Yeni Üyeyim ve Defender Alma Arefesindeyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan grknsnl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,007
Ynt: Yeni Üyeyim ve Defender Alma Arefesindeyim

arkadaşlar herkese selamlar benzinli araç sahiplerine bir haber vermek istiyorum benim benzinli defender aracım mevcut ve uzun zamandır dizele geçme konusunda araştırma vede kendi çapımda çalışma yapıyorum edindiğim bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum öncelikle şunu belirteyim benzinliden dizele geçiş mümkündür burada yetkili merci TSE ve bu kurum diyorki yönetmelikte.. BENZİNLİDEN DİZELE GEÇİŞ TADİLATLARINDA MOTOR BİLOĞUNUN YENİ OLDUĞU İSPATLANIRSA FATURA VS.İLE PROJENİZ ONAYLANACAKTIR.

Etiketler

Savaş bey, motor bloğunun yeni olmasına gerek yok... kıstaslar farklı. 2.5 benzinli motora sahip bir araç minimum 2.5lt, yine aynı sayıda silindire ya da daha fazlasına sahip olan, ve kullanılmış ise orjinal motordan daha genç ve maksimum 7 yaşında olabilir. birkaç kıstas daha var, ama net olarak hatırlayamadım. kolay gelsin.

engin bey teşekkürler bunu bilmiyordum ama ben konuyu orjinal olmayan fort puma motoru olarak araştırdım

arkadaşın dediği gibi al bitane kapında dursun demesi mantıklı geldi virüs bütün vücüduma yayıldı gibi. :D
http://www.sahibinden.com/satilik_land_rover_defender_110-98WQQaXQQ12543434WQQpXQQdisplayitem
bu aracı bu fiyata almak mantıklımıdır.

grknsnl' Alıntı:
arkadaşın dediği gibi al bitane kapında dursun demesi mantıklı geldi virüs bütün vücüduma yayıldı gibi. :D
http://www.sahibinden.com/satilik_land_rover_defender_110-98WQQaXQQ12543434WQQpXQQdisplayitem
bu aracı bu fiyata almak mantıklımıdır.

O fiyata, bakımı yapılmış, yürürken sıkıntı yaratmayacak bir çok araç bulabilirsiniz. plakası olmayan, askeriyeden çıktığı halde satışa sunulan bu tip bir araca bu parayı vermeyin...

çalışır durumda olduğu söyleniyor ve kaporta da sağlam gibi o yüzden sordum.
aslında benim evim işime yakın.iş için çok km yapmıcam.acaba v8 motorlu defender alıp sorunsuz olma şansı ne dir.v8 motor u ne kadara buluruz.dizel alırsam bana en mantıklı gelen kısmı aldığım aracın motorundan hayal kırıklığına uğrarsam sıfır bir motor takabilme şansımız var.dizelin bir ters avantajı gürültüsü dizel olacaksa yalıtıma yatırım yapmak gerekecek.gönlüm v8 den yana ama sorunları olursa bunu kaldıramam..
20000 tl civarlarında v8 li defenderler var lpg li v8 motolu defender alırsam karşıma ne gibi sorunlar çıkar.

SLM ARKADAŞLAR BEN SİTEYE YENÜ ÜYEYİM VE YENİ BİR DEFENDER ALMAK ÜZEREYİM
HEMEN HEMEN HERÇEŞİT ARABAYI KULLANDIM HEP ARAZİ ARACI HAYALİM VARDI AMA MASRAFLI OLACAĞI DÜŞÜNCESİYLE HEP VAZGEÇTİM AMA HEVES GİTMİYO SONUNDA ALMAK ÜZEREYİM AMA TEREDDÜTLERİM VAR
BİRDE DEFENDER HAKKINDA HİÇBİRŞEY BİLMİYORUM ALIRKEN SADECE GÖRÜNTÜSÜNE DİKKAT EDERİM DEFENDERLERİN UZUN OLANLARI ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYO BEN HEM ARAZİDE HAFİF OFROAD HEMDE GÜZEL GÖRÜNÜŞ ARIYORUM
BUNLARIN 90LIK 110LUK FALAN DEDİKLERİNİZ BİRDE SERİ 2 YADA 3 DEDKLERİNİZ NE OLUYO
BENİM ALACAK OLDUĞUM ARABA 94 MODEL 2500 BENZİNLİ MOTORLU BİR ARAÇ LPG TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM KAÇLIK OLDUĞUNU BİLMİYORUM AMA UZUN BİR ARABA
BU ARACIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR YAKITLARI NASILDIR VERGİSİ NE KADARDIR PARÇA FİYATLARI NELERDİR
BENİM KULLANIM AMACIM ŞEHİRİÇİ KISA MESAFE ŞEHİRLERARASI VE AĞIRLIKTA KÖY YOLU ARADA BİRDE YOLDAN ÇIKMA YANİ HAFİFTEN AMATÖR OFFROAD BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ BU ARAÇ MASRAFLI OLURMU BİRDE ÖZEL EKLENTİLER YAPMAM GEREKİYOMU

ensar' Alıntı:
Selam ARKADAŞLAR BEN SİTEYE YENÜ ÜYEYİM VE YENİ BİR DEFENDER ALMAK ÜZEREYİM
HEMEN HEMEN HERÇEŞİT ARABAYI KULLANDIM HEP ARAZİ ARACI HAYALİM VARDI AMA MASRAFLI OLACAĞI DÜŞÜNCESİYLE HEP VAZGEÇTİM AMA HEVES GİTMİYO SONUNDA ALMAK ÜZEREYİM AMA TEREDDÜTLERİM VAR
BİRDE DEFENDER HAKKINDA HİÇBİRŞEY BİLMİYORUM ALIRKEN SADECE GÖRÜNTÜSÜNE DİKKAT EDERİM DEFENDERLERİN UZUN OLANLARI ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYO BEN HEM ARAZİDE HAFİF OFROAD HEMDE GÜZEL GÖRÜNÜŞ ARIYORUM
BUNLARIN 90LIK 110LUK FALAN DEDİKLERİNİZ BİRDE SERİ 2 YADA 3 DEDKLERİNİZ NE OLUYO
BENİM ALACAK OLDUĞUM ARABA 94 MODEL 2500 BENZİNLİ MOTORLU BİR ARAÇ LPG TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM KAÇLIK OLDUĞUNU BİLMİYORUM AMA UZUN BİR ARABA
BU ARACIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR YAKITLARI NASILDIR VERGİSİ NE KADARDIR PARÇA FİYATLARI NELERDİR
BENİM KULLANIM AMACIM ŞEHİRİÇİ KISA MESAFE ŞEHİRLERARASI VE AĞIRLIKTA KÖY YOLU ARADA BİRDE YOLDAN ÇIKMA YANİ HAFİFTEN AMATÖR OFFROAD BENİM İŞİMİ GÖRÜRMÜ BU ARAÇ MASRAFLI OLURMU BİRDE ÖZEL EKLENTİLER YAPMAM GEREKİYOMU
Ensar bey öncelikle küçük farflerle yazmanızı öneririm büyük harf bağırmak anlamına geliyor sonrda kendinizi bu bölümde tanıtmadıysanız tanıtın

Defender hakkında birkaç bilgi vereyim
Land Rover defenderler , defender adını almadan 1946 senesinde seri 1 olarak üretildi ardından seri 2 ve 3
seri 2 ve seri 3 araçların iki aks arası 88" ve 109" inç olarak anılır
1983 sonrası defenderler imal edildi bunlarda 90"-110" ve 130" diye anılır
Sizin baktığınız araç 2,5 85hp 110" benzinli defenderdir
LPG uygulamakta sorun olmaz yakıt sarfiyatı arazide 100km 22litre lpg kadar çıkabilir
yılık vergisi bu yıl itibariyle 282tl dir

NASIL BİR ARACA SAHİBİZ BİRAZ İP UCU VEREYİM :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=0jhuKLrjJLg&feature=related

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR