Yeni Toyota LC' ciden Sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 07gokhanlc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,282
Ynt: Yeni Toyota LC' ciden Sorular

GX: GX TYPE (Arka kapağın sağ altında GX yazması lazım)

GCC: GULF CORPORATION COUNCIL (95+50lt.çift depo,ayna üstü ikinci depo ve altimetre göstergeleri)

Sanırım eksikler bunlar...
Güle güle kullanın,

Selamlar

Etiketler

Ersun bey ve Tarık bey teşekkürler ,,,

tam olarak künyesini çıkardınız....Aynen dediğiniz gibi.... Yanlız anylayamadığım bir deyim var "Açık diferansiyel " nedir ???

Selamlar

mergen' Alıntı:
Açık diferansiyel, her araçta bulunan kilitli olmayan diferansiyeldir. Yani bizim açımızdan kilit takılması gereken diferansiyeldir. ;)

Şükrü bey merhaba,,,,

Anlaşıldı şimdi,,,merak etmeyin projelendirme çalışmalarımızda mevcut.... Kale veya daf kilit :D takılacaktır..... ;D

selamlar

gokhanlro' Alıntı:
Dediğiniz doğru Çağlar bey ;

kilitsiz arazi aracı "mermisiz silah" bencede.... siteye bakacağım hemen...

Şükrü bey kaput içindeki vın plakasından bahsettiniz ben hemen bakamayacağım zira araba evde garajda ama bakıp bilgi verebilirim daha sonra..

birde sormak istediğim bir şey var... araç soğukken olmamakla birlikte belirli bir süre yol aldıktan sonra rolentide çalışırken bir hırıltı geliyor debriyaj a basınca kesiyor.Ben baskı balatadan şüphelendim ama bir kaç yerden bunun baskı balata ile alakalı olmadığı yönünde telkin aldım sizler ne dersiniz bu konuda ???

selamlar,

Arkadaşlar merhaba,

Daha öncede yukarıdaki mesajı atmış ve sizlerden yorum alşmıştım.Geçenlerde Ahmet abi ile birlikte Ramazan usta ile tanıştık(eski tyt ustası,İstanbul Vecihi usta ile de tanışıyorlarmış)) bu soruyu ona ada sordum hatta sesi dinledi ve pirizdirek bilyasından geldiğini ,prizdrek bilyasının nasıl çalıştığını vs anlattı banada oldukça mantıklı geldi ...

sizlerinde bilgisine sunarım

selamlar

Çağlar merhaba,

Dün tlf da görüştüğümüz üzre lastik çapını büyüttükten sonra rampalarda vites düşmesi olayını anlatmıştım.Bu kaçınılmazdı aslında .... :( Ancak araba turbosuz dizel ve ağır olunca maalesef bariz kendini belli ettiği için bu arayışa girdim. Benim öğrenmek istediğim :
4,11 olarak bildiğimiz ayna/mahruti oranını teyit etmek ,
Eğer ulaşabiliyorsak şanzuman dişli oranına ulaşabilmek,
Arka ve ön diflerin (daha önce 9,5" ve 8 " denmişti yanlış hatırlamıyorsam) ebatlarını netleştirmek.....

selamlar
[attachment=1]

PIC_1164 - Kopya.jpg

Merhaba,

Site içerisinde OffRoader-EB Ersun bey in "OFF-ROAD / TOYOTA / 1990 Model 80 Seri (Fully Loaded) " sayfasında bahsettiği kaster açısı düzeltme kitini duyduktan sonra cesaretlenip bende Ironman ın ürettiği bu parçayı getirmek için girişimde bulun dum ve 2 hafta sonra Burak Atak ında yardımı ile bana ulaştı.
[attachment=1]

SUNP0001.jpg

Benim istediğim aslında caster plates kit olarak adlandırılan daha mekanik bir kit olmasına rağmen Ersun bey ile yaptığımız tlf görüşmesinden ve elimdeki parçayı çözdükten sonra fikrim değişti ve bu işe bizden fazla uğraşıp kafa yoran arkadaşlarımızın daha isabetli bir karar verdiğini anladım. Başta Ersun bey olmak üzere yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

gokhanlro' Alıntı:
Çağlar merhaba,

Dün tlf da görüştüğümüz üzre lastik çapını büyüttükten sonra rampalarda vites düşmesi olayını anlatmıştım.Bu kaçınılmazdı aslında .... :( Ancak araba turbosuz dizel ve ağır olunca maalesef bariz kendini belli ettiği için bu arayışa girdim. Benim öğrenmek istediğim :
4,11 olarak bildiğimiz ayna/mahruti oranını teyit etmek ,
Eğer ulaşabiliyorsak şanzuman dişli oranına ulaşabilmek,
Arka ve ön diflerin (daha önce 9,5" ve 8 " denmişti yanlış hatırlamıyorsam) ebatlarını netleştirmek.....

selamlar
[attachment=1]
İtina ile 4.11 çıkma ayna mahruti satılır. ;D ;D ;D
9.5 inç

umutcelikel' Alıntı:
2 adet var. Bizde ön-arka aynı biliyorsunuz... Bak en güzellerini seç ;D ;D

ciddiyim ben bakayım anlaşalım...fiyatta anlaşırmıyız.??fiyatta güzellik yaparsan aldık diyelim ;D ;D

çağlar' Alıntı:
ciddiyim ben bakayım anlaşalım...fiyatta anlaşırmıyız.??fiyatta güzellik yaparsan aldık diyelim ;D ;D
Hurdacılar tanesine 1100 TL deyip 1000 e bırakıyor. Ben çok çok çok daha insaflıyım ayıbettin ;D. Evde duruyor, istersen yarın arabaya atayım şehre getireyim, buluşuruz bi ara hem yemek hem 4.11 yaparız ;D Hoşdere Beykozda kuzu tandır yiyip Garanti Bankası çalışanlarına bakarız ;D ;D ;D

Umut bak bendekilerde (inşallah) açığa çıkacak fiyat konusunda fazla germe derim :D :D :D ;D

İyide abicim bu iş nasıl olacak yalnızca arkalar uyuyor diye söylüyorsun önler ne olacak ???

ben sadece arkaya düşünüyorum zaten.ayna mahrudim çok iyi durumda ama sürekli kilit kullandığım için hani belki ilerde ne olur ne olmaz diye atacam depoya.. ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,111
Kayıtlı Üye Sayımız
166,840
Kaydolan Son Üyemiz
sametcan2025

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR