Yeni Motor Yaptırmanın Artıları ve Eksileri Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskunefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,992

coskunefe

Yeni Üye
Motoru sıfır şekilde yeni yapılmış bu araç ilerde sorun açarbilirmi veya ne gibi sorunlar açar.Sizce bu araç nasıl böyle bir araç düşünüyorum değerli görüşlerinizi bekliyorum.

http://www.araba.com/3124593/Suzuki%20Vitara

Etiketler
Ynt: Yeni Motor Yaptırmanın Artıları ve Eksileri Hakkında

Merhaba. Motor sıfır yapılmış ancak hangi parçalar faturalı olarak değişmiş veya değişmemiş bunu öğrenmek lazım. Bazı kişiler idarelik yapar sadece satabilmek için bazıları ise ömürlük yapar rahat rahat kullanabilmek için. Motor konusu kapalı kutu olduğu için uzman birisinin incelemesi en iyi çözümdür..

Merhaba anladığım kadar motor iyi yapılmışsa pek sorun yaşanmaz.Peki 250 tl yakması normalmi.Birde bu aracı almak istesem sizce alınıcak gibi bir aracmı bakmaya gittiğimde başka nelere dikkat etmeliyim.

coskunefe' Alıntı:
Merhaba anladığım kadar motor iyi yapılmışsa pek sorun yaşanmaz.Peki 250 tl yakması normalmi.Birde bu aracı almak istesem sizce alınıcak gibi bir aracmı bakmaya gittiğimde başka nelere dikkat etmeliyim.

Bakmaya gittiğinizde aracı işinin ehli bir ustaya göstermelisiniz.

arac otomatıkse normal benımaracımda otmatık 250 cıvarı yakıyo

coskunefe' Alıntı:
Motoru sıfır şekilde yeni yapılmış bu araç ilerde sorun açarbilirmi veya ne gibi sorunlar açar.Sizce bu araç nasıl böyle bir araç düşünüyorum değerli görüşlerinizi bekliyorum.

http://www.araba.com/3124593/Suzuki%20Vitara
o fiyata çok iyi hemde otomatik ama şazımana daha dikkat etmek lazım

samsun sanayıye goturursen orda suzukıden anlıyan usta bulabılırsın

samsunda fam oto mustafa usta var bu aracın kompedanı

Motor yapılırken hiçbirzaman tüm parçaları değişmez bu nedenle aslında hiçbir zaman "sıfır" olmaz. Bu nedenle maliyeti de farklılık gösterir yapılan işlem farklılık gösterebildiği için. "Yarım motor yapmak" olarak tarif edilen üst kapak açılıp subap tamirinden başlar krank mili değişimi ve "gömlek çakmak" olarak tarif edilen piston yuvalarındaki aşınmanın giderilmesi işlemine kadar varır. Bu arada gerekiyorsa piston kolları ve pistonlar da değişebilir. Ne yapıldığını ve ne kadar iyi yapıldığını öğrenmek lazım.

sahin05' Alıntı:
samsunda fam oto mustafa usta var bu aracın kompedanı
Tam benim aradığım gibi özellikte bir araç hangi ustayı götürsem diye düşünüyordum.Bize Samsun yolu gözüktü gibime geliyor otomotik şanzıman da korkutuyor beni.Bir tanıdıkta var aynı araçtan otomotik vites arkasına romokta yaptırmış.

Otomatik vites tamir gördüyse yeniden arıza yapma ihtimali vardır ama motor yapıldıysa ve aracın soğutma sistemi iyi çalışıyorsa genelde yeniden arıza yapmaz.

(Bu arada römork, karavan vs çeken otomatik vitesli araçtan uzak durmak lazım...)

coskunefe' Alıntı:
Tam benim aradığım gibi özellikte bir araç hangi ustayı götürsem diye düşünüyordum.Bize Samsun yolu gözüktü gibime geliyor otomotik şanzıman da korkutuyor beni.Bir tanıdıkta var aynı araçtan otomotik vites arkasına romokta yaptırmış.
samsunda otomatikçide var numarası eğer değişmediyse 0542 437 23 29 çok güzel işçilikleri var ne sorazsanız alçak gönüllülükle cevaplıyorlar fiyatlarıda çok uygun

coskunefe' Alıntı:
otomatik aslında korkulduğu kadarda sıkıntılı değil aksine belli kurllar dahilinde bir disiplinle kullanılmış vede kullanılırsa bakımlarıda aksatımadığı sürece sıkıntı çıkarmaz bende araç alırken çok tereddüt ettim ama şimdi iyiki otm almışım diyorum arazide balata kokusu felan yok ayrıca bence otomatiğin en iyi yanı motoru da koruması şöyleki vites geçişlerini bu arkadaş yaptığından motoru ne çok devirsiz nede çok devirli kullanamıyorsunuz (ısrarla devirli kullanmak isterseniz vitaralarda a/t power seçeneğide bulunuyor) buda motorun ömrünü uzatıyor ayrıca over-drive özelliği yakıt ekonomisi sağlıyor bu tuş sayesinde inişlerde gereksiz yere fren balatası harcamanıza da gerek kalmıyor düz vitese göre yakıtı biraz fazla ama aradaki fark düzlerin baskı balata değişim masrafıyla ve otm rahatlığıyla kapanıyor

olasiliksiz' Alıntı:
(Bu arada römork, karavan vs çeken otomatik vitesli araçtan uzak durmak lazım...)
ne alaka anlayanadım otamatikte römork çekerken dikkat edilmesi gereken bazı hususları bilmeyen bir kişi zaten düz vitestede baskı balatadan sık sık şanzımanı kucaklar

ne alaka anlayanadım otamatikte römork çekerken dikkat edilmesi gereken bazı hususları bilmeyen bir kişi zaten düz vitestede baskı balatadan sık sık şanzımanı kucaklar

Motorun en büyük düşmanı olan hararet otomatik vitesin de en büyük düşmanı da o yüzden.
İngilizce forumları/siteleri takip ederseniz karavan çekenlerin otomatik vites yağı için ilave soğutucu yaptırdığını görürsünüz.
Türkiye'de pek bilnen bir konu değil çünkü ne karavan ne de otomatik vites o kadar yaygın değil henüz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR