Yeni Toyota LC' ciden Sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 07gokhanlc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,241
Ynt: Yeni Toyota LC' ciden Sorular

Arkadaşlar Caster kit elime geldikten sonra itina ile paketi açtım ama ne göreyim ...Poliüretan Bush kit yazıyor üzerinde... Tabi hemen Ersun bey e telefon açtım acaba benimkiler mi yanlış geldi diye ancak Ersun bey açıklamayı yapınca rahatladım.

Özetle ; Elimizdeki malzeme poliüretan dan yapılan ve iki parça ve ortasında kol millerinin geçip sabitleyeceği deliğin merkezinde olmadığı çelik parçadan oluşan bir kit.
Poliüretan kısmı çelik üzerinden çıkarıp sağa veya sola şeklinde kaydırıp tekrar monte ettiğiniz de merkezden uzak bir mil yatağı elde ediyorsunuz.

Ersun bey in söylediğine göre 0"-2"-3"-4" yükseltmeler için kulanılabiliyor.

Etiketler

çağlar' Alıntı:
ben sadece arkaya düşünüyorum zaten.ayna mahrudim çok iyi durumda ama sürekli kilit kullandığım için hani belki ilerde ne olur ne olmaz diye atacam depoya.. ;D ;D

Nassı Çağlar yani stoğa mı ??

Ersun bey şimdiye kadar söylediklerimde zannediyorum doğrudur,Ancak burada sizden öğrenmek istediğim ekteki resimlerdede göründüğü üzere ne kadar döndürdüğümüzde hangi yükseltme oranına gelecek????

0" durumu

[attachment=1]

poliretan kısmı çıkarıp sola 1 diş kaydırdığımızda 1. pozisyon diyelim ...
[attachment=2]

poliretan kısmı çıkarıp sola 2 diş kaydırdığımızda 2. pozisyon diyelim ...
[attachment=3]

poliretan kısmı çıkarıp sola 3 diş kaydırdığımızda 3. pozisyon diyelim ...
[attachment=4]

Eeeewweeettt görüntü ve merkezden uzaklaşma şekilleri bu ama hangisini hangi yükseltmede kullanacağız????

0  pozisyon.jpg

1 pozisyon.jpg

2 pozisyon.jpg

3 pozisyon.jpg

çağlar' Alıntı:
Hurdacıyımdır abi ben..bir depom varki akıllara zarar ;D ;D ;D

Abi bu depoya göz atalım bir günde ;D işimize yarayacak bir şeyler olusa eksiltelim...,,, Yengeden gelen fırça şiddeti ni azaltmış oluruz :D :D Bak bundan sonra çocuk oyuncaklarını koymak içinde yer açılmış olu.

Çağlar bu süper oldu.... Daha önce defenderde Bearmach burc larındada aynı şekilde kıullandım ...

Ancak bu resimdeki ve daha önce benim kullandığımda açısı/eksantrikliği 2,5" e göre ayarlanmış sabit olarak geliyor ve yerleştiriliyor.

Elimizdeki kitte ise açıyı biz ayrlıyoruz ...da nassı,hangisi hangi yükseklik için ???

[quote biz ome yükseltme ve burçları böyle kullandık 2,5 inch yükseltmede.
[/quote]

Old man Emu 2,5 luk kit alınınca ek bunlar gibi
şeylere gerek var mı, yoksa sadece gelen kit
yeterli mi acaba?

Selamlar

kitin içinden bunlarda (dereceli burçlar) çıkıyor.4yay-4 amortisör-1 direksiyon amortisörü ve burçlar dahil.

Gökhan Bey, VIN etiketine göre aracınızda arka diferansiyel limited slip...bilginize
Gerçi çamurda limited slip'in fazla bir avantajı yok.
ARB kilitlerin avantajı kilitli olmadıklarında tam açık diferansiyel gibi çalışır.
Aracınız manuel vites ile sadece Low'da değil Hi Range'de de kilitleyebilirsiniz.

gokhanlro' Alıntı:
Ersun bey şimdiye kadar söylediklerimde zannediyorum doğrudur,Ancak burada sizden öğrenmek istediğim ekteki resimlerdede göründüğü üzere ne kadar döndürdüğümüzde hangi yükseltme oranına gelecek????

0" durumu

[attachment=1]

poliretan kısmı çıkarıp sola 1 diş kaydırdığımızda 1. pozisyon diyelim ...
[attachment=2]

poliretan kısmı çıkarıp sola 2 diş kaydırdığımızda 2. pozisyon diyelim ...
[attachment=3]

poliretan kısmı çıkarıp sola 3 diş kaydırdığımızda 3. pozisyon diyelim ...
[attachment=4]

Eeeewweeettt görüntü ve merkezden uzaklaşma şekilleri bu ama hangisini hangi yükseltmede kullanacağız????
Gökhan bey bunu bir tahta, ip ve sökülen ön kolla geometrik düzen oluşturup bulmak lazım. Basit olarak en çok açı farkı 4" olanı. "0" zaten belli tam ortada olan. Kolun uç kısmındaki iki burç yuvasını cetvel gibi düşünün. Burçların ara mesfasi hep 185mm olmalı. İstanbul'da olsaydınız Yalçın iki dakikada çözerdi.

OffRoader-EB' Alıntı:
Gökhan Bey, VIN etiketine göre aracınızda arka diferansiyel limited slip...bilginize
Gerçi çamurda limited slip'in fazla bir avantajı yok.
ARB kilitlerin avantajı kilitli olmadıklarında tam açık diferansiyel gibi çalışır.
Aracınız manuel vites ile sadece Low'da değil Hi Range'de de kilitleyebilirsiniz.

??? :eek: ???

Ciddimi ..... ben tamamen açık olarak biliyordum.. lsd ler in çok memnun etmediğini biliyorum... Son cümleyi biraz açabilirmisiniz,bu kilitleme low yada hi de gitmeyele nasıl alakalı ? kaymaya başlayınca kilitlenmiyormu?

OffRoader-EB' Alıntı:
Gökhan bey bunu bir tahta, ip ve sökülen ön kolla geometrik düzen oluşturup bulmak lazım. Basit olarak en çok açı farkı 4" olanı. "0" zaten belli tam ortada olan. Kolun uç kısmındaki iki burç yuvasını cetvel gibi düşünün. Burçların ara mesfasi hep 185mm olmalı. İstanbul'da olsaydınız Yalçın iki dakikada çözerdi.

Ersun bey
Walla az çok biraz hayalimde çözüyorum ama kolları söktükten uğraşacaz gibi geliyor... Yukarıda ki resimli olarak anlatımımda herhangi bir yanlış yok zannediyorum ??Bana göre sabitleme deşğinin merkezden en uzak olan pozisyonu 4" dir diye hesap ediyorum..

selamlar

Arkadaşlar selam,
Ben kendi problemim için sizden destek rica ediyorum;Aracımı ilk aldığımda 235 ile başlayan 16 jant BFG lastik vardı,arazi için hazırlamaya başlarken lastikleri ve jantları değiştirerek ölçüleri büyüttüm(33X12,5X15)
Araçda hız kaybı yaşadım fakat aşırı rahatsız edici değildi.2 hafta önce lastiklerim eskidiği için yeniden değiştirdim ve bu defa 35''e yükselttim.Şu an aracımdaki vites değiştirme aralıkları uzadı,araç ilk kalkışta vites değiştirmek için çok efor sarfediyor ve yığılıyor.Sanki yere güç basıyor gibi.
Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla ayna mahruti oranlarımı değiştirmem gerekiyor galiba,yada ne yapmalıyım.Beni bu konuda yönlendirebilirseniz çok mutlu olurum.Ayna mahruti oranlarım 37,10 aracımın rahatlaması için kaç olması gerekiyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,110
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR