Yeni Kasa Grand Vitara'nın Olumsuz Yanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Evren UYANIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 99,326

Etiketler
Ynt: Yeni Kasa Grand Vitara'nın Olumsuz Yanları

Sayın Freebird,
Sorun bu ebadın, markaların ebat listesinde olmaması DEĞİL. Sorun EBAT listesinde 225/65 R 17 olmasına rağmen, FİYAT listesinde ve stoklarda olmaMAsı!

Geçen yıl Denizli de sorduğumda mevcuttu,aynı zamanda fiyat da almıştım oradan biliyorum..

Sayın Freebird,
Konuyu dağıtmamak adına, YOKOHAMA GeoLander G012 lastikler hakkında size özel mesaj gönderdim. Siz de cevabınızı şuraya yazarmısınız?
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=30676.msg417817#msg417817

Üzerindeki lastikler eskiyince ,benim de kullanmayı düşündüğüm lastik büyük ihtimalle bu olacak,konuyla ilgili bilgi edinmeye çalışırım ve neticeyi paylaşırım tabii ki...

Olumsuz veya eksikliğini hissettiğimden değil AMA yokuşta kalkış desteği (hill holder), tepe iniş sistemi, gibi özellikleri de olsa fena olmazdı hani.

Hill holder ok olabilir ama ,tepe iniş sistemine hiç gerek olduğunu düşünmüyorum , 4L-L veya 4H-L poz /1.veya 2. viteste inilemiyecek yer düşünemiyorum,hatta gaza bile basma gereği duyabilirsiniz :smiley: denemesi bedava...

freebird' Alıntı:
Hill holder ok olabilir ama ,tepe iniş sistemine hiç gerek olduğunu düşünmüyorum , 4L-L veya 4H-L poz /1.veya 2. viteste inilemiyecek yer düşünemiyorum,hatta gaza bile basma gereği duyabilirsiniz :smiley: denemesi bedava...
birçok kez denedim,
çok dik inişlerde gerekiyor. zaten amerikaya satılan suzukilerde ve escudolarda sistem mevcut.
benim araç otomatik otomatik vites L 'de araziler 4L de iken gereken yerler mevcut. dediğim şartlar arazi için geçerli. düz inişlerde arazi seçenekleriyle oynamya hiç gerek yok

freebird' Alıntı:

4L ve 1 ile ancak inilecek yerler var :smiley: Dik inişlerde (off-road) 4H Lock yerine 4L kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim.
Biraz yavaştan zarar gelmez ama araç kontrolünüz dışı hızlanır ise, fren yapılan son hata olabilir.

bence böyle pahalı bir arabayla off road yapmak arabanın heryerini çizmek falan hiç mantıklı değil :smiley: tabii ki zevk meselesi

yalnız açtığın konu başlığına cevap vermek istedim..
bence yeni kasa grand vitaranın en kötü yanı benim arabanın sondan bi önceki kasa olmaktan çıkmış olması :smiley: yani bizim araba daha yeni üstüne sadece bi makyajlı kasa çıktı falan derdik.. şimdi öyle birşey diyemiyoruz tabi kasa tamamen değişti :smiley:

bu arada yeni kasa vitara yarım şasi fakat öncekiler tam şasi.. yani estetik açıdan yeni kasa her ne kadar mükemmel olsa da güvenlik açısından tartışılabilir diye düşünüyorum..

Evet ben de biraz daha eskimesini bekliyorum zaten icraatlere yavaş yavaş başlamak için.
Yeni eski farkımız yok hepimiz bir Suzukiciyiz nasıl olsa ...Yeni kasa çıkınca bizimki de eskiyecek :smiley:

doğru söylüyorsun :smiley: daha üniversiteyi bitirmedim bitirsem ben de yeni kasasından alırım belki.. ama bi de kadıköyde grand oto var orada 835 euroya 6.5 cm yükselten kit satıyorlar acaba kit yapıp bunu mu kullansam karar veremedim :smiley: ama 100 lira bile masraf edersem başka araba alamam yani çünkü satarken onların hiçbiri para etmiyor malesef :smiley: anca bu sitede satmam lazım arabayı

sayın arkadaşlar 10.10.2009 yılında 2009 model grant vıtara 5 kapı benzınlı aldım 4 aydır kullanıyorum ama aracı hıc begenmedım 1.yakıtı fazla yanı benzını 2.arac yerınden kalkmıyor hıc atagı yok 3.bu aracı alanlar sakın arac sollamasın ıkı kamyon arasında kalırsın

basakecz19' Alıntı:
sayın arkadaşlar 10.10.2009 yılında 2009 model grant vıtara 5 kapı benzınlı aldım 4 aydır kullanıyorum ama aracı hıc begenmedım 1.yakıtı fazla yanı benzını 2.arac yerınden kalkmıyor hıc atagı yok 3.bu aracı alanlar sakın arac sollamasın ıkı kamyon arasında kalırsın

Aynı aracım 1996 modeli var 4 yıldır kullanıyorum, hiç bir sorum yaşamadım. 90 bin km'ya geldi ilk günkü performansında. Araç sollarken ani hızlanma için "kick-down" yapmalısınız, yani gaz pedalını sonuna kadar basıp aracın vites düşürerek devir yükseltmesini ve ani hızlanmasını sağlamalısınız. Yakıt tüketimi (11-12 lt/100 km, şehir içi) bu tip bir araç için normal, neticede SÜREKLİ 4 çeker ve ağır bir araç. Kalkışlardaki hantallığı aracın 2.0 lt motorunun ağırlığına oranla az kalmasından kaynaklanıyor, eğer gaza serttçe dokunursanız gayet seri kalkacaktır tabii bedelini pompada size ödetecektir. Aracınızın motor bakımını ve ayarlarını vaktinde ve doğru yere yaptırıyorsanız motorunuzda bir problem yok ise performansı tatmin edici olmalı (bu aracı binek bir araç ile ne konfor, ne hızlanma, ne ataklık ne de son hız açısından bir tutmayın)

basakecz19' Alıntı:
2007 5 kapı GV kullanıyorum. 1. söylenene katılıyorum ancak 2 sine kesinlikle katılmıyorum. Bence bu kadar büyütülecek kadar bir sorunu yok.

Almadan aynı aracın Diesel opsiyonunu deneseydiniz (sürekli 4x4 mod ve 1665 kg bir araç olarak bu kategoride daha ekonomik olanı varsa bilmek isterim )...90km sabit hızl(otoyol)a 5.8lt/100km tecrübe ettim/ediyorum [ortalama + 1.0lt her 10km ilave hız artışında].Bu değer baz ölçü olarak bir fikir verebilir sanırım....
Evet bir Range Rover Sport veya Cayenne'a göre yavaş/yerinden kalkmıyor olabilir...Ya da kullanıcı hatası..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR