benim kullanım tarzım ancak hafif offroad olur. Öyle bataklığa, çamura, arabanın sağını solunu ağaçlara sürtecek dar yollara gireceğimi sanmam. Karlı yerler de İzmir'e uzak. En fazla şu dağlardaki yangın için açılan yollar falan olur herhalde sınırım, ya da kışın buralarda karlı bir dağ bulup çıkılabilir falan. Yol lastiği olmayan hafif dişli bir lastik olsa, yavaş çıkılan yokuşlarda patinaj yaptırmayacak bir 4x4 sistemi olsa, düşük hızlarda çok bozuk yerlerde yokuş çıkmaya çalışıyorken sürekli yarım debriyajda gidip arabayı ağlatmayacak bir low range olsa fazla fazla yeter sanırım benim ihtiyacıma.

Eğer Qashqai'den ciddi bir memnuniyetsizliğiniz yoksa ve off-road yapmayacaksanız bence sıfır aldığınız bir aracı satıp 2. el almayın.
Eğer hafif off-road yapacaksanız (benim anladığım, doğa kamplarına gitmek yol olmayan arazide gezmek) GV'den harici sizi tatmin etmeyecektir. Ancak burada şu risk var, off-road'u hafif yapmakla yetinmezseniz bazı modifikasyonlara başlayacaksınız ki GV buna da imkan verir.
Yok ben bunları yapmam bataklığa çamura girmem ağaçların arasında dolaşmam diyorsanız böyle bir değişikliğe ve bunun getireceği az ya da çok maaliyete zahmete girmeye değmez.
Mevcut aracınızla deneyin, yetmez ise değiştirmeyi düşünün.

Otomatik araç kullanmakta bir sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum. Hatta şehir içi yoğun trafikte çok daha az yorucu.

RAV4 hakkında bilgim yok ama otomatik vitesteki L en düşük vitesi temsil ediyordur diye düşünüyorum. Low range olmasa gerek.

Eğer yağun çamur ve aşırı dik tepe tırmanışı yapmayacaksanız sizin de low range'e ihtiyacınız olmaz. Eğer Qashqai size yeterli gelmez ise orta diff kilidi olan bir araç ve en azından AT lastikler ilk etapta sizi mutlu edecektir.

Yol olmayan arazide gitmeye şimdiye kadar heves etmedim açıkçası, genelde toprak dağ yollarında, şöyle ailece farklı bir yerlere gidelim doğa içerisinde gezinelim denilebilecek yollara girdim şimdiye kadar. Arabanın sınırının o olması da bunda etkili tabi. Zaten böyle yollarda bile toprak ve taşlık dik yokuşlarda çıkmak zor oluyor, biraz hız kazanıp sürekli bir patinaj halinde çıkılabiliyor bazı yokuşlar. Bir toprak lastiğinin böyle durumlara faydası olur, araç değiştirmeye göre de çok ekonomik bir çözüm, ama 4x4'le mukayese olmaz elbette. Şimdi zor koşullara girmiyor olmam, uygun araca sahip olduğumda girmeyeceğim anlamına da gelmez bir taraftan. İnsan bir şeyler deneyip hoşlandığı zaman o hobiyi gitgide geliştirmek, daha fazla zaman ayırmak da isteyebiliyor, bunlar yaşayarak öğrenilecek, tecrübe etmeden bilinemeyecek şeyler.

Ben ilanı vermiştim zaten, ÖTV indirimi varken arabayı almış olmanın verdiği avantajla satışta çok zarar yaşayacağımı düşünmüyorum. Önümüzdeki haftalarda veya aylarda iyi fiyat veren biri çıkarsa üzerine para koymaya gerek kalmayacak şekilde GV veya RAV4 türü birşeyler düşünebilirim, zaman neler gösterecek göreceğiz, niyet olduktan sonra er ya da geç bir şekilde olur elbet.

Evren UYANIK' Alıntı:
...Dizelin tüketimi testlere göre iyi görünüyor, ama sesiyle, gücüyle, eski teknoloji olmasıyla ilgili sağda solda şikayetler de okuyorum.
...Benim kullanım tarzım ancak hafif offroad olur. Öyle bataklığa, çamura, arabanın sağını solunu ağaçlara sürtecek dar yollara gireceğimi sanmam. Karlı yerler de İzmir'e uzak.
Sayın Evren Bey,
6 aylık yeni kasa 5K GV 1.99 DDiS kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim.
Bu model, sıkışık, yavaş ilerleyen ve dur kalkların fazla olduğu şehir-içi trafik için pek de uygun değildir.
DOĞRUDUR, motoru nispeten eski model AMA çok da eski değildir. RENAULT Laguna II'lerde kullanılan, kendini kanıtlamış bir motordur.
Motor olarak yetersiz kalan yanı 129BG güç üretebilmesidir. Yine de 300Nm tork değeri ASLA düşük sayılmaz.
1650kg'dan fazla bir aracın ara-hızlanmalarında yetersiz kalmakta, çoğu zaman vites küçültmeden aracı toparlamak mümkün olmamaktadır.
ANCAK bu nispeten yetersiz güç üreteilmesi biraz masrafla ve en fazla 3 dk emekle çok kolay aşılabilen bir durum ("Sorun" değil !)
DTAYLI BİLGİ BURADA: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29337.0

Ben ve aynı araca sahip bir arkadaşımın yaptığı gibi; Alman malı, TUV onaylı, "DTE-Systems" marka BOX-Modül alabilirsiniz.
Uzun sigara paketi boyutlarında, hatta biraz daha ince, chip içeren bir elektronik devre. Montajı çok basit, takılması 3 kablo ucundaki bağlantı soketlerinin birbirine geçirilmesinden ibaret. Araçtaki orjinal chip ve yazılımına dokunmadan, sadece motordan giden Common Rail senserlerinin kablosu ile aracın kendi beyni arasına takılıp, sensör sinyallerini optimize ederek çalşıyor.

Motor gücünü 129'dan 156BG'ne, torku da 300'den 365Nm'ye çıkarıyor. Daha düşük devirlerde daha yüksek güç ve tork sağladığından çok daha kolay toparlanıp hızlanabiliyor GV. Sakin ve 90-100km/saat sabit hızda kullanımla, şehir dışı 550 km'lik bir yolun sonunda ortalama tüketim değeri olarak dijital bilgi ekranında 100km'de 5.9litre mazot tüketim değerine şahit olduğumu ifade edeyim.

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Sıkışık trafikte uygun değil derken diğer dizel araçlara veya diğer düz vitesli araçlara göre nesi sizi rahatsız etti?

Orta diferansiyel olan araçlarda ses yapma, vites değiştiriyorken aktarma organlarından rahatsız edici vuruntu sesi gelme tarzı sorunlar oluyor mu? Hiç dört çeker otomobil kullanmadım, bu nedenle soruyorum. %47-53 tork dağılımının bu orta diferansiyeldeki sesi ve sabit hızda giderken ön-arka dağılım arasında oluşan bir nevi boşluğu almak için yapıldığına dair birşeyler okumuştum, %50-50 tork dağılımı olduğunda ses yapma veya sabit hızda sürüşte rahatsız etme gibi bir durum oluyormuş galiba.

Dizel motorlarda box tuning uygulamaları hakkında bilgim var. Daha önceden turbo-dizel Getz'te kısa süre kullanmıştım, gerçekten çok fazla fark yaratıyor. Eski benzinli atmosferik otomobillerimin de çoğunda chip tuning, dereceli eksantrik vs. kullandım, ama atmosferik motorlarda chip tuning pek hatta duruma göre hiç fayda etmiyor desek yeridir, yeni nesil dizellerde ise belirttiğiniz gibi aşırı miktarda bir değişim oluyor ve aracı çok fazla zorlamadığınız sürece de bir zararı yok. Normal kullanımda yakıt tüketimini değiştirmiyor evet, ancak sürekli tam gaz durumunda uzun süre arabayı zorladığınızda (son sürat denemeleri veya yokuş yukarı sürekli tam gaz gitme vb. gibi) biryerlere zarar verebildiğini veya motorun kendini korumaya alıp stop ettiğini duymuştum. Bazı sistemlerde ayar mekanizması oluyor içeride, motor kendini korumaya alıyorsa ayar mekanizmasından sistemin güç artışı sınırlandırılabiliyor, motorun daha sorunsuz çalışması sağlanabiliyor vs. Yeni dizeller için güzel bir imkan tabi, chip tuning gibi programlama veya entegreye yazma da gerektirmediğinden, çok kolay şekilde sökülüp takılabildiği için çok pratik, servise giderken çıkarttığınızda servisin anlama ve arıza çıkartma imkanı da yok, bu anlamda da güzel bir icat :smiley:

Evren UYANIK' Alıntı:
Sıkışık trafikte uygun değil derken diğer dizel araçlara veya diğer düz vitesli araçlara göre nesi sizi rahatsız etti?
Öncelikle 1.9 DDiS moelin vitesi manuel. Sıkışık trafikte sürekli 1.-2.-boş arasında dolaşmak insanı sıkıyor. Vites de kemikli hani, yani sert.
Motor gücü ve torku ara hızlanmalar için yetersiz kalıyor. Binek otomomobiller göre, haliyle arazi taşıtı olduğundan süspansiyonları sert.
Virajlara hızlı girmemek lazım, her ne kadar ESP, Brake Asist, Traction conrtol vb gibi bir çok güvenli sürüş donanımı olsa da, bunlar daha çok arazide ve karla kaplı-buzlu, kaygan yollarda daha çok işe yarayan özellikler gibi geliyor bana.

Ben ne motorun sesinden ne de şanzıman veya diferansiyel sesinden şikayetçiyim. Aksine motorun sesi hoşuma bile gidiyor.
Şanzıman veya diferansiyel sesini ise ya duymuyorum ya da algılayamıyorum.

Trafikteki olumsuzluğu düz vites olması nedeniyle söylediyseniz bu beni rahatsız etmez, zaten yıllardır bildiğim alıştığım bir durum, ben farklı bir sorun nedeniyle gibi anlamıştım. Araba 1600 kg üzeri olduğu için viraj performansı da beklememek gerek zaten. Qashqai 1300 kg olduğu ve süspansiyonu birçok otomobilden bile sert olduğu için virajlarda otomobil gibi güven veriyor, yatmıyor, ama 1600 kg üzeri herhangi bir 4x4’ün zaten virajda çok atik olabileceğini sanmıyorum. Vitara yine benim testlerden gördüğüm kadarıyla dinamik bir araba, sert virajlarda ya da beklenmedik durumlarda sürpriz yaratacak dengesiz bir araç değil gibi görünüyor. Bu anlamda bunu da dezavantaj görmüyorum sınıfı içerisinde. Sert süspansiyon zaten performans için olması gereken bir şey, virajlarda yatacağına, fren yapınca bütün ağırlık öne transfer olacağına varsın sert olsun, konforsuz olsun ama sürüş dinamikleri açısından rahatsız etmesin. Verdiğiniz bilgilere göre benim huzurumu kaçıracak bir şey göremedim yani.

Bu forumda başka bir konuda otomatik şanzımanda vites geçişlerinin sarsıntılı olduğu, sabit hızda giderken gereksiz yere vites düşürebildiği veya yükseltebildiği gibi şeyler yazıyordu, bunlar daha çok aklımı kurcalıyor çünkü daha önceden de otomatik kullanmadım, beklenmedik, huzurumu kaçıracak bir şey yaşar mıyım bunu bilemiyorum. Düz vites tercih etmek, yakıt tüketimi ve performansa katkıları da düşünülürse, belki daha doğru olur. İlanlara bakınca benzinlinin düzü ve otomatiği ve ama çoğu otomatik, ilanların yaklaşık yarısı da LPG gibi ki o da hiç tarzım değil. İkinci el denk gelme işi tabi, belli olmaz düzgün bir araç denk gelebilir benzinli düz veya otomatik alınabilir ama ilanlara bakınca dizel düz vitesler, tabi yeni olmalarının ve hepsinin üst donanım seviyesinde olmalarının da etkisiyle, daha çekici görünüyor.

Dizeller zaten benzinlilere göre daha geç çıktı ve yeni model olarak piyasada daha fazla var ve gelecekte de daha fazla olacaklar. Daha en azından 1-2 yıl daha bu aracın satışta olacağı düşünülürse önümüzdeki 2-3 yıla kadar ikinci elde bu araçların elverişli fiyatlı, yeni model, düşük kilometreli ilanları olabilir. Ben bu aracı aklımda bulunduracağım. Qashqai'i bu sıralarda veya birkaç yıl kullandıktan sonra uygun bir alıcı çıkarsa satıp böyle bir araç alıp en az birkaç yıl binip tecrübe etmek istiyorum. Geçmişte ben hep spor araçlar kullanmıştım Astra GSi, Vectra CDX, 206 GTi vs, bunlardan SUV sınıfına direk atlayamadık tabi, Qashqai alırken bile memnun kalabileceğimden şüpheliydim ama tarz olarak baya hoşuma gitti, bunu bir adım daha ileriye götürüp gerçek bir 4x4 alıp arabanın sınırlarını görecek şekilde arazide kullanıp bu duyguyu da tanımak yaşamak gerek.

mevcut 4x4 araçlar içind alınabilecek araç vitaradır
bana göre dezavantajı düstribütör firmanın bu marakaya hakkettiği deeğri vermemesidir.
(İzmir'de 1 tane servisi var, başka yok)
araç bahsettiğiniz araçlardan farklıdır. bu nedenle banagöre karşılaştıma yapmamak lazımdır. Nissan X-trail, suzuki grand vitara, mitsubishi outlander, land rover freelander(en son kasa, arazi vites seçeneği var) arasında karşılaştırma yapmak daha mantıklıdır.bu araçlar içinde fiyat, yedek parça, tecrübe, açısındn bana göre grand vitara....
dizel veya benzinli kişiye kalmıştır.

Enver bey ben de 1.9 ddis G.V kullanıyorum, eğer yılda birkaç defa tadıyla offroada çıkarım diyorsan bu arabayı tavsiye ederim, ben şimdi modifikasyona başladım fotolarını 1-2 hafta içinde garaj bölümünde paylaşacağım. Ancak araziye çıkamam diyorsan SUV aracın senin için daha kullanışlı olur( sanırım G.V SUV değil arazi aracı olarak geçer),selamlar

Enver Bey,

Sizi çok iyi anlıyorum,ben de İzmir de yaşıyorum ,çünkü aynı pimpiriklilikle bu aracı 2007 sıfır km de almak için 6 aya yakın araştırdım ,daha önce de Golf 4 TDI 110 Hp yani bir binek sahibiydim,off road parkurda rakip diyebileceğimiz ama aslında kesinlikle rakip olamayacak malum marka ve modelleri de teknik olarak kıyasladım ve araçları yakından da gördüm ,aslında teknik olarak kıyasladım diyorum ama şimdi Suzuki GV ile bir Rav 4 ü komfor harici mukayese etmenin ne denli cehaletten kaynaklanan bir yanılgı olduğunu anladım(bu arada yanlış anlaşılmasın hemen aracımın konforunun da bana fazlasıyla yettiğini belirteyim) Suzuki-Yeni GV ve türevi başlığı altında konulara bakarsanız sorduğunuz tüm soruların cevabı mevcut,daha önce bu rijitlik/vuruntu/ses v.s konuları çok tartıştık ve nedenlerini açıkladık,bunları geçiyorum,ben de hergün veya sık sık offroad yapan birisi değilim,malum şartlar gerekince "kamp,kumsal,kır - bayır arzularını" programlara kattığımızda bu işi normal şartlar altında gerçekleştiriyorum,demek istediğim yani aynı tarz kullanıcıyız sanırım.
Arkadaşların tespitlerine katılıyorum ama nihayetinde ülkemizin "onroad kullanımda" yol ve kalitesi durumlarını düşününce bu araç sanırım 1 taşla aynı anda birkaç kuş vurabilecek kapasitede ihtiyaca cevap veriyor,şehiriçi trafiğine fazla girmemek koşulu ile kullanımda inanın her konuda tatmin sağlayacağınız bir araç, şehir trafiğinde de korkunç kötü değil,sert aktarma organları dolayısıyla biraz yorabilir ve debriyaj-gaz-vites korelasyonunu 1. ve 2. viteste ayarlamak konusunda tecrübe kazandıkça da bu konu da halloluyor..
Yani fazla da ince detaylara girmek insanı çıkmaza sürükleyebiliyor,sanırım siz bunu yaşıyorsunuz/yaşadınız.

2006 5K duz vites benzinli modeli 1 ay once aldım.
Aracta ufak tefek dokunmalar dısında kaza yok. aldıgım dan beri sanayiden cıkamadım, yavas yavas duzeliyor ama ozetle memnun degilim. soyle ki, sehir icinde %80, offroad da %20 kullanımım var, %20 lik dilimde biraz daha rahat edecegim diye, %80 lik kısımda konforsuz bir surus alıyorum. kagıt ustunde bakınca otomatik koltuk ısıtma direksiyondan kumanda, cruise control falan gibi seyler cok guzel, ancak pratikte ortalama yakıt tuketimini bile gostermeyen bir yol bilgisiayarına sahip arkadas, daha kotusu bunun boyle oldugunu ankara yetkili servisi bilmiyor, bilgisayarı cıkarıp baska arabaya takmayı onerdiler. neyseki disturbotor e mail atıp olmadıgını ogrendim. 1 ve 2 viteste ozellikle sanzuman sesi, surekli titreyen bir vites topuzu direk kamyonet havası veriyor. arac kesinlikle tok degil cukur algılaması ic sallantısı falan sehir icinde 98 model crv ayarında. 1 aydır forumlarda cok soru sordum ustaları cok rahatsız ettim bayagı bir bilgi var sitede ulasabilirsen cıcıgına kadar ogrenebilirsin burdan. bu arada alana kadar2005 modeller gibi 2x4 4x4 olarak secebiliyorum sanarak aldım, alınca gordum ki sureki 4x4 mus, sinir hastası olacak kadar yavas ve sakin kullanınca sehir icinde 35 kurus yakıyor. aynı zamanda magnezyum subap kullandıgı icin LPG takıldıgında subaplar bozuluyor, bunu da direk ithalatcıdan ogrendim. LPG de taktıramadım ve yakıyor diye de binemiyorum boyle bir durum.
simdiki akllım olsa aynı paraya 5-6 sene eski discovery TD5 , 2002 honda crv tuplu, yada freelander alabilrim. bir binek aracım olup, sadece arazi icin alıyor olsam sanrım yine grand vitara alırdım cunku arazide iyi oldugunu cok yerden teyit ettim. simdilik aracla ilgili ofroad deneyiyim 20 cm lik kaldırama cıkmakla sınırlı oldugu icin, fazla bilgi paylasamayacagım. ha birde sehir icinde sahin kadar hızlanıyor, 2000-3000 devirlerde ivme cok az 4000 lerde anca ivmeleniyor.

Vecihi' Alıntı:
Enver bey ben de 1.9 ddis G.V kullanıyorum, eğer yılda birkaç defa tadıyla offroada çıkarım diyorsan bu arabayı tavsiye ederim, ben şimdi modifikasyona başladım fotolarını 1-2 hafta içinde garaj bölümünde paylaşacağım. Ancak araziye çıkamam diyorsan SUV aracın senin için daha kullanışlı olur( sanırım G.V SUV değil arazi aracı olarak geçer),selamlar
Selamlar, yazımı tekrarlıyorum, eğer birkaç ayda bir de olsa offroad yapabilecekseniz yeni kasa G.Vitara derim çünkü şehirde de bir arazi aracı için yeterli konforu sağlıyor, eğer offroad bir hayat tarzınızsa ya da bu ikinci araç(hobi aracı ) ise 2.el eski kasa bir suzuki G.Vitara ,defender ya da cj jeep derim, yok eğer sadece en fazla piknik ve geilerde toprak yola çıkarım diyorsanız sadece bir SUV fazasıyla yeter ;)[attachment=1]

thumb_P1120339[1].jpg

Hala fotoğraf yüklemeyi başarmaya çalışıyorum ;D[attachment=1][attachment=2]

P1120339.jpg

P1120340~0.jpg

Yeni kasa 5K GV bu fotoğraflardaki şartlarda da rahatlıkla kullanılabiliyorsa daha fazla ne istenebilir ki?
İlle de olumsuz yanlarını öğrenmek istiyorsanız 1 tane de benden olsun:
EĞER orjinal lastik ebadınız 225/65 R 17 ise ve %20 OFF ROAD kullanayım (toprakta, taşlıkta, karda, kumda, çamurda asfalt lastiklere göre çok daha performanslı olan) orjinal ebatta A/T tipi lastikler alayım diyorsanız, hapı yuttunuz. Bu ebatta A/T lastik bulabilmek için Türkiye'de yaygın bayii ağına sahip markalardan bakmadığım kalmadı. Bridgestone, BF Goodrich, Michelin, GoodYear, Lassa, Continental, Yokohama, Kumho, Cooper, MasterCraft; hiç birinin TÜRKİYE'de satılan 225/65 R 17 ebadında A/T lastiği YOK :-\ :( :'(
SADECE Pirelli'de var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler